Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Tolvaj bérelt szobát az Ortutayban

Szeged - A szegedi Ortutay-kollégium egyik szállóvendége ellopta az épülettömbben alvó kollégista lányok pénzét, fényképezőgépét. A rendőrség nyomoz, a szülők aggódnak.
– A lányom a szegedi Ortutay-kollégiumban lakik hét közben. A házirend tiltja, nem is visz be nagy értékeket, csak akkor van nála több pénz, ha befizet valamit. A múlt héten egyik reggel arra ébredtek a gyerekek, hogy eltűnt a pénzük és a fényképezőgépük. Először arra gyanakodtunk, hogy közülük lehetett valaki. A folyosókon felszerelt kamerák felvételeiből viszont kiderült, hogy egy idegen férfi mászkált a szobákban, és ő vitte el az értékeket – értesítette szerkesztőségünket az egyik 15 éves lány aggódó édesanyja. Nem a pénz bántja legjobban a szülőket, hanem aggódnak a gyerekeik testi épségéért. Azt mondják, ilyen alapon bármi megtörténhetett volna, például hogy az idegen leönti valamivel az alvó lányokat, vagy megtámadja őket. Azt is megértik, hogy a kollégium rászorul a bevételre, de úgy gondolják: a vendégszobák lakóit biztonságosan el kell különíteni a kollégistáktól.

Nem a nyitott ablakokon, hanem belülről, az ajtókon keresztül került a szobákba a tolvaj. Fotó: Karnok Csaba
Nem a nyitott ablakokon, hanem belülről, az ajtókon keresztül került a szobákba a tolvaj. Fotó: Karnok Csaba


Nyomoz a rendőrség

A tettes két fényképezőgépet és készpénzt tulajdonított el, amellyel körülbelül 170 ezer forint anyagi kárt okozott – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság. Az ügyben lopás vétsége gyanúja miatt nyomoz a Szegedi Rendőrkapitányság jelenleg még ismeretlen tettes ellen.

– Szülőként is megértem az aggodalmat. Soha nem fordult még elő hasonló eset, és igyekszünk kizárni, hogy ez megismétlődjön – reagált készséggel a Szeged Városi Kollégium igazgatója, Szebenyi Péter. – A huszonéves fiatalember éjjel érkezett az újszegedi Ady-kollégiumhoz, onnan az Ortutay-tagintézményünkbe irányították át. Személyi igazolványa alapján a portásnál kitöltötte a bejelentő ívet, fizetett, és reggel távozott. Amikor a gyerekek jelezték a lopást, megnéztük a kamerák felvételeit, majd feljelentést tettünk a besurranó tolvaj ellen a rendőrségen. Ők helyszíneltek, elvitték a felvételeket. Épületeinket eddig is elektromos zár védte, kamerák az Ortutayban és az Adyban is vannak, ahol a külsős vendégek 80 százalékát elszállásoljuk, sőt az Adyban beléptetőrendszer is működik. A gyerekek biztonsága érdekében egyelőre csak visszatérő vendégeket fogadunk, illetve leinformálható lakókat, vagyis egyetemistákat, pedagógusokat.

Olvasóink írták

 • 7. Wacky 2012. június 15. 16:22
  „"- A huszonéves fiatalember éjjel érkezett az újszegedi Ady-kollégiumhoz, onnan az Ortutay-tagintézményünkbe irányították át. Személyi igazolványa alapján a portásnál kitöltötte a bejelentő ívet, fizetett, és reggel távozott. Amikor a gyerekek jelezték a lopást, megnéztük a kamerák felvételeit, majd feljelentést tettünk a besurranó tolvaj ellen a rendőrségen. Ők helyszíneltek, elvitték a felvételeket."

  Ott az az ív, azon csak a portás és a betörő ujjlenyomata lehet, vajon azt is elvitték?? vagy csak alaposan összetapogatták ahogy átnéznék az adatait??”
 • 6. xilinx 2012. június 15. 12:25
  „5. kiokushyn 2012.06.15. 11:48
  Tanulópénzt megfizették, majd innentől biztosan zárják az ajtókat.

  Egyetértek. Én is voltam koleszos, az ajtó mindig zárva volt, ha aludtunk.
  Olyan is előfordult, hogy hogy valaki benyitott valahova, majd mikor látta, hogy vannak bent, csak annyit mondott, "bocs" és távozott...volna, ha nem rohannak utána, hogy "kit keres?". Így lett megfogva.”
 • 5. kiokushyn 2012. június 15. 11:48
  „Tanulópénzt megfizették, majd innentől biztosan zárják az ajtókat.”
 • 4. Beroesz 2012. június 15. 11:36
  „"Személyi igazolványa alapján a portásnál kitöltötte a bejelentő ívet"

  Vélhetően azt is lopta.”
 • 3. Szerzetes 2012. június 15. 11:24
  „A kollégiumi ajtókat nem lehet bezárni?”
 • 2. Horthyszobor 2012. június 15. 07:37
  „Ez gondolom nem vicc...”
 • 1. okz63 2012. június 15. 07:11
  „Hogy lehet egy tolvaj ennyire amatőr?
  Kamerával megfigyelt területen besurranni, lopni öngyilkosság.
  Rohadjon rá egyébként is a műanyag lakat a cellaajtón!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végtörlesztés: kétmillió forintot buktak Vinczéék

Egyszerűnek indult a hitel lezárása - eladták lakásukat, miközben a kormány változtatott a szabályozáson. Tovább olvasom