Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Tömegelnek az utasok a pusztamérgesi buszon

Bordány, Pusztamérges, Üllés. - Munka és iskola után, vagyis délután 2 óra és fél 7 között áldatlan állapotok uralkodnak a Szegedről Üllésre, illetve Pusztamérgesre tartó buszokon - panaszkodott a pusztamérgesi Vassné Monostori Mária.
- Kedden a fél 4-es mérgesire én még fel tudtam szállni, de a fiam már nem fért fel. Legalább tízen lemaradtak. A sofőr megpróbált segítséget kérni a forgalmi irodán, hasztalanul. És ez már nem az első eset. Mint a heringek, úgy szoktunk utazni. Gyakran hazáig állunk, ami 40-50 perc. Szerintem ez felháborító a 25 ezer forintos havibérletért cserébe – panaszkodott a pusztamérgesi Vassné Monostori Mária. Az asszony úgy látja, vagy csuklós buszt kellene indítani, vagy visszaállítani a megszüntetett 14.35-ös járatot. Szerinte az is segítene, ha felszálláskor a pár perccel korábban induló üllési buszra előbb az Üllésre és Bordányba menőket engednék fel, a pusztamérgesi járatnál meg az ottaniakat.

Szóvá tettük olvasónk problémáját a DAKK (Dél-alföldi Közlekedési Központ) Zrt.-nél.
 
Ahhoz drága a 25 ezres havibérlet, hogy álljunk vagy ne is férjünk fel a buszra - panaszolta Vassné Monostori Mária. Fotó: Kuklis István
Ahhoz drága a 25 ezres havibérlet, hogy álljunk vagy ne is férjünk fel a buszra – panaszolta Vassné Monostori Mária. Fotó: Kuklis István

Nem tudni, hogy a járművezetők érték-e el vagy a mi hatásunkra, de pénteken már nagyobb volt a fél 3-as busz a korábbinál. Mindenkinek jutott ülőhely, biztonságosan utazhattak hazáig. Felszálláskor ennek ellenére sokan tömörültek össze az ajtó előtt. Az idősebb utasok azt mondták, megszokásból, hogy legyen ülőhelyük. Dicsérték a fiatal generációt, mondván, jól neveltek, ha kell, átadják a helyüket az idősebbeknek. Fél 4-kor is nagyobb busz indult Szegedről Pusztamérgesre. Igaz, már a Mars téren megtelt utasokkal. Egy asszony azt mondta, Dorozsmánál mindig sokan szállnak fel, úgyhogy megint a diákok jó részének állnia kell.

A kialakult helyzetről csütörtökön elküldtük kérdéseinket a DAKK Zrt.-nek. Lapzártánkig azonban nem érkezett válasz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét és fél évet kapott a heroinfutár

Kábítószer-birtoklás miatt jogerősen hét és fél év börtönnel sújtotta Z. B. szerb állampolgárt a… Tovább olvasom