Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Toroczkait nem érdeklik a határok

Szeged - A Jobbik megyei listáját vezeti Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke. Lapunknak azt mondta, eddigi tevékenységének több mint 90 százaléka építkezés volt, 5-10 százalék szólt a balhékról.
- A Jobbik megyei listáját vezeti. Édesapja, Tóth László ügyvéd Szegeden egyéni képviselőjelölt. Családi érdeklődés?
- Édesapámat a szegedi Jobbik elnöke (Tóth Péter- a szerk.) kérte fel, velemerről egyikük sem konzultált. Nem örülök neki, hogy indul, édesanyámnak elég vagyok én, aki politikával foglalkozik. De az érdeklődés nem új keletű, édesapám a 90-es években a MIÉP szegedi szervezetének elnöke volt, 1998 és 2002 között önkormányzati képviselő.

- Ön szegedi, mégis megyei képviselő lenne, pedig a megye szegedi ügyekkel alig foglalkozik.
- A rajongásig szeretem ezt a vidéket. Nálam nem is ér véget a trianoni
határoknál, bele tartozik egész Dél-Magyarország és a történelmi Délvidék, amit ma Vajdaságnak neveznek, illetve a Temes és Krassó-Szörény megyei rész. A megyei képviselőségért való indulásomat én kértem. Lett volna lehetőségem, de nem szerettem volna parlamenti képviselő lenni ebben a ciklusban. Egyrészt évekkel ezelőtt azt mondtam, hogy ameddig az 1949-es sztálinista alkotmány van érvényben, addig nem szeretném a jelenlétemmel legitimálmi ezt az illegitim helyzetet. Másrészt az én nevemet démonizálták az elmúlt 10 évben. Az én nevemhez a média által sugárzott virtuális képet csatolnak, ami
a tévéostromról, a balhékról szól...

- Ez téves kép?
- Abszolút. A megyei közgyűlésben szeretném bizonyítani, hogy az eddigi
tevékenységem több mint 90 százaléka építkezés volt, 5-10 százalék szólt a balhékról. Ezekbe általában úgy kerültem, mint Pilátus a Krédóba.
Kitiltottak egyszerre három szomszédos országból, és 2008-ban Kanadából is kitoloncoltak mint terroristagyanús személyt. Ezek kizárólag azért következtek be, mert olyan tabukat kezdtem döntögetni, amikhez senki nem mert hozzányúlni. Mindig az volt az alapállás, hogy a trianoni kérdést nem lehet feszegetni. De csak nálunk nem lehet az autonómiatörekvésekről beszélni, mert állítólag azzal ártunk az ottani magyaroknak, holott ez nem igaz.

- Csakhogy Európában nem afelé megyünk, hogy új határokat rajzoljunk, hanem hogy megszüntessük a meglévőket.
- Ezt tőlem ritkán kérdezték meg, és még ritkábban írták le az újságírók.
Engem nem érdekelnek a határok. Én magam is támogatom a határok nélküli Európát. A részleges határmódosítást pedig már csak azért sem támogatom, mert én a mindent vissza híve vagyok, de ma már inkább legyen ez kulturális, gazdasági egységesülés. Ebbe én a románokat, szerbeket, szlovákokat, ukránokat, ruszinokat, horvátok, minden nációt bevonnék.

Toroczkai László a Jobbik megyei listájának vezetője. Fotó: DM/DV
Toroczkai László a Jobbik megyei listájának vezetője.
Fotó: DM/DV

- A megyei közgyűlés alkalom lenne, hogy megváltoztassa az önről kialakult képet? Úgy is kérdezhetném, hogy imázsfényesítésre használná a képviselőséget?
- Nem erre használnám, de ez is benne van. 32 éves vagyok. Nekem a megyei közgyűlés nem jelentené, hogy révbe érek. Az sem kizárt, hogy változik az álláspontom az országgyűléssel kapcsolatban, hiszen a Fidesz új alkotmányt kíván életbeléptetni. Az alkotmányozó testületbe a Jobbik javaslatára sikerült a HVIM-et is delegálttá tenni, mi is ott leszünk az
alkotmányozásnál a parlamentben.

- A programjára visszatérve: a megyei közgyűlés intézményfenntartó szerv. Amiket ön tervez, ahhoz nagyobb hatáskör kell.
- A programpontjaim a megyei közgyűlés hatáskörébe tartoznak, például a gyepűőrség felállítása.

- Ahhoz például plusz forrás kell.
- Eszem ágában sem volt azt mondani, hogy a közgyűlési büdzséből kellene fedezni. Erre javasoltam a helyi pénz bevezetését, az ebből képződő profitot erre is lehetne fordítani. Emellett egy alapítvány létrehozásával fenn lehetne tartani.

- És miből lenne pénze az alapítványnak?
- Abból a felajánlásból, amit azok a nagygazdák fizetnének be, akiknek nem jó, ha a terményét ellopják.

- Ópusztaszer ingyenes lenne a magyar családok számára, a kieső bevételt rendezvényekből fedezné. Oda nem magyar családok mennének?
- Is, de egy zenei fesztiválra inkább fiatalok. És egy profitorientált
fesztivál mindenki számára fizetős lenne. A magyar családoknak az emlékpark, a Feszty körkép lenne ingyenes. Ami erősíti az identitást. A mi népünknek elsősorban a lelkiállapotán kell változatni - nyilván az életminőségen is -, de Írországban sokkal több mosolygó emberrel találkoztam az utcán, mint Magyarországon. Ebben szerepe van annak is, hogy az embereknek ott van egy egészséges nemzeti öntudata. Hosszabb távú tervem, hogy minden megyének legyen legalább egy ilyen jellegű emlékparkja, mint az ópusztaszeri.

- Ha önön múlna, megrendezné továbbra is a megye a hármashatár találkozót? Azért kérdezem, mert az ön násznépének tagjai rongálták meg tavaly a triplexet Kübekházánál.
- Természetesen. Én nem határolódom el attól, ami ott történt, azzal együtt, hogy szerintem a rendőrség bár a munkáját végezte, túlreagálta.
Kezdeményezném, hogy ne obeliszk álljon azon a helyen, amin ráadásul a dátum, 1920. június 4-e is rajta van. Ez a trianoni diktátumot dicsőítő
emlékmű. Kezdeményezni fogom, hogy távolítsuk el, de egy más típusú
emlékművet el tudnék képzelni. Mohácson három nemzetiség, a sokácok, a németek és a magyarok együttélését szimbolizálja három népviseletbe öltözött alak. Egy ilyet szívesebben látnék.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. jozko 2010. augusztus 25. 01:11
  „A tanyavilág és lakossága mindig is a betyárok, zsiványok, a mások kiszolgáltatottságából hasznot remélők célponta volt!
  Amikor a bűnözés már a közbiztonságot érdemben veszélyeztető módon elharapózott, nagy hatáskörű komolyan megerősített kormánybiztos vagy békebíró stb./ kapott megbízást a felszámolására ! Így fogták el Rózsa Sándorékat is, de hasonló céllal alakult az amerikai FBI is!
  Legendás "pusztázók", fejvadászok, gyepü-őrök önmagukban keveset tehetnek! A n"nagygazdák" jól fizetett magán-őrséget foglalkoztatnak inkább, ha az érdekeik megkívánják...
  A bűnözést társadalmi szinten kell kiírtani: a jogkövető magatartás becsületének növeléséve, orgazda hálózat felszámolásával, a büntetések elrettentő hatásával.....
  A legendákat visszahozni nem sok értelme lenne!
  Erős közbiztonság, jól felszerelt, a kogok támogatását élvező, köztiszteletben álló rendőrség kell!
  És erős, kiszámítható gazdaság-hogy a " megélhetési bűnözés " fel se merülhessen!
  Aki pedig akkor is bűnözésre adja a fejét-olyan büntetésre számíthasson, hogy ahhoz képest a halálbüntetés megváltásnak tűnjék!
  Nem elaprózni kell az erőket!”
 • 24. becsei.sandor 2010. augusztus 24. 22:14
  „Ha valaki nemzetvezető óhajt lenni,akkor tudja mennyire hülyén veszi ki magát az a megszólítás,
  hogy Ifj. Tóth László nemzetvezető testvér,ezért adományozza magának a lényegessen jobban
  hangzó Toroczkai nevet.Lehetne persze Toroczkay is,de tudja nagyon nehezen ejtjük az y-t.”
 • 23. olmosnyomdasz 2010. augusztus 24. 21:42
  „Egyetlen megoldás létezik: gyepüőrség, akik Torontálban kapják a fizetést.
  <moderálva> hoggy nem lehhet eztettet fölfogódnyi?
  Amúgy meg az hogy van, hogy valaki csak úgy Toroczkai lesz? Én úgy tudtam, bizonyos betűk nem ötletszerűen jelennek meg a nevekben. Persze, lehet, hogy ez nem biztos! Nem kellett ezt megszolgálni valamikor? Legalább az ősnek!”
 • 22. becsei.sandor 2010. augusztus 24. 20:56
  „21re. Mint már írtam nincs vitánk. Bizonyára ma is van néhány tehetős szegedi polgár aki zászlót
  adományozzon egy különleges alakulatnak,mint tette 19-ben a Prónay alakulattal.Zadravecz pá-
  ter megáldotta azt a zászlót, az új alakulat zászlaját megáldani nem vonakodna Kiss Rigó Lász-
  ló megyés püspök sem. Ez alatt a zászló alatt,a dicső elődök nyomán rendet lehetne tenni Do-
  rozsmától-Siófokig,majd a fővárosig,ki csapva kicsit Orgovány felé,hamár csak nosztalgiából is.
  Így lehetne....,csak remélem a főorvos úr nem ad kimenőt.”
 • 21. délikapu 2010. augusztus 24. 20:23
  „A rendőrség ma még a városi bűnözéssel sem tud megbirkózni, nemhogy a tanyaival. Oda speciális egység kell.”
 • 20. becsei.sandor 2010. augusztus 24. 19:43
  „18-RA. Nincs vitánk,szerintem sem alkalmas semmiféle rendőrség a tanyavilág lakosságának védel-
  mére,egyedül és kizárólag a gyepűőrség,csak az.”
 • 19. apátfalvifaszagyerek 2010. augusztus 24. 18:54
  „Nekem Toroczkairól az ugrik be, hogy a tömeggyilkos Fransisco Franco-ról való megemlékezés miatt utaztak ki a HVIM-el Spanyolországba. (a szélsőjobboldali csoportosulást szerencsére szétzavarták)

  A másik emlékem pedig a Club 64-ről tartott beszéde, amikor is kifejtette, hogy mindenféle "antimagyar" szórakozóhelyek voltak eddig (ezek szerinte: cigánydiszkó, buzidiszkó, zsidódiszkó [?!] ), és hogy majd most végre lesz egy igazi magyar hely. (persze skinhead zenekarok azért itt is felléptek, mert ugye miért is ne, hiszen biztosan ez a magyarság kultúrájának továbbélése szerintük)

  Jah, és ugyanebben a beszédében azt mondta, hogy vki szerint már unják sokan az állandó trianonozást (ez szerintem is baromság), erre pedig benyögte (a hallgatóság hangos, buta röhögése közepette), hogy ő meg a holokausztot unja.

  Úgyhogy ez a Toroczkai nekem még mindig nem szimpatikus...”
 • 18. délikapu 2010. augusztus 24. 18:28
  „Az én nagymamám, aki a szatymazi tanyavilágban él, s három idős barátnőjét rabolták ki (egyet megerőszakoltak), egy ismerősét pedig megölték (a DM is írt róla) támogatja a tanyavilág őrzésére kitalált Gyepűőrséget. Őket kell megkérdezni, akik ott élnek. Toroczkainak igaza van.”
 • 17. becsei.sandor 2010. augusztus 24. 17:33
  „Gyötrő álmatlan éjszakákon,mikor azt kerestem:mivel lehetne boldoggá tenni az emberiséget (?),
  bennem is felvetődött : talán ha gyepűőrséget állítanánk...Meg erősíttetett,jó gondolat !
  Köszönöm !”
 • 16. magyarock1 2010. augusztus 24. 15:38
  „<moderálva> xene, nem mi döntjük el, hogy mi legyen a határon túli magyarokkal.Ők már ezt régen eldöntötték, hogy autonómiát szeretnének.DE: míg az anyaország nem támogatja őket ebben a törekvésben, addig a büdös életben nem fogják nekik ezt megadni a szlovákok, románok stb., csak azért, mert kérik.Ha nem áll ki mellettük az anyaország, akkor csak meghurcoltatás, negatív diszkrimináció vár rájuk a környező kisantant országaiban.Ezt miért kell elmagyarázni, mi ebben a bonyolult? Vagy, ha tájékozatlan vagy, legalább, ne akadályozd azt, aki tesz a nemzetegyesítés ügyéért!”
 • 15. pazsu 2010. augusztus 24. 14:25
  „Bennünket meg Tóth Lacika nem érdekel !!!”
 • 14. jozko 2010. augusztus 24. 14:14
  „Zavaros a Tisza vize, nem tiszta,
  Rávezetem kispej lovam , nem issza!

  Mért is inná, mikor zavaros?
  Akkor szép a program, hogyha benyalós?

  De lehet, hogy csak több lábon áll....Trendi...”
 • 13. xene@freemail.hu 2010. augusztus 24. 13:35
  „"De csak nálunk nem lehet az autonómiatörekvésekről beszélni, mert állítólag azzal ártunk az ottani magyaroknak, holott ez nem igaz."

  Szerintem nem innen Szegedről, vagy Budapestről kellene megmondani, hogy mi legyen. Toroczkai és haverjai vagy bárki más ott él a Vajdaságban? NEM! Erdélyben él talán? NEM! És lehetne így folytatni tovább...
  Nem a Magyarországon élő magyaroknak kellene eldönteni, hogy mi legyen! A határon túl élő magyarság is el tudja dönteni és adott esetben ki tudja harcolni magának azt, amit érdemesnek talál! Ők ott élnek, nem itt! És mi sem ott élünk, hanem itt! Nem kell feleslegesen gerjeszteni a feszültséget! A következményeket nem a Magyarországon élők fogják megtapasztalni, hanem a határon túliak...”
 • 12. dublini 2010. augusztus 24. 12:05
  „Írországban sokkal több mosolygó emberrel találkoztam az utcán, mint Magyarországon...... Na ezt nagyon kár volt.. Az, hogy a Temple Bárban a sok szétcsúszott alkesz turista vigyorog, mint akit b.....ni visznek, ebböl még nem kell messzemenő következtetéseket levonni :)”
 • 11. szilléri 2010. augusztus 24. 10:21
  „Csengele ! helyes Budapest nem Judapest !”
 • 10. papsajt 2010. augusztus 24. 09:54
  „Miép=>Jobbik=>Toroczkai.
  egyikről sem a normális gondolgodás jut eszembe. és azt hiszem ez nem csak a média hatása.

  sajnos azt is el kell ismernem,hogy nem tudom mit lehetett volna máskép tenni Öszöd után.
  persze lehet a tv elől okosnak lenni, de valójában mit tehet ma egy elkeseredett magyar, aki nem ért egyet a vezető politikai osztállyal hanyag magatartásával.
  Sukoró,BKV, Hajdúbét, Metro4,Margit-híd.... minden felé csak a lopás,síbolás,lenyúlás. És mind-mind politikai segítséggel, irányítással.
  Multiknál ingyen túlórázó pénztárosok, 500000 munkanélküli, 28000Ft minimál nyugdíj, 800000 BAR listás...

  És ez Európa, demokrácia, jóléti társadalom?”
 • 9. csengele 2010. augusztus 24. 09:46
  „A régi alkotmányból már csak ennyi maradt változatlanul: Magyarország fővárosa Budapest.”
 • 8. dblaci 2010. augusztus 24. 09:43
  „Hajrá Jobbik, hajrá Laci!”
 • 7. magyarock1 2010. augusztus 24. 09:42
  „Támogatom a terveit.Beszéltem párszor vele, nagyon értelmes, tájékozott fiatalember, nagy jövő áll még előtte, szerencsére már higgadtabban gondolkodik, mint pár éve.A média csak negatív színben tünteti fel, mivel tabu témákat feszeget(trianon,cigánykérdés,országunk gyarmatosítása).A jelenlegi dm cím is ebbe a sorba illeszkedik,ugye g.zs., ugye főszerkesztő?”
 • 6. szilléri 2010. augusztus 24. 09:35
  „Azért annak van jelzés értéke, hogy az SZDSZ reinkarnációja - LMP- nagyobb sajtó területet ural, mint a Jobbik.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mutasd a tested – megmondom, mit gondolsz

„Ismerem, mint a tenyerem!" – mondják párjukról azok, akik régóta ugyanabban a kapcsolatban élnek. Ők is csapdába futhatnak, ha nem ismerik kedvesük testbeszédét. Tovább olvasom