Délmagyar logó

2015. 10. 05. hétfő - Aurél 13°C | 22°C

Török Márk HÖK elnöknek jelöli Török Márkot, aki ezt elfogadja

Korábban a Népszabadság és a HírTV is feldolgozta az SZTE HÖK képviselőválasztásai és milliárdos pénzügyei fölötti diszponálás átláthatatlanságát.

Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem EHÖK (egyetemi hallgatói önkormányzat) elnöke és egyben a szegedi bölcsészkar Hallgatói Önkormányzatának ex-elnöke sok mendemonda szereplője a helyi egyetemisták körében.

Korábban a Népszabadság és a HírTV is feldolgozta az SZTE HÖK képviselőválasztásai és milliárdos pénzügyei fölötti diszponálás átláthatatlanságát.

Az atlatszo.hu Török Márkról szóló írását itt érhetik el.

123 következő >> végére >>> 22 hozzászólás
Moderálásra küldöm 22. tucat 2013.01.26. 20:27

20. GondaIstván
Ha ez a szemlélet világszerte eluralkodna, azzal, mint mondtam, (nem szeretném aprólékosan elmagyarázni, hinni szeretném, hogy nem kell), lefagyna, majd megszűnne az, amit ma (emberi) civilizációnak nevezünk e bolygón. Ha csak hazai jelenségként futtatjuk le az ajánlott programot, akkor csak a hazai szellemi élet és csatolmányai (minden) fagy le. E folyamat pedig, "kipaterolás, szabadságharc, elrugaszkodás, felemelkedés..." fedőnevű, trójai szoftverekkel máris fut a gépen, így hát, panaszra - egyelőre - semmi oka. Dőljön hátra kényelmesen, és várja meg, amíg a program lefut! Az eredmény garantáltan tündérmesés lesz, vadvirágos lipótmezői háttérrel.
Akkor hát, >enter<!

Moderálásra küldöm 21. Cillit_bang 2013.01.25. 17:18

12.harcsabajusz
BOTKÁNAK! Addig még ő is átváltozik!

Moderálásra küldöm 20. GondaIstván 2013.01.25. 16:18

17. tucat: "Az önfenntartó egyetem teljes képtelenség, és az is marad az idők végezetéig". Azért ez szerintem túlzó, hiszen vannak magánegyetemek profitorientált vállalkozásként működő képző intézmények szerte a világban.
Én nem keverném össze a közoktatást, ami 100 %-ban állami feladat (és nem önkormányzati!), és a felsőoktatást-felnőttoktatást. Ez utóbbiban igenis feketén-fehéren tudnunk kellene, hogy mi mennyibe kerül. Így összehasonlíthatóvá, mérhetővé, megmérettethetővé válnának az egyetemek, verseny alakulna ki közöttük itthon és az egész európai oktatási térben is el tudnák magukat helyezni pl. hatékonyság szempontjából. És egy teljesen más kérdés, hogy az ezt a szolgáltatást igénybe vevők (hallgatók, munkavállalók, hiszen itt az élethossziglan való tanulásról is szó van), miből és hogyan fizetik ki a képzésük árát. Ez szociális és/vagy munkaerőpiaci kérdés, aminek semmi köze a felsőoktatás finanszírozásához. Az államnak az emberek életprogramja megvalósításának… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 19. Horthyszobor 2013.01.25. 15:53

16. Saját magának irt Freud:)

Moderálásra küldöm 18. rókus1 2013.01.25. 15:20

....így kell ezt csinálni !!!!!demokrácia magyar módra a Vezír után szabadon....

Moderálásra küldöm 17. tucat 2013.01.25. 14:47

15. GondaIstván
Ez ugyan nem tartozik szorosan a témához, és ezerszer beszéltünk már róla vagy tízezer helyen - többnyire hiába, mert folyvást átpolitizálódott és indulatokkal telítődött minden, ilyen érdemű polémia, ahogy ez már mifelénk szokás -, de annyit mindenképpen jó lenne belátnunk, hogy a felsőoktatás és intézményei, akár, ha a közoktatási rendszer részeként (helytelenül) vizsgáljuk, akár a társadalom szellemi elitképző műhelyeként (helyesen), mindig is az állam által összegyűjtött és újraelosztott erőforrásokból működött, és ez nem is lehet másként; nincs is sehol a világon olyan egyetem, amely a saját produktumainak a közvetlen piaci értékesítéséből származó bevételéből képes lenne megélni, azaz, ahogyan a demagóg dallamok refrénje mantrázza: "önfenntartó" lenne. Ez teljes képtelenség, és az is marad az idők végezetéig.
A felsőoktatási intézmények között is sok különbség van, de többé-kevésbé mindegyikre elmondható, hogy nemcsak szakembereket képeznek, hanem egy… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 16. Logaritmus 2013.01.25. 14:23

16: szólj a jobbikos ismerőseidnek, hogy ők is cuppanjanak le az önkormányzati, állami, stb emlőkről.

Moderálásra küldöm 15. GondaIstván 2013.01.25. 13:50

14. tucat
- Jó nem volt idejük az elzavarásra, mert hirtelen jött minden. De most már jó lenne látni, hogy elzavarják.
- "messze nemcsak magukért, hanem drága, kedves, aranyos (édes)mindnyájunkért küzdenek" Azt nem tudom, hogy a "Kölykök" elhiszik-e ezt magukról, de én mindenesetre erősen kételkedem ebben a kijelentésben. Van egy olyan gyanúm, hogy bepalizták őket hangzatos jelszavakkal azok az egyetemi körök, akiknek nagyon nem jó a változás. Így a progresszivitásuk pont a konzerválást szolgálja. Szerintem alapvető, hogy egy piacgazdaságban ha valaki igénybe vesz egy szolgáltatást, akkor annak meg kell fizetnie a piaci értékét/árat. Le kell végre válni az állami emlőkről.

Moderálásra küldöm 14. tucat 2013.01.25. 13:19

Gratula! Abszolút siker! Nem kétharmados, még csak nem is elsöprő többséggel, hanem egybehangzóan, száz százalékban elfogadva! Így kell ezt csinálni! Hiába, volt kitől tanulni, tán még saját alaptör..., izé, szabályzata is lesz, amelyet úgyszintén csuvas, vagy köztörök felkiáltással, szerény tartózkodást mímelve elfogad, földrengésbiztos betonalapokra csavarozva a trónusát. Hiába, volt kitől..., ja, ezt már mondtam.

Nem alaptalan, és teljesen logikus első nekifutásból a hozzászólásokban felbukkanó kérdés: miért nem tették rendbe a szervezeteiket a hallgatók, mielőtt széles körű protestálásba kezdtek. Szerintem főképp azért, mert erre nem volt idejük, annyira meglepetésszerűen érte őket a szaktárca decemberi bejelentése, miként az azóta is zajló cikcakkmenet minden újabb hajtűkanyarjában is ki-kizuhannak-zuhanunk az ülésekből. Ezért dönthettek úgy, hogy nem fecsérlik az idejüket ilyesmire, hanem igyekeznek egységesen, közös erővel, minden hallgatói szervezet bevonásával fellépni. Ez… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 13. nauset 2013.01.25. 12:58

12. harcsabajusz 2013.01.25. 12:27
Utolsó kérdés: hogy fogják a fidesz elnökét hívni tíz (húsz?) év múlva?

Az a baj ezzel, hogy Márk barátunk a Fiatal Baloldal veszprémi szervezetének volt az egyik üdvöskéje úgy 10 évvel ezelőtt. A kapcsolatai azóta is teljesen rendben vannak....


22 hozzászólás123 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Siklósi Gábor: Csalánba nem üt a mennykő

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!