Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Trogmayer Ottó lehet Szeged idei díszpolgára

Szeged - Zárt ülésen dönt jövő héten pénteken a szegedi közgyűlés a városi kitüntetések, így a díszpolgári cím adományozásáról.
Lapunk információja szerint idén Trogmayer Ottó lehet Szeged díszpolgára. A régészprofesszor, nyugalmazott múzeumigazgató számtalan magas kitüntetés birtokosa. Megkapta például a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét és a Széchenyi-díjat. Legutóbb, tavaly ősszel az International Panorama Council (IPC), azaz a Nemzetközi Körkép Bizottság aranytűjét vehette át a szervezet létrehozásában és munkájában végzett tevékenységéért. Trogmayer Ottó – aki idén ünnepli nyolcvanadik születésnapját – irányította 1970-től az ópusztaszeri ásatásokat, és az ő vezetésével valósult meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, ahol a Feszty-körkép található. Információink szerint a városvezetés támogatja díszpolgárrá választását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen

"A közmédia közpénzen szajkózza: ilyen és ilyen határig ingyen vehető fel az automatákból készpénz. Persze ezt úgy kell érteni, hogy mindenki a saját számláján könnyíthet. (Már akinek van mit.) " Tovább olvasom