Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Túléltük a tanévkezdéssel járó dugót - galériával

Szeged - Lehetett volna sokkal rosszabb is: a tanév első napján a körülményekhez képest viszonylag jól vészelte át a reggeli dugót Szeged. Az igazi erőpróba holnap lesz: lezárják ma a rakpartot.
08:50 A Tisza Lajos körúti karambolról másképp.

08:32 „Jó lenne tisztázni a Rókusi Általános iskola előtt, hogy melyik a kerékpárút és melyik a gyalogos, mert mindenki összevissza halad, a kerékpárosok pedig azt hiszik, hogy az övék az egész járda" – írta egyik olvasónk. A felfestés eelvileg egyértelmű, ám ha valóban úgy van, ahogy írta, akkor egy picit elszomordtunk a kerékpárosok magatartása miatt.

Iskolakezdési dugó Szeged útjain. Fotó: Frank Yvette (galéria)

08:30 A balesetmentesség eddig tartott: háromnegyed nyolc körül a Tisza Lajos körúton ütközött személygépkocsi és autóbusz ezért ott négy-öt villamos egymásra torlódott. A torlódások most szűnnek meg. Holnap tovább nehezedik a közlekedés, hiszen a halfesztivál miatt lezárják a rakpartot.

08:03 A külső körút, azaz a Makkosházi és a Rókusi viszont nem volt vészes még úgy sem, hogy a Rókusi csomópontan több a lezárt sáv, mint amin haladni lehet. Szerencsére mindenki figyel(t) a másikra, eddig sem gyalogos- sem kerékpárosgázolásról nincs hír.

08:02 Háromnegyed nyolctól a nagykörút a Csongrádi sugárúttól Kossuth sugárút irányába dugul, szintén erős a forgalom a Tisza Lajos körúton a Dugonics tér felé. A Huszár Mátyás rakparton az emlékműnél ha lassan is, de halad. A Felső Tisza-parton is nagyon sok az autós.

Iskolakezdési dugó Szeged útjain. Fotó: Frank Yvette (galéria)

07:12
Kimegyünk az életbe, autósnak álcázzuk magunkat! Ha valaha visszajutottunk a szerkesztőségbe, akkor folytatjuk!

07:06 A nagykörút a Madách utcánál már dugul. De kérjük, hagyják a szokásos dzsipezéses demagógiát! Inkább ha beértek dolgozni, gyorsan írják meg a lenti e-mailcímre, hogy jutottak be munkahelyükre!

07:03 Jelenleg jól járható Szeged, a Belvárosi híd szegedi hídfőjénél, a Hősök kapujánál, a Szentháromság utca és a Tisza Lajos körút kereszteződésében rendőrök irányítják a forgalmat – tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől. – A Belvárosi híd forgalma rendkívül intenzív lesz, ezért inkább a Bertalan hídon jöjjenek át Szegedre, illetve induljanak Újszeged felé – javasolta Szenti a közlekedőknek. A nagyobb iskoláknál már ott vannak a rendőrök, akik segítik majd a gyerekeket  átkelni a zebrán. A rendőrség Szegeden a városőrökkel és a polgárőrökkel dolgozik együtt azon, hogy minél zavartalanabb legyen a közlekedés az iskolakezdéskor.

Szenti azt is elmondta, a megyeszerte az utakon vannak a kollégái, és mindenhol segítenek abban,hogy biztonságosan kezdődjön a tanév.

Korábban írtuk

Csütörtök reggel becsöngetnek a szegedi iskolákban is, közlekedési káosz várható a város útjain. Írják meg nekünk élményeiket - észrevételeiket és fotóikat a tudosito@delmagyar.hu e-mail címre várjuk!

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. ifj. Nagy Gábor 2011. szeptember 03. 10:43
  „25. heró

  Nem csak az autók közlekedésére kell gondolni, akkor a felsorolt helyszínek forgalomszervezését rögtön nem látnád értelmetlennek. Én kérek elnézést...”
 • 33. macs 2011. szeptember 02. 20:53
  „Nem tudom, ki hogy van vele, én biztos nagyon buta vagyok, de általában figyelni szoktam a járdára felfestett jeleket és igyekszem a gyalogos részen menni. Ma II.-es kórháznál a villamosmegállón vágott át egy cangás. Érdekes megoldás volt. :-)”
 • 32. Vega 2011. szeptember 02. 19:04
  „,,Jó lenne tisztázni a Rókusi Általános iskola előtt, hogy melyik a kerékpárút és melyik a gyalogos, mert mindenki összevissza halad, a kerékpárosok pedig azt hiszik, hogy az övék az egész járda" - írta egyik olvasónk.

  no akkor tisztázzuk a kossuth lajost. elindulunk szépen az apeh-töl, ahol jobb oldalt gyalogos, bal oldalt kerékpáros. ez tart egészen a nagykörútig, melynek keresztezése után már forditva van: bal oldalt gyalogos, jobb oldalt kerékpáros. ez tart egészen az eszperantó utcáig, ahol nincs felosztás, mindenki ott megy ahol akar. tábla persze nincs, erre csak a sárga festékböl jöhetünk rá. aztán kemény 50 méterrel késöbb a tavasz utcánál már megint jobb oldalt kerékpáros, bal oldalt gyalogos. aztán a puskás utcánál jön a hab a tortára. jobb oldalt gyalogos, középen biciklis, bal oldalt gyalogos. erre vonatkozó tábla már megint nincs (nem is létezik...), csak sárga festék. ezek után szeretném tisztelettel megkérdezni mind a szegedi lakosokat és a városvezetést, hogy miért csodálkoznak azon ha a kerékpárosok és gyalogosok arra mennek amerre látnak? miért csak a közlekedőket veszik elő ha szabálytalankodnak? nonszensz, de sajnos a nyakkendős tervezőket is meg lehetne büntetni szabálytalan forgalmi kialakitás miatt.”
 • 31. Morpheus_RexXx 2011. szeptember 02. 15:27
  „30. macs 2011.09.02. 11:05
  - Hát igen. Mi is nézegetni szoktuk, hogy a "felsőbbrendűek" hogyan pöffeszkednek bankhiteles és banktulajdonban levő autóikban. :)
  7 tagú család lévén is inkább választjuk a tömegközlekedést mint az autót (esetünkben kisbusz-gáz/benzines), hiszen olcsóbb, 1xűbb és stb. A mai "szegedi ember" nagy része alkalmatlan a "nagyvárosi" életre hozzáállása és gondolkodása végett. ;)

  !!! Frank Ivetke. Tőled pedig kérnénk, hogy ha fényképezgetsz korán reggel, ne akadályozd a gyalogos forgalmat, ill kérdezd meg, szerepelni szeretne e az érintett 1-1 képen :) Köszönjük emese...

  "08:32 ,,Jó lenne tisztázni a Rókusi Általános iskola előtt, hogy melyik a kerékpárút és melyik a gyalogos, mert mindenki összevissza halad, a kerékpárosok pedig azt hiszik, hogy az övék az egész járda" - írta egyik olvasónk. A felfestés eelvileg egyértelmű, ám ha valóban úgy van, ahogy írta, akkor egy picit elszomordtunk a kerékpárosok magatartása miatt."

  - Válasz... a nagyfejűek miatt biza az épület felöli sáv a kerékpáros oldal. Csak a nagy körforgalom előtt cserélődik meg rendszertelenül és alig észrevehetően a 2 sáv. A nagy összevissza rendszertelenségben sok gyalogos és kerékpáros sem tudja mikor hol is közlekedik éppen. Kerékpárral is igen csak oda kell figyelni, no meg észben tartani, hogy az adott 50m-en éppen hol is kell közlekedni. Annyira zavaró és fárasztó eme logikai játék kerékpárral való közlekedés alatt is, hogy ahol a "látási viszonyok" ;) megengedik, inkább előzöm a kocsisorokat és takarítok meg menetidőt, mint, hogy startégiai játékkal töltsem az időt. De az átépítések alatt sem látok semmi változást, de még reményt sem rá... a rókusi körúton továbbra is rendszertelen és "újvilági" jelzések között attack-olhatunk nap mint nap. :D

  Már kezdem látni a biztosításom hasznát és értelmét...”
 • 30. macs 2011. szeptember 02. 11:05
  „Miért van dugó? Tegnap megálltam a Tisza Lajoson és nézegettem az autókat. Szinte minden kocsiban 1 ember ült. Azt el sem merem gondolni, ha csak páran kiszállnának a kocsiból, mi lenne. :-)”
 • 29. bambinaXX 2011. szeptember 02. 02:30
  „a du.-t viszont nem: teljesen beállt a Tisza L., SEHOGY sem lehetett haladni!!
  egy rendőrt igazán beállíthattak volna, h irányítsa a forgalmat...”
 • 28. SZEMOKA 2011. szeptember 01. 23:13
  „Ma reggel Madách-nál egy anyuka az "L..."-rendszámú terepjárójával alig tudta kikerülni a konténert, ami elfoglalta félig az Ő sávját. Mindenki lehúzodott miatta, tiszteletben tartottuk, és nagy nehezen össze is jött neki. Többen megtapsoltuk.”
 • 27. CsImre 2011. szeptember 01. 22:57
  „Nyáron 19 perc volt az út, ma 19 perc. Biciklivel.

  Érdekes, hogy az embereket az utcán mélyen arcba lehet fotózni, de a rendszámot kitakarják. A gépeknek több joguk van, mint az embereknek, vagy valami, ma már nem is létező ombudsmantól félti valaki bizonyos testrészét?”
 • 26. CsImre 2011. szeptember 01. 22:45
  „Elszomordtunk? Ez milyen nyelven van? Én azon szomordok el, h. letojva a város koncepcióit, és a műszaki előírásokat járműveket vezetnek egy iskola kapujába EU-s pénzből, nagy propagandával, ki sem táblázzák rendesen, majd hátradőlve nézik, ahogyan a gyalogosok és a biciklisek tépik egymást a szűk helyen. Ennyit megért a parasztvakítás?”
 • 25. heró 2011. szeptember 01. 22:09
  „Szeretett bölcs nagy vezérünk B. László Briliáns forgalom szervezése beváltotta a hozzá fűzött reményeket! Talán kevesebb autó volt ma a belvárosban!??? Ez teljes mértékben elfogathatatlan hogy Magyarország legjobb város elrendezését (sugárutas hálózat) igy elrontották, gondoljuk csak a Kálvária sugárútra( Egy sáv maradt és magas szegélykő), vagy pl a Boldogasszony sugárútra (egy sáv, és nem menekülsz autós!) De sorolhatnám még pl Belvárosi híd újszegedi hídfő (gyönyörű!). Én úgy gondolom, nem köszönetet kellene mondani a szegedieknek a türelemért ha nem elnézést kellene kérni az elrontott, és ez által megnehezített közlekedésért Tisztelt B. László!!!”
 • 24. vuk 2011. szeptember 01. 16:27
  „23. kispacni 2011.09.01. 16:21
  Hat ez eleg szabalytalan es csunya dolog volt tole.
  De meg mindig jobb kerekpar, mint auto elol elugralni.. (ez utobbit is nagyon gyakran kell).”
 • 23. kispacni 2011. szeptember 01. 16:21
  „Engem speciel ma reggel fél nyolckor a Béke Tanszék-JUGYU közötti zebrán kerékpáros gázolt volna el, ha nem ugrom el előle. Szó szerint nem állt meg a zebra előtt, és nem engedett el (másszóval most nem zebrán hosszába átbicikliző csajsziról volt szó), hanem oldalról jött. Ugy gondolta, hogy nem jár az elsőbbség.”
 • 22. vuk 2011. szeptember 01. 15:43
  „21. jay_és_néma_bob 2011.09.01. 15:09
  Es? Elorebb vagy vele?
  (nem tilos megjeleniteni)”
 • 21. jay_és_néma_bob 2011. szeptember 01. 15:09
  „hehe, az egyik képen látom a suzuki rendszámát”
 • 20. eleonóra 2011. szeptember 01. 15:09
  „Ma direkt figyeltem a " menő "autósoknak nem telik kihangosítóra !.Minden 3. kézben tartva telefonál vezetés közben.Ja és nem indexel.Majd én kitalálom, hogy merre is akar menni.Persze van, hogy gyerekkel a hátamögött !”
 • 19. dBrown 2011. szeptember 01. 13:17
  „OKZ! melyikben?”
 • 18. vuk 2011. szeptember 01. 13:02
  „16. nyomdasz63 2011.09.01. 12:38
  Miert ment volna ki? O sem szabalykoveto hireben all. Legalabbis ami a jardan parkolast illeti.”
 • 17. 620829 2011. szeptember 01. 12:38
  „Azért találkoztam néhány---főleg vw passatos birkával a Madách Iskolánál.”
 • 16. nyomdasz63 2011. szeptember 01. 12:38
  „Vajon "mindenki gyulabácsija" a híres városőr ladájával kiment-e segíteni bármelyik iskolához?”
 • 15. deszkás 2011. szeptember 01. 12:30
  „HORTISZOBOR! Igazad van.”
34 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pankán mutatták be a mikrochip-leolvasót Röszkén

Pankán, az 5 éves törpesnauceren mutatták be a röszkei határátkelőnél a háziállatok beazonosítására szolgáló mikrochip-leolvasó készüléket. Tovább olvasom