Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Új rekord: egy hétig újraélesztettek

Szeged - Az én emberem meghalt sajnos. Nem hajtottam hátra a fejét – jelentette be egy fiatalember, miután befejezte az újraélesztést.

Szerencsére nem történt tragédia: csupán egy ambubabán gyakorolt, de egy életre megtanulta, mit kell tennie vészhelyzetben a szakszerű mellkaskompressziótól a szájból szájba lélegeztetésig. Az újraélesztési rekordkísérletnek éppen ez volt a célja: egy héten keresztül várták a civileket az Árkádban, hogy részesei lehessenek az új csúcsnak, és egyúttal megtanulják, hogyan segíthetnek másokon a mentők kiérkezéséig.

A szegedi pólós fiúk ismerkednek a feladattal. Fotó: Frank Yvette
A szegedi pólós fiúk ismerkednek a feladattal.
Fotó: Frank Yvette

Ezek után már élesben is neki mernék kezdeni – mondta Nagy Viktor, az A Híd Szeged férfi vízilabdacsapat játékosa, aki társaival együtt szintén részt vett a 168 órán, vagyis 10 ezer 80 percen át tartó rekordban. Nem vették véresen komolyan a feladatot a fiúk: Szivós Márton például egy kis arcpofozást is bevetett a bábunál, hátha úgy eredményesebb lesz az élesztés. A csapaton kívül Agárdi Szilvia, a The Voice tehetsége bukkant még fel ismert emberként azok között, akik némi gyorstalpaló elméleti és gyakorlati képzés után két percig maguk is a rekord részeseivé váltak. Vasárnap délután fejezték be az embert próbáló kísérletet, amelyben a résztvevők – összesen 585-en – szerint az éjszakák voltak a legnehezebbek. Szerdán a magyar rekordot már megdöntötték, az egyhetes folyamatos munkával azonban a Guinness-rekordok könyvébe is beírták magukat a szegediek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diszkóbaleset Üllésnél - hatan ültek a kocsiban, ittas volt a Golfot vezető nő

Üllési fiatalok tartottak hazafelé vasárnap hajnalban - ittas volt a járművet vezető fiatal nő. -… Tovább olvasom