Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Városnapok Sándorfalván

Sándorfalva - Hat helyszínen, színes sport-, gasztronómiai és kulturális programokkal várják a látogatókat jövő hétvégén a Sándorfalvi Városnapokra.
Szombaton tartják a veterán járművek felvonulását és a motoros találkozót, valamint a civilszervezetek találkozóját. A Nádas-tó Szabadidőparkban horgászversenyt, az Ady Endre utcán retró főzőversenyt rendeznek. Vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik az ünnepi testületi ülés, amelyen átadják az önkormányzati kitüntetéseket.

Olvasóink írták

 • 8. orhidea2011 2011. június 30. 10:44
  „Tisztelt 7. síkvidéki 2011.06.29. 19:09!
  Örülök, hogy megint figyelmesen olvastad a hozzászólásomat, de én Veled ellentétben ITT ÉLEK ÉS IDE FIZETEK KOMMUNÁLIS ADÓT !!!Nem vagyok szakember, de tudtommal a helyi adókat,-így pl.Sf. esetében a kommunális-, idegenforgalmi-, és helyi iparűzési adó mértékét a jogszabályi keretek között ( 1990.évi C. tv.a helyi adókról)a helyi önkormányzati képviselők és a Polgármester döntése alapján vetik ki, és határozzák meg annak mértékét . Az általad" félinformációnak" nevezett adatokat elolvashatod Sándorfalva honlapján( pl. közérdekű adatok, 2010. dec. 16-ai nyílt testületi ülés jegyzőkönyvének a 19. oldal lapalja).Az átengedett adók/gépjármű ,szja/ mértének csökkenése a válság hatására várható volt, a központi költségvetésből juttatott állami támogatások pedig évről évre csökkenek, de ezzel szemben a kötelezően és önként vállat feladatok terhei meg nőnek.
  " úgy fogalmazol meg kritikát a helyi vezetés felé, hogy nem is ők a felelősek vagy éppen az adott probléma előidézői." Már elnézést, de nem ők döntöttek a kötvénykibocsátásról? A beruházásokról? A gazdasági válságot , a svájci frank alakulását és egyéb, a magyar gazdaságra ható negatív hatásokat "senki sem" láthatta előre, de a megváltozott helyzethez alkalmazkodva kell meghozni a döntéseket és nem másra mutogatni.Ez a véleményem.
  Sok családnak, így nekem is éppen elég a családi költségvetést beosztani és megélni belőle, de csak is addig nyújtózkodom ameddig a takaróm ér ,ezért mármint,hogy a családi kassza működjön én vállalom a felelősséget, és nem hárítom át másra.”
 • 7. síkvidéki 2011. június 29. 19:09
  „Kedves orchidea,
  képzeld el, én sem vagyok sándorfalvi, de itt dolgozom.
  úgy látom, meglehetősen kevés információd van a közigazgatásról, az önkormányzatok működéséről, a pályázati lehetőségekről, a helyi adókról, stb...így sajnos könnyen előfordulhat, hogy úgy fogalmazol meg kritikát a helyi vezetés felé, hogy nem is ők a felelősek vagy éppen az adott probléma előidézői. ezzel vigyázni kell, mert a jelenkor társadalmi feszültségei nagy mértékben ilyen félinformációkon való elcsúszásokból indulnak. örömmel felajánlom - már amennyiben nem veszed tőlem rossz néven - hogy részletesen tájékoztatlak az általad felhozott problémák okairól, a megoldások nehézségeiről.
  üdvözlettel”
 • 6. orhidea2011 2011. június 29. 15:59
  „Tisztelt 5. síkvidéki 2011.06.27. 10:26
  Biztos Te is Sándorfalvi vagy és mellékzsebből kifizeted a kommunális adót, de Én nem !!!Borzasztóan nem szeretem amikor a kommunális adót arra hivatkozva emelik, hogy hozzájárulhatunk a már kész beruházások fenntartásához!
  Sokszor belvízben és fekáliában szaglik az utca , nincs köves út az utcában és közvilágításról ne is beszéljünk.De nem ezen problémák megoldására költik a helyi adónkat.
  Nem vagyok negatív sőt kimondottan örülnék, ha turisták ezrei lepnék meg Sándorfalvát és költenék el a pénzüket itt nálunk.
  Ha figyelmesen olvasnád a hozzászólásokat akkor a segítő szándékkal internetes elérhetőséget is adtam azon turisták részére akiket itt szeretnének kikapcsolódni.”
 • 5. síkvidéki 2011. június 27. 10:26
  „4. orchidea 2011

  A turisták jönnek, nyugodj meg és ne riogass a negatív kampányoddal. Ha neked valóban ennyire fontos Sándorfalva jelene és jövője (mint amennyit a hozzászólásaidban foglalkozol vele), akkor javaslok pozitívabb életszemléletet és felfogást.”
 • 4. orhidea2011 2011. június 22. 09:37
  „Igazából azt nem értem, hogy Sándorfalva vezetése, ha már megjelentett cikkeket( strand nyitásról , rendezvényekről...stb.) a Délmagyarország internetes oldalán, akkor a XXI. században a telefonos elérhetőség mellett, miért nem adja meg az internetes elérhetősét is. Ingyen reklám lenne Sándorfalvának, mert a honlapra látogatók, az aktuális programokon túl olyan dolgokról is tájékozódhatnak( emlékház, Kastély, Strand ...stb,) amely a rendezvények mellett az egyéb látnivalókra is becsalogathatja a várva várt turistákat!
  A Polgármester csak várja a turistákat, de azok ilyen marketing mellett nem fognak jönni!

  www.sandorfalva.hu internetes oldal, a rendezvényekről és egyéb tudnivalókról széleskörűen tájékoztat!

  Az már más kérdés, hogy a 18/2005. (XII. 27.) IHM rendelet, 305/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletnek 6/A. § (1) illetve az Eitv. törvény mellékletének a frissítésre vonatkozó paragrafusait teljes mértékben megvalósítja-e?
  Bár a 2/3-á-val a kormány gyorsan változtatja a jogszabályokat!”
 • 3. Alsóváros 2011. június 21. 08:45
  „2. orhidea2011 2011.06.20. 20:07

  Köszi! Lesznek egész jó programok is. Nem értem, hogy a pörölybütykösi tökfesztiválról miért van egy részletes beharangozó, majd egy élménybeszámoló cikk is, erről meg egy mínuszos cikkecske csak, érdemi információk nélkül.”
 • 2. orhidea2011 2011. június 20. 20:07
  „www.sandorfalva.hu internetes oldalon a hírek link alatt letölthető.”
 • 1. Alsóváros 2011. június 20. 08:51
  „Szeretnénk kérni részletes programot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi határsértők

A hétvégén többen is próbálkoztak illegális határátlépéssel az ország területére lépni, de nem jutottak messzire. Hamar elfogták őket. Tovább olvasom