Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Verseket ír a sármos színész

A Prima Primissima-díjas Lukács Sándor színművészt látta vendégül a Bolero étterem kedden este. Csonka Gábor, Szeged exkluzív vendéglátó helyének tulajdonosa sorozatot indított útjára Bolero Művészeti Estek címmel: a meghívott híres emberek szája íze szerint állítják össze a menüt, a fogások között pedig a művész pályájáról, magánéletéről beszél.
A múlt héten Prima Primissima-díjjal kitüntetett hatvanéves Lukács Sándorrral együtt költhette el a vacsoráját a Bolero étterem művészeteket pártoló vendégköre kedden este. A sármos, örök jóképű, a női szíveket még ma is megdobogtató színésszel B. Tóth László beszélgetett. A különleges vacsora egy-egy érkező fogása között a színész az életútját ismertette, és saját verseiből olvasott fel.

Székhelyi József színidirektor, Lukács Sándor színművész és B. Tóth László műsorvezető a jó hangulatú összejövetelen. A vendégek titkokat is megtudhattak a sármos színészről Fotó: Frank Yvette

A művészetpártoló szegedi vendég olyan titkokat tudhatott meg Vígszínház művészéről, amikről nem olvashat a bulvársajtóban. Lukács ugyanis nem hódolt be az általa szükséges rossznak tartott bulvárjelenségnek: féltve őrzi magánélete titkait. A vacsoraest közönsége viszont megtudhatta, noha a szívtipró fiatal színészként nem vetette meg a női nemet, máig első és egyetlen feleségével él, boldog házasságban. Egy fia született, aki 28 évesen már nem él velük. Szeret otthon lenni, ünnepnapok azok az esték, amikor nem játszik, és papucsban készíthet magának egy tojásrántottát.

Szegeden a hetvenes évek végén Lucifert alakította a szabadtérin Az ember tragédiájában, pár éve a színházban vendégszerepelt a bűbájos, könnyed darabbal, a Sylviával, amely már tíz éve megy a Vígben. Civilben mellesleg gyakran jár Szegedre, családi kötődése is van, édesapja a Radnótiban, vagyis a régi Klauzálban érettségizett. A Sylviával kapcsolatban – a kutyalányt Eszenyi Enikő alakítja – külön is megkérdeztük a művészt: miért különleges számára ez a darab. A házaspár és a kutya furcsa „szerelmi háromszögében" – válaszolta – Sylvia teszi „emberivé" az emberek közötti viszonyt. Szerinte ez az életben is így van, saját tapasztalatai alapján állíthatja. A színész ugyanis nagy állatbarát, most éppen Zizi, a hétéves uszkár a pótgyerek, de volt olyan időszaka is az életének, amikor tizenhat macska járkált körülötte.

A menü

Csonka Gábor, a Bolero tulajdonosa elmondta, az est előtt a konyhaséf konzultált a művésszel, a megbeszélés alapján állították össze a következő négyfogásos menüt: Kakukkfüves libahús kocsonya meggyzselével, saláta csokorral; Gőzölt Szent Péter halfilé sáfrányhabbal, fekete spagettin gyömbéres spenóttal; Fetasajtos mangalica crepinette kelkáposztával és gratinírozott burgonyával; Kókuszparfé karamellás tejszínben melegített, marcipánnal töltött datolyával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újévi operettgála bécsi stílusban – hatodszor

Hollandiából is érkezett az év első napján egybusznyi turista és német vendégek is szép számmal… Tovább olvasom