Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Versenyeztek a vízi járművek

Szeged - Mindenki nyert valamit azok közük, akik megpróbálták teljesíteni a Boszorkánysziget–Maros-torkolat nyolc kilométeres távot szombaton Szegeden, a halfesztivál vízi karneválján.
– Ez a sport kiváló csapatformáló – jellemezte Fritz Péter, a szegedi egyetem testnevelési és sporttudományi intézetének adjunktusa a sárkányhajózást. Csapata teljesítette a Boszorkánysziget–Maros-torkolat 8 kilométeres távot. Hozzájuk hasonlóan szombaton még sokan kipróbálták, mire képesek a vízen: a reggel kilenctől este ötig tartó, a halfesztivál kiegészítő rendezvényeként szervezett vízi karneválon a sárkányhajón kívül kajakkal, kenuval, vitorlással – mintegy 18 vízi járművel teljesítették a távot.

Az egyik legfiatalabb résztvevő a hétéves Almási Adél volt, aki egyébként jégtáncos. Édesapjával, Almási Gáborral túrakajakban hajrázott. A 21 éves kecskeméti Bács Ferenc búvárúszó és a 18 éves szegedi Gábe Tamás úszó extrém feladatot teljesített: leúszták a nyolc kilométeres távot. Azt mondták, élvezték a kicsit több mint egy óra negyven percig tartó tempózást.

A Délmagyarország csapata a II. Sárkányhajó Fesztiválon. Fotó: Fodor László

– Köszönöm, hogy kihúzott a vízből – mondta egy férfinak az 55 éves Erzsike, aki „a Tiszában ért célba", de nem tudott úszni. Voltak ugyanis, akik gondoskodtak a hűtőfürdőről a kánikulában, külön „rekordot" is teljesítettek: sikerült felborítaniuk egy sárkányhajót. A vízbe pottyant társaságot a környéken csónakázók szállították partra.

A Szegedi Sárkányhajó Egyesület és a Szőke Tisza Ifjúsági Hajós Egylet megdöntötte az eddigi 43 perc 30 másodperces rekordot: 36 perc 50 másodperc alatt tették meg a 8 kilométeres távot – sárkányhajóval. Ugyancsak sárkányhajóval versenyzett lapunk csapapta, a Lap-Átolók és a 3. legjobb időt futották.

Sárkányhajók

A Magyar Sárkányhajó Szövetség és a Dragon Aktív Kft. tegnap először rendezte meg rövid távon a Szegedi Sárkányhajó Versengést. Nyolc csapat regisztrált különböző kategóriákban. Csapat kupa kategóriában – a férfi és női versenyzők tetszés szerinti létszámban regisztrálhattak – első helyezést ért el a Szegedi Sárkányhajó Egyesület, második a Szabadság Úszóház és harmadik a Pola Kayak csapata. Vegyes kupa kategóriában az evezősök között hat versenyzőnek nőnek kellett lennie. Itt a SZTIHÉSEK az első, a Démász a második helyen végzett. Első próbálkozók kategóriájában az Aquafóbia lett az első, a második a VTV Szeged együttese.

Olvasóink írták

  • 1. sárkánybaby 2008. szeptember 08. 12:49
    „Az 55 éves Erzsikének óriási mákja volt....!!!!!!!!!
    A sárkányhajós evezés előtt ugyanis a hajó csapatkapitányának írásban kell nyilatkoznia arról, hogy a teljes legénység jó úszástudással rendelkezik. Magyarán: "könnyített" szerelésben is tud legalább 30 métert úszni a folyóban.
    Akkor hogyan is volt ez?
    Jó lenne, ha mindenki komolyan venné! Az úszástudással nem rendelkezőt szigorúan tilos lett volna hajóba engedni!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tengernyi hal fogyott a szegedi bográcsokból

Szeged - Több mint 200 ezren voltak a szervezők szerint a nemzetközi tiszai halfesztiválon, amelyet az elmúlt hét végén tizenkettedszer rendeztek meg Szegeden. A 7000 adagos óriásbográcsból az utolsó dekáig elfogyott szombaton a 200 mázsa hal és a leve. Tovább olvasom