Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Virág: végrehajtás indult

Szeged - Végrehajtást indított a szegedi önkormányzat a Virág korábbi üzemeltetője, György Sándor ellen, aki a jogerős bírósági döntés után sem adta a város birtokába a patinás cukrászdát.
A Szegedi Ítélőtábla tavaly december 4-én hozott jogerős döntése alapján György Sándornak az ítélet kézhezvételétől számított 15 napon belül – állagsérelem nélkül elvihető ingóságaiktól kiürített állapotban – a város birtokába kellett volna adnia a Virág cukrászdát. Ez azonban a mai napig nem történt meg.

Emlékszik még arra, amikor a teraszon üldögélt? Archív fotó: Frank Yvette, 2005-ből...
Emlékszik még arra, amikor a teraszon üldögélt?
Archív fotó: Frank Yvette, 2005-ből...

Megírtuk, a cukrászda korábbi üzemeltetője február elején a zord téli időjárásra hivatkozva az ügyvédjén, Balsai Szabolcson – aki Balsai István alkotmánybíró fia – keresztül kérte, hogy az önkormányzat március 30-áig adjon haladékot a Virág cukrászda kiürítésére. Az önkormányzat azonban ragaszkodott a kiürítési per jogerős ítéletben foglaltakhoz, és nem adott haladékot. György Sándor viszont nem adta át a cukrászdát. – Ezért végrehajtást indított ellene az önkormányzat – mondta lapunk érdeklődésére a várost képviselő ügyvéd. Bene István nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, hogy mikor ér véget a végrehajtási procedúra. Ugyanakkor azt elmondta, hogy időközben Balsai Szabolcs a kiürítési perben felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához, egyben kérte a végrehajtás felfüggesztését. Utóbbit elutasította a Kúria, előbbiben pedig még nem született döntés.

Határozott viszont a Kúria a ráépítési perben. Ennek lényege: a korábbi közvetett tulajdonos, György Sándor előbb egyharmad tulajdonrészt, majd 300 millió forintot szeretett volna kapni az önkormányzattól, de a bíróság jogerősen elutasította valamennyi keresetét. Ezután fordult a Kúriához az ebben az ügyben Györgyöt képviselő ügyvéd, ifj. Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökének fia. – A ráépítési perben benyújtott felülvizsgálati kérelmet elutasította a Kúria, így már végérvényesen Szeged tulajdonába került a Virág cukrászda – mondta Bene István.

* * *

A Virág Cukrászda-ügy

Feltúrtuk archívumunkat, s a cukrászda eladása kapcsán ezeket a cikkeket írtuk. Időrendben visszafelé haladunk.

Még egy nyár Virág cukrászda nélkül
Elutasította a bíróság György Sándor 300 milliós követelését
Virág-ügy: mint a rétes tészta
Virág-saga: ítéletre várva
Virág-saga: elsőfokon a városnak adott igazat a bíróság
Virág-per: pakolás után újabb halasztás
Virág-ügy - ismét elnapolva
Nyárra sem lesz Virág Szegeden?
Virág: folytatódik a jogi huzavona
Jogerősen a városé a Virág
Fellebbezett a bank Virág-ügyben
Ítélet a Virág cukrászda ügyében
Róka fogta csuka helyzetben a Virág cukrászda
Ma eldől a Virág cukrászda sorsa
Nyitott kérdések a bezárt Virágról
Bezárt a Virág cukrászda
Továbbra sem eladó a szegedi Virág cukrászda
Ötszáz napot élt a Casinó
Pénzbehajtók jártak a Virágban
Hervadófélben a Virág
Megmenekült a Virág cukrászda
IKV Rt. kontra Virág cukrászda Kft.
Tavasszal kinyílhat a Virág, ha György önként kipakol

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakmák sztárjai

Az idei Szakma Sztár Fesztivált, az országos szakmai tanulmányi verseny, valamint a szakma kiváló tanulója verseny döntőjét Budapesten rendezték. Tovább olvasom