Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Zebrákra, buszvárókra 64 millió Szegeden

Szeged - Felosztotta a zebrák, járdák, jelzőlámpák tervezésére és megépítésére elkülönített 27,5 millió forintos városi közlekedésbiztonsági keret nagy részét a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága.
24 millióból az idén megtervezik és telepítik a klebelsbergtelepi Váltó és Zenta utca sarkán lévő zebránál a villogó sárga lámpát, biztosítják a járdát a gyálaréti busz Rendező téri megállójától a Palics közhöz. Gyalogosok átkelését segítő terelősziget épül a Moszkvai körúton, a Móra és a Gyertyámos utca között. Ez hasonló megoldás lesz, mint a nagykörút másik végén, a Juhász Gyula utcánál. Szőregen, a Magyar és a Tigris utca kereszteződésében zebra készül, a béketelepi Régi posta út és a Tapolcsányi utca találkozásánál szintén átkelőt létesítenek. Meghosszabbítják az újszegedi Vedres utcai trolisávot. Végül ugyancsak a közlekedésbiztonsági keretből a kerékpárosok problémája is megoldódik: a rókusi csomópont biciklisávját összekötik a Vásárhelyi Pál utcaival. Ehhez a kivitelező süllyeszti a járdaszegélyt, valamint burkolati jeleket fest fel, és jelzőtáblákat telepít.

A busz- és villamosmegállókra költhető közel 40 milliós keret felhasználását is jóváhagyta a bizottság. A pénzből idén fedett buszvárót telepítenek az alsóvárosi Vadkerti téren lévő buszfordulóba és a Csonka utcai buszmegállóban. A tápai Árvácska utcában, a Költő és a Nyilassy utcánál is buszmegálló létesül. Az újszegedi Katalin utcában, a Vellay utcai buszmegállóban esőbeállót tesznek ki. A dorozsmai Széksósi úton, a Brassói utcánál új megállópár épül esőbeállóval. A béketelepi Régi posta úton buszmegállópár épül, ahol új utasvárókat is kihelyeznek.

Arról is döntött a bizottság, hogy nagyjából 1 millió forintból fejlesztik a közvilágítást a Régi posta–Tapolcsányi utcai, illetve a Magyar–Tigris utcai kereszteződés új gyalogos-átkelőhelyénél.

Olvasóink írták

 • 6. tatam 2013. április 18. 09:17
  „"Meghosszabbítják az újszegedi Vedres utcai trolisávot." Na erre aztán semmi szükség! Kapcsolják ki a jelzőlámpákat és forgalom zavartalan lesz! nem úgy mint most!! 4-6 percet kell várni a zöldre, de akkor is csak 3-4 autó tud felkanyarodni a híd felé, mert a lassúbb kerékpárosok szépen begurulnak az álló kocsisor közé!:-(”
 • 5. andreasz 2013. április 09. 08:46
  „" 3. papsajt 2013.04.08. 15:36
  esetleg még beleférhetne egy kis bozót irtás ..." egyetértek. A városban több helyen akdályozza a kereszteződés belátását az útszélén ültetett növenyzet, amelyek balesetveszélyesek. pl. Gólya utca - Rákóczi utca kereszteződés, vagy Katona u.- Szekeres u. kereszteződés.”
 • 4. andreasz 2013. április 09. 08:42
  „Szegeden a korlátok - villamosmegállókban,buszmegállókban egyéb gyalogos átkelést megakadályozó helyeken - nagyon egyszerű és jellegtelen. Igazán ki lehetne találni valami egyedi korlátfajtát amely Szegeden jellemző lenne. Sorolható elemenként kihelyezhető mint a jelenlegi de legyen stílusos, talán régies (patinás) hangulatú. Tudom nem ez a legnagyobb probléma,de ha már áldoz ezekre a város akkor ilyennel is foglalkozhatna.
  Anagykörúti terelőszigettel kapcsolatos kérdésem: ezek szerint a középen megépítendő buszsáv kiépítését végleg elvetette a város?”
 • 3. papsajt 2013. április 08. 15:36
  „esetleg még beleférhetne egy kis bozót irtás a Rákóczi utcai megállóban?
  Nem lehet látni,hogy mikor jön a 90es, és esernyővel sem fér el az ember felakadás nélkül.”
 • 2. kilo 2013. április 08. 13:02
  „Amúgy a Juhász Gyula utcánál *nincs* gyalogátkelő. Elég veszélyes is az a terelősziget.”
 • 1. ossian33 2013. április 08. 10:05
  „A II. kórháznál lévő BUSZ-megállóba is tehetnének legalább egy padot! Nagyon rossz a tűző napon álldogállni, nemegyszer láttam, elájult a várakozó utas, mentőt kellett hívni. Nemcsak helyijáratra, hanem sokan kórházból jövők várakoznak távolsági buszra. Aztán, esőben, hóban nincs hova lerakni táskát, csomagot, mig előkeressük a bérletet, pénztárcát. Ott van ugyan nem messze a villamosmegálló, de ahhoz messze van, h a buszt ott várjuk.
  Na meg a korlát is rászorulna egy kis megerősítésre. Ki van nyagdulva, hiányoznak csavarok, idő kérdése, nekidől valaki, és beesik a villamos alá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólyákról szól a röszkei valóságshow

Élőben követheti a világ egy röszkei gólyapár minden percét. Három éve kamera rögzíti a fészkükben tett mozdulataikat. Tovább olvasom