Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

2 milliót fizetett a KLIK a tornaórákért

Szentes - A város több mint hatmilliót várt, ennek harmada folyt be a szentesi iskolák fenntartójától a sportcsarnok használata után.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A szentesi sportközpont működéséről írtunk nemrégiben. Idéztünk abból az ötéves beszámolóból, amellyel a város képviselő-testülete a decemberi ülésen ismerkedhetett meg. Ebben egy fejezet arról szól, hogy a város mennyi bevétellel számol az iskoláktól a létesítményhasználat után. A bevétel abból ered, hogy az iskolák elkerültek az önkormányzattól, azokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) vette át, amely a tornaórák megtartásához engedményezési megállapodással veszi igénybe a sportcsarnok küzdőterét. A beszámoló szerint ezért tavaly 6,6 millió forintot kapott a sportközpont. Később azonban kiderült: ez csak terv volt, a bevétel másképp alakult, a helyi tankerületből azt üzenték, hogy ezt a félreértést helyre kell tenni.

A szentesi sportcsarnokot a KLIK szentesi és szegedi tankerületének intézményei egyaránt használják a mindennapos testnevelésórák megtartására, írta kérdéseinkre az intézményfenntartó sajtóosztálya. (Az általános iskolák és a gimnázium a szentesi, a Boros és a Zsoldos – ezzel együtt tagintézménye, a Pollák – szakközép pedig a szegedi tankerülethez tartozik – a szerk.) Az oktatáshoz az önkormányzat köteles a tulajdonában álló infrastruktúrát az állami fenntartó rendelkezésére bocsátani, a város egy szerződésben kedvezményes óradíjat állapított meg. „A KLIK-es iskolák 2013-ban 990 óra időtartamra vették igénybe a csarnokot, amelyért a teremhasználati díjat maradéktalanul kifizette a két tankerület a sportközpontnak. Ennek éves összege közel 2 millió forint volt" – írták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér Szabolcs külföldről hozta haza a tudását

- Nem igaz, hogy minden fiatal külföldre akar menni, és hangzatos nevű állásra vágyik – mondja a szentesi Pintér Szabolcs. Tovább olvasom