Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

A hét témája: Hol vásárol élelmiszert?

Szentes - Hét témája rovatunkban arról kérdeztük a szentesi olvasókat, hogy vásárolnak-e élelmiszert kisboltokban avagy a szupermarketekben szerzik be az alapvető élelmiszereket.
Nőtt a kisboltok forgalma 2011-ben a Nielsen piackutató által mért 90 termékcsoportban. Az általunk megkérdezett kereskedők egyike szerint ezt az élet nem igazolja, egy másik azt állítja: a forgalom csak az infláció mértékével emelkedett. Nincs több vevő a kisboltokban, mint korábban. Megkérdeztük a témával kapcsolatban a szentesi olvasóinkat is.

Bozó Brigitta, tanuló: – A családomban vásárláskor az árat és a bolt elérhetőségét szoktuk figyelembe venni. Az otthonomhoz közeli kisboltban gyakran megfordulunk, de az egyik üzletlánc belvárosi boltjába is betérünk időnként. Havonta általában egy nagyobb vásárlást tartunk egy hipermarketben.
László Sándor, rokkantnyugdíjas: – Mindennapos látogató vagyok abban a kisboltban, amelyik a lakóhelyemhez a legközelebb esik. Fontos számomra az ár és a választék is, elégedett vagyok vele. Zöldséget a piacról szerzek be. Nagy mennyiségben nem vásárolok, a városszéli hipermarketekbe soha nem megyek.
Székely Zsuzsanna, iskolatitkár: – Mindig nagyáruházakban, hipermarketekben vásárolok. Ott találtam meg a legjobb ár-érték arányt, és a választék is ezekben az üzletekben
a legnagyobb. Kisboltokba csak végszükség esetén megyek, havonta szerintem legfeljebb 100 forintot költök ilyen árusítóhelyeken.
Baloghné Berezvai Csilla, Szentes főkertésze: – Legtöbbször nagy áruházláncok üzleteiben, hipermarketekben szoktam élelmiszert vásárolni, de kisebb boltokba is beugrok apróságokért. Zöldséget és gyümölcsöt a piacról, termelőktől szerzek be. A minőség és az ár egyaránt fontos számomra, mindkettőt figyelem vásárlásnál.

Olvasóink írták

  • 1. csillogás 2012. január 20. 14:01
    „A csongrádi úti nagy hipermarketben csak én nem látom át az ár-érték arányt?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zumba: add át magad az őrületnek!

Ha kitart az igényünk a több mozgásra, akkor akár egy Zumba órát is beírhatunk a naptárunkba. Tovább olvasom