Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

A hitel miatt sürgős a járdafelújítás

Szentes - Május 7-ig csak bontanak a Kossuth utca déli oldalán, azután kezdődik meg a 30 milliós járdafelújítás, amivel június 15-ig kell végeznie a Városellátó Intézmény dolgozóinak. Az érintett kereskedők inkább örülnek a fejlesztésnek, mint nem: és abban reménykednek, hogy néhány padot is elhelyeznek előttük a korzózóknak.
Volt olyan Kossuth utcai kereskedő, akit meglepett, hogy hétfőn megkezdődött a déli oldali járda rekonstrukciója a Somogyi Béla és a József Attila utca közötti szakaszon, pedig felhívást is közzé tett a kivitelező. Az aszfaltburkolat bontását a Somogyi Béla utca felől kezdték, és szakaszosan haladnak a Luther térig.

Május 7-ig csak bontanak Szentesen, a Kossuth utca déli oldalán, azután kezdődik meg a 30 milliós járdafelújítás.
Május 7-ig csak bontanak Szentesen, a Kossuth utca déli oldalán, azután kezdődik meg a 30 milliós járdafelújítás.

– Május 6-ig csak bontani fogunk, hogy teljesen elő tudjuk készíteni a mintegy 2000 négyzetméteres terület kikövezését, illetve újraaszfaltozást. A kiviteli tervek addig elkészülnek. Csak az nem dőlt még el a tervezőasztalon, hogy a taxiállomásnál a kockakő burkolat maradjon, vagy más megoldást alkalmazzanak az út és a járda találkozásánál – mondta Varga Sándor, a városellátó vezetője. Az időzítés kapcsán megtudtuk: június 15-ig mindenképpen le kell zárulnia a 30,5 millió forintos projektnek, mert a megrendelő önkormányzatnak június végéig igazolnia kell a finanszírozó Magyar Fejlesztési Banknál, hogy a beruházás befejeződött, csak akkor hívhatja le az igényelt hitelösszeget.

A lehető legrosszabb időszakban fogtak hozzá a munkához: a ballagások és anyák napja idején számíthatunk igazán jelentős forgalomra. A körülmények miatt attól tartok, nem tudnak majd hozzánk betérni annyian, mint ahányan szeretnének, és visszaesik a forgalmunk – nyilatkozta lapunknak a Jutka virágüzlet vezetője.

Tóth Györgyné hozzátette, a bosszússág ellenére örül annak, hogy tovább szépül a város főutcája, de szeretne már túl lenni a következő másfél hónapon.

Aki itt akar vásárolni, az be tud jönni az üzletbe. Az autómentes napon is előttünk zárják le a Kossuth utcát. Most egy kicsit hosszabb ideig kell majd itt kerülgetni a különböző akadályokat, és biztosan a bevételeinken is meglátszik majd az elkövetkező másfél hónap, de érdemes a végeredményt nézni. Szebb lesz a környezet, akadálymentesítik az üzletek bejáratait, és az esővíz sem fog ezután alánk folyni – üdvözölte a munkakezdést az egyik ruházati bolt tulajdonosa. Toroczkai Józsefné reményét fejezte ki, hogy a felújítás után néhány padot is elhelyeznek a város legszélesebb járdájánál, hogy a korzózók a Kossuth utca déli oldalán is megpihenhessenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult a kerekasztal

Derekegyház, Nagymágocs, Nagytőke, Szegvár és Szentes civilszervezetei és csoportjai megalakították a Szentes Kistérségi Ifjúsági Kerekasztalt. Tovább olvasom