Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

A Hungerit friss csirkemellfiléje

Szentes - Újabb díjjal jutalmazták a megye második legnagyobb élelmiszer-ipari cégét, a szentesi Hungerit Zrt.-t. Jól jött az elismerés az egyelőre még 1500 személyt foglalkoztató gyár életében, hiszen mindmáig rányomja a bélyegét a kollektíva hangulatára az elhíresült libamájügyben a Négy Mancs ellen folytatott küzdelem.
A Magyar Termék Nagydíjat csirkéből készített termékéért kapta a baromfi-feldolgozó. Magyar József vezérigazgató vette át a Parlamentben a minap az elismerést a védőgázas csomagolású, „A" minőségű friss csirkemellfiléjükért.

Ezt az árut egyébként csak idén tavasszal hozták forgalomba, de már ott van a nagy áruházláncok pultjain. Az pedig önmagáért szól, hogy ilyen rövid idő alatt kiérdemelte a cég a rangos elismerést. Nem véletlenül, hiszen a Hungeritnek ez a terméke úttörőnek számít a hazai piacon. Eddig ugyanis a hagyományos tálcás vagy csomagolatlan portékákkal találkoztak a vevők az üzletekben. A szentesi cég viszont olyan fóliát helyez a tálcára, amely tökéletesen, cseppmentesen zár. Így a csirkemellfilé nem szivárog, nem szennyeződik, és teljesen sterilen szállítható a védőgázas csomagolásnak köszönhetően a gyártól egészen a vevő asztaláig. A díjat odaítélők is éppen az innovatív csomagolást, az áru higiénikus és biztonságos védelmét emelték ki. Ám elismeréssel illették a Hungerit azon újítását is, miszerint a termék tulajdonságait – például hosszan eltartható, nyomon követhető – játékos ikonok formájában jelzik a csomagolóanyagon. Ezzel a tudatos választásra ösztönzik a vásárlókat.

A Magyar Termék Nagydíjat komoly elismerésnek tekintik a szentesi gyárban. Annál is inkább, mivel neves szakemberekből álló bizottság zsűrizte a portékát. S a zsűrizők több mint 200 pályázó közül találták alkalmasnak a Hungerit Zrt.-t a cím viselésére.

Olvasóink írták

 • 5. gabianya... 2008. szeptember 11. 00:02
  „Figaró lehet hogy Igazad van????”
 • 4. Nemzet 2008. szeptember 10. 19:18
  „Robin Hood az egyszerű, dolgozó embereket védte, a Humánumot. Szerette a kacsát nyárson, a pulykát meg tűzdelve.
  RobinGood szereti a Gácsért, a Gúnárt, de nem a dolgozó embereket.
  Robin Hood óvta, védte a természetet, hiszen benne élt.
  RobinGood mit sem törődik a környezetvédelemmel: "Engem speciell k....ra nem érdekel a tálca, sem a fólia."”
 • 3. Nemzet 2008. szeptember 10. 12:36
  „RobinGood: és azzal a kapirgálóssal mit csinálsz? Nézegeted? Simogatod? Vagy elvágod a nyakát, mert megéheztél? Netán először az egyik, azután a másik? Még hah vega lennél! De így csak egy következetlen szájjártató ál-állatvédő.”
 • 2. RobinGood 2008. szeptember 08. 22:29
  „Engem speciell k....ra nem érdekel a tálca, sem a fólia. Remélem nem ketreces csirkék mellét reklámozzák. Mindenesetre maradok a szomszéd bácsi kertben kapirgálós csirkéinél.”
 • 1. Figaro 2008. szeptember 08. 14:21
  „"mindmáig rányomja a bélyegét a kollektíva hangulatára az elhíresült libamájügyben a Négy Mancs ellen folytatott küzdelem."

  Helyesen: "mindmáig rányomja a bélyegét a kollektíva hangulatára az elhíresült libamájügyben a magyar kormány politikusai ellen folytatott küzdelem."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszázötven bográcsban főtt a lecsó Szentesen

Szentes - Kétszáz mázsa paprika, paradicsom és hagyma került a 450 bográcsba szombaton a Hunor CO-OP Zrt. hetedik alkalommal megrendezett lecsóünnepén. Tovább olvasom