Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

A költözés ellenére maradtak a betegek

Szentes - A páciensek nem pártoltak el attól a szentesi háziorvostól, akinek költözése nyáron nagy port kavart a városban. Martinkáné dr. Bazsánt Judit új rendelőjét annak ellenére megszerették a betegek, hogy egy részüknek most messzebbre kell járni, mint régen.
– Ég és föld a különbség a régi és a mostani rendelő között – mosolygott egy középkorú asszony a Rákóczi utcai egészségház egyik rendelőjénél. A szentesi ügyről nyáron írtunk. A IV. számú körzet háziorvosa, Martinkáné dr. Bazsánt Judit elhatározta, hogy augusztustól a szocreál stílusú Klauzál utcai ingatlanból egy másikba helyezi át a rendelőjét. Amelyik kollégája tehette, már korábban elment, mindössze lent maradt két gyermek-, az emeleten két felnőttpraxis. A Klauzál utcai önkormányzati ingatlan felett eljárt az idő, télen a 80 ezres fűtésszámlák ellenére kabátban ültek a váróban a páciensek. A betegeit szóban és írásban folyamatosan tájékoztatta a változásról, augusztusban már ott szeretett volna dolgozni. Ez csak egy hónappal később sikerült. A Klauzál utcai épületben lévő patika vezetője nyílt levélben tiltakozott. A képviselő-testület szociális bizottságának vezetője, a fideszes Chomiak Waldemar úgy vélte, az ellátottakra nehéz idők jönnek, egyenesen egy baloldali képviselőre fogta, amiért a doktornőnek menni „kell". Az ellenzők azt hangoztatták, ők a betegeket védik, hogy ne kelljen sokat gyalogolniuk, ezért inkább maradjon az orvos, ahol eddig volt. Egy fontos dolgot azonban elhallgattak ezekben a felszólalásokban: a doktornő – ahogy más háziorvosok – vállalkozóként dolgozik, ha egy rendelő, ahová menni akar, minden hatóságnak megfelel, nincs olyan jogszabály, amellyel röghöz lehetne kötni.

A páciensek szerint ég és föld a különbség a két hely között. Fotó: Králik Emese
A páciensek szerint ég és föld a különbség a két hely között. Fotó: Králik Emese

– Szeptember 1-jétől vagyunk a Rákóczi utcában. Néhány páciensemnek most valóban messzebb kell jönnie, de akadt köztük, aki azt mondta: nem is baj ez a kis séta. Két hónap alatt 36 beteg jelentkezett ki tőlem, 29 pedig jött, egy 2600-as körzetben ez természetes fluktuáció – közölte.
Azt hallottuk, a doktornőt az ombudsmannál is bepanaszolták, ő azonban mindent a legnagyobb rendben talált. A Klauzál utcai épületet most csak részben használják. A szeptember óra üresen álló rendelőt a város rendbe szeretné hozni, és fogorvosi rendelőt alakítanak ott ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új szabályok a szentesi előkertekre

Hiába számít közterületnek a ház és az út közötti sáv, a tulajdonosok azokat sajátjukként kezelik. Tovább olvasom