Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

A kórházban nem tudnak a hárommilliós ajánlatról

Bíróságon keresi igazát Blázsik Ildikó. A fiatal csongrádi nő szerint orvosi műhiba miatt nem derült ki időben születendő gyermeke gerincproblémája. A szentesi kórház biztosítója szerint az intézményben a szakmai előírásoknak megfelelően jártak el az orvosok. A 28 éves nő állítja, hogy a szülés előtt hárommillió forintot ígért neki a szülészeti osztály vezetője. Fenyves Ernő, a kórház főigazgatója nem tud az ajánlatról.
Blázsik Ildikó szerint orvosi műhiba miatt nem derült ki időben Patrik gerincproblémája. Fotó: DV
Lassan egy éve egyedül neveli nyílt gerinccel született kisfiát Blázsik Ildikó, akit terhessége harmadik hónapjában hagyott el a párja. A 28 éves csongrádi nő havi 85 ezer forintból tartja fenn otthonát és látja el tejérzékeny kisfiát, Patrikot. Ildikó azt mondta, ebből a pénzből nem tud félretenni annyit, amiből külföldön meg lehetne műteni Patrik sérült gerincoszlopát.

– Nekem már az gyanús volt, hogy sokáig nem mondták meg a szentesi kórházban a születendő gyermekem nemét. Aztán néhány vizsgálati eredmény is arra utalt, hogy valamilyen rendellenesség lépett fel a magzatnál. Az aggályaim még inkább felerősödtek, amikor a kezelőorvosom a terhességem utolsó szakaszában szabadságra ment – kezdett története mesélésébe Blázsik Ildikó.

Majd így folytatta: – Megdöbbentem, amikor terhességem harminckettedik hetében az ügyeletes orvos bejelentette, hogy a kisfiamnak nyílt gerince van. Emiatt agykamratágulat alakult ki nála. Ezután ügyvédhez fordultam. Még a szülés előtt felkerestük szüleimmel a szentesi kórház szülészeti osztályának vezető főorvosát, aki akkor szóban hárommillió forintot ígért peren kívüli egyezségként. Ezt nem fogadtam el. Megmondtam neki, hogy a gyermekem, függetlenül attól, milyen sérülésekkel születik, nekem sokkal többet ér.

Blázsik Patrik 2005. augusztus 7-én jött a világra a szentesi kórházban. A kisfiú ottjártunkkor édesanyja térdén gyakorolta az ülést. Ildikó szerint legalább tízéves koráig otthon kell maradnia a nyílt gerinccel született gyermekével. A csípőtől lefelé béna Patrik ellátása, utaztatása, a gyógyászati eszközök beszerzése, a műtét finanszírozása, valamint lakhatási gondjaik rendezése együttesen rengeteg pénzt felemésztene, ezért abban bíznak, hogy a bíróság a nagy összegű kártérítés mellett járadékot is megítél a számukra.

A szentesi kórház biztosítója tavaly októberben azzal utasította vissza a „műhibavádat", hogy az intézményben a szakmai előírásoknak megfelelően jártak el az orvosok. Most új orvos szakértői vélemény készül.

– Nem tudok a hárommillió forintos ígéretről – mondta érdeklődésünkre Fenyves Ernő. A szentesi kórház főigazgatója hozzátette: „arról sem tudok, hogy minderre jogosítványa lett volna a tárgyaló orvosnak." Fenyves közölte: a továbbiakban az igazságszolgáltatáson múlik, milyen döntés születik az ügyben.

Olvasóink írták

  • 1. rafael zsanett 2008. június 07. 17:16
    „szerintem is jobban oda figyelhetek volna arra a szegény anyára meg a fiára én több birságot adtam volna nekik.Tapasztalataim szerint az a korház nem az igazi én is ott szültem a lányomat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újratemették Szeder Ferencet

Szeder Ferenc leánya és az Amerikában élő unokája vett részt tegnap a szentesi református középső… Tovább olvasom