Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

A tervezettnél hamarabb megindulhat a forgalom a Kurca-hídon

A tervezettnél hamarabb, akár már péntek este ráengedhetik a forgalmat a felújítás alatt álló Kurca-hídra. A napokban a Kurca vízszintjét is csökkentették, hogy megkezdhessék a beruházás leglátványosabb részét: a meder víztelenítését. Erről is olvashat a Szentesi Élet legfrissebb számában.
Korlátozott lesz az ügyfélszolgálat jövő héten a városházán a járási hivatal kialakítása miatt. Januártól csökken a műszaki osztály létszáma, és megindul az építésügyek elektronikus intézése. Lapunk információ szerint Fábiánsebestyén jegyzője, Tóth Flórián lesz a szentesi járási hivatal vezetője.

Az októberben elfogadott múzeumi törvény alapján a megyei múzeumok tagintézményei januártól a területileg illetékes települési önkormányzatok fenntartásába kerülnek. Így a Koszta József Múzeum, a Csallány Gábor kiállítóhely, a Péter Pál Polgárház és a Fridrich Fényírda működtetése is a város feladata lesz. Hogy pontosan milyen tételekből fog összeállni a négy kiállítóhely évi 60 millió forintos fenntartási költségének fedezete, arról még nem tudni.

Elkészült és a gyerekek már birtokba is vették a Klauzál utcai óvoda megszépült épületét. Az intézmény bővítésére és korszerűsítésére 201 millió forintot nyert a város pályázaton. A Nyolcszín Virág Óvodába költözött a Bocskai és Kossuth utca óvoda, így mintegy 150 gyerek jár az új intézménybe.

December 20-án, csütörtökön délután 16 órától felpezsdül az élet a Petőfi Szálló körül. A Rádió 451 szervezésében kis- és nagydiákok valamint óvodások veszik kezükbe az ecseteket és matricákat, hogy karácsonyi motívumokkal fessék be a szállót körülvevő Kossuth utcai palánkrészt.

Részleteket és további információkat a Szentesi Élet december 14-én, pénteken megjelenő számában olvashatnak.

Olvasóink írták

  • 2. macska125 2012. december 14. 22:29
    „Legalább valami figyelem felkeltés már a Petőfi Szállónál. Jó 5-let, csak folytatni !!”
  • 1. nie 2012. december 14. 12:40
    „Az jó lesz, mert így elég körülményes a Dózsa házba kerékpárral vagy gyalog eljutni. Nem lehetne az Eszperantó fahidat kivilágítani? Esetleg egy vékony sávot kialakítani a gyalogosoknak amikor már nem dolgoznak a hídon? Nagy segítség lenne szerintem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkérdeztük az olvasót: mikor járt múzeumban?

Ezúttal arról faggattuk szentesi olvasóinkat, hogy mikor jártak múzeumban? Tovább olvasom