Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Aranyat, ezüstöt és bronzot nyert a Szilver

Szentes - A dobogó mindhárom fokára szentesi táncos állhatott a fel a hétvégén megrendezett országos standard társastánc-bajnokságon. László Csaba huszonharmadik magyar bajnoki címét szerezte meg.
A Magyar Táncsport Szakszövetség országos ranglistáját évek óta a szentesi Szilver TSE vezeti, nem véletlenül. Az eddigi eredményeket tovább erősíti, hogy a hétvégi országos bajnokságon, amelyet a pestszentimrei sportkastélyban rendeztek meg, az első három helyet szerezték meg a szilveres táncosok. Ma már egyre többen igazolnak a Csongrád megyei klubhoz más városokból. László Csaba párja például, Mikes Anna Budapestről utazik Szentesre rendszeresen edzeni, a második helyezett Szepesi József és Szepesi Judit csongrádi, a harmadik helyezett pár hölgytagja, Markó Ágnes hódmezővásárhelyi, párja, Szalkai Szabó Gábor pedig szentesi. De a csapatban vannak már szolnokiak is.

A Szilver vonzása országszerte elég nagy ahhoz, hogy valódi minőséget jelentsen a következő generációknak – véli Szatmári-Nagy Szilvia. A klub vezetője szerint a siker elsősorban László Csabának köszönhető, aki a táncban elért eredményeinek és személyes kisugárzásának birtokában újabb és újabb tehetséges párokat hív az egyesülethez, foglalkozik az utánpótlás-korosztállyal, tőle lehet órákat venni és bizony sokat tanulni.

 
A táncossikerhez Szentesre kell igazolni. Fotó: DV/DM
A táncossikerhez Szentesre kell igazolni. Fotó: DV/DM

Az országos bajnok maga is tanul: a verseny után a Kurca partjáról azonnal Prágába utazott, ahol párjával együtt a világbajnok Mirco Gozzolitól vesz leckéket, mert természetesen tervei vannak.
Szatmári Szilvia a sokadik szépen csillogó érem után nyilvánvalóan elégedett, de máris a következő feladatra koncentrál, versenyeket, utazásokat szervez, ruhákat tervez a táncosoknak, egyengeti a párokat. Lapunknak azt mondta, valójában annak örül, ha sokan táncolnak, hiszen a tánc tartást ad, a fiúknak férfias eleganciát, a lányoknak nőiességet kölcsönöz.

Hétvégén: Kistelek Open

A standard ob-n lecsúszott a dobogóról a kisteleki Pro-Art TSE két táncosa, Széles András és Czina Boglárka, aki pedig – Törökgyörgy József szerint – várományosa volt legalább a harmadik helynek. A klub elnöke elismerően nyilatkozik a Szilverről, de hozzáteszi: latinban a kisteleki klub előbbre jár. Lánya, Törökgyörgy Melinda és olasz párja, Maurizio Vescovo amatőr latin kategóriában korábban vezette a világranglistát, most pedig a profiban érnek el szép eredményeket, legutóbb augusztus közepén nyerték meg a German Opent. Törökgyörgy elmondta, a pár olaszként talán előnyösebb helyzetben lenne világversenyeken, ám a fiatalok úgy döntöttek, magyar színekben folytatják, hiszen magyarként lettek Európa- és világbajnokok. Megtudtuk, a Pro-Art látványos versenyre készül, a hétvégi Kistelek Openre húsz kategóriában ötszáz pár nevezett.

Olvasóink írták

 • 13. roxann88 2008. október 03. 21:50
  „szbarat jobb is hogy sirsz,en is sirnek a helyedben ha ilyen muveletlen lennek:D de mindenkepp befognam a szamat,olyan dologrol amihez egyaltalan nem ertek!”
 • 12. szbarat 2008. szeptember 30. 21:09
  „Tánc vagy művészet?

  Elég nagy bajban lenne a Szilver,ha kiderülne,hogy ez sport,mert akkor nem kapna a művészetoktatásért pénzt az államtól.
  De sírok,mikor meghallom,hogy a Táncot együtt emlegetik a sporttal...
  Ez nem is sport,nem is művészet,hanem egy nagy rakás......”
 • 11. hmhm 2008. szeptember 27. 15:00
  „szbarat-nak a figyelmébe: www.promenad.hu/Kistelei táncverseny képeit érdemes megnézni.
  Olyan jót pattoghatnak a táncosok!”
 • 10. @@@@@@@@@@@ 2008. szeptember 27. 14:39
  „szbarat! Jobb is, hogy nem vagy a táncosok között, ott ugyanis jómodort, tartást, viselkedéskultúrát is elsajátítanak néhány egyszerű pattogáson kívül! Nem is illenél közéjük! Akkor megkérdezem, hallottál-e arról, hogy volt olyan elképzelés, mely szerint a versenytáncot olimpiai ággá akarták illeszteni? Az, hogy valaki ilyen fiatalon ilyen szép eredményeket ért el, az a tehetségét, szorgalmát, kitartását, küzdőképességét igazolja. Meg a dilettánsokét az olyan felfogású emberek, mint te! Ez nem politika, hogy minden szükséges, tudást nem igénylő tehettség nélkül jussunk egyről a kettőre!Egyébként, még nem tudták eldönteni a hozzá értők sem, hogy sport, vagy művészet a tánc!
  Az rólad a véleményem, hogy alapvetően te az életben semmiért nem küzdenél meg, és nem is küzdessz, minden bizonyal!”
 • 9. roxann88 2008. szeptember 18. 17:42
  „tisztelt szbarat!
  az,hogy valaki 23-szoros magyar bajnok azt jelenti,hogy a tánc SPORTágban többféle kategória létezik, latin,standard és tíztánc.és mindháromból rendeznek MAGYAR bajnokságot.így lehet,hogy Csaba tíztáncban és standardban is évek óta az első.és ha elég művelt vagy,lehet hogy hallottál már Mauricio Vescovo-Törökgyörgy Melinda párosról,akik latin-amerikai táncokból hazánkat kéviselve világbajnokok.és valóban,ahogy felszólaltál,csak magadat járatod le a hozzá nem értéseddel.”
 • 8. polip 2008. szeptember 18. 16:45
  „Úgy látom szbarat, hogy neked tényleg megrendezték a gumiszobában ugrálás bajnokságát!”
 • 7. Kiss Petra 2008. szeptember 18. 12:20
  „Kedves szbarat!

  Egyszer látnálak téged táncolni, és eredményt elérni!
  Nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt te elképzeled.”
 • 6. szbarat 2008. szeptember 17. 16:25
  „Előre is szoktam kettőt lépni,meg hátra is kettőt - nemcsak jobbra meg balra...
  Ha valaki 23 magyar bajnoki címet szerez "ilyen fiatalon",akkor elég színvolnalas lehet a magyar-bajnokság...
  Sakkban is kell "lépegetni" nemcsak a táncban,csak ott máshogy meg oda kell sok sok......De azért a sakk jobban SPORT,mint a tánc.
  A táncot kb.annyira tartom sportnak,mint a gumiasztalon történő ugrálást,ez kb.olyan,mintha abból rendeznének,vagy rendezték volna meg az Országos bajnoságot.”
 • 5. polip 2008. szeptember 17. 14:20
  „Szbarat: Miért ne lenne sport a tánc?????????? Persze, a sakk az biztos jobban megmozgat.... Vagy a többi "sport", amit székben ülve végeznek! Igenis sport a tánc, csak először ki kéne próbálni, hogy mi is az, mert szerintem is ilyen egyet jobbra, egyet balra módon táncoltál életedben kétszer egy lagziban ittasan! Háborogjál csak nyugodtan, de azt tedd csöndben légy oly kedves!”
 • 4. Tersz 2008. szeptember 16. 21:59
  „Kedves szbarat...

  Hát én történetesen táncolok, és meg kell mondjam, hogy evvel csak a hozzá nem értésedet igazolod, hogy ilyeneket írsz. Itt nem úgy táncolnak, mint (feltételezem én) Te, hogy jobbra kettőt-balra kettőt és hejde-rötyötyöm....ha vennéd a fáradságot és talán a büszkeséged is engedi, csak 1, egyetlen 1 órát próbálj ki, negyed annyira intnzíven, mint azok akik, résztvettek ezen a MAGYAR Bajnokságon!!! Ha ezt megtetted, utána majd kérlek írd le újra a véleményed!

  Köszönöm”
 • 3. László 2008. szeptember 16. 17:03
  „szbarat!
  Arról alkoss véleményt, amit ha csak körvonalakban is, de ismersz.
  Biztosítunk számodra helyet, s időt, hogy megtapasztald, milyen egy táncverseny, reggeltől-estig, teljes "harci" díszben.
  Egy verseny min.5-6 óra, pl. tíztáncban 4*10 táncot teljesítessz 1,5-2 percen keresztül, tánconként!! Gyere, próbáld ki, utána dönthetsz, sport-e vagy csak "ugrándozás, meg csak pattogás a parketten."”
 • 2. szbarat 2008. szeptember 16. 16:11
  „Hova süllyed a világ!Hogy már táncból is Országos Bajnokságot rendeznek?!Neveteséges!
  A tánc,az nem Sport.Hanem egy kis ungrádozás,meg pattogás a parketten.Ez olyan kb,mikor a szentesi lecsófőző fesztiválon,el kezdték zsűrizi a lecsókat,ahhoz tudnám hasonlítani ezt a bajnoki címet.
  Ez a bajnoki cím,nem egy szinten van egy MAGYAR öttusa,vagy egy MAGYAR kézilabda bajnoki címmel.”
 • 1. polip 2008. szeptember 16. 11:50
  „gratulálok”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra tiszta Szentesen a Kurca

Szentes - Hosszú idő után a mostani nyár volt az első Szentesen, hogy nem borította bűzös, zöld… Tovább olvasom