Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Az orvosok nem akarnak Szentessel szerződni

Szentes - Bárki pályázhat a szentesi orvosi ügyelet ellátására, döntött nemrég a város vezetése. Hogy a jelenlegi közreműködő, a mentőszolgálat is az aspiránsok között lesz-e, a feltételektől függ.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
Orvosi ügyelet Szeged, fogorvosi ügyelet Szeged, gyógyszertári ügyelet Szeged
Nyílt pályázatot ír ki a város az orvosi ügyelet ellátására – írtuk hétfőn. Ősszel vetődött fel először Szentesen, hogy a kistérségi társulás felbomlása után maradjon a régi felállás, vagy bízza az ügyelet szervezését az önkormányzat egy vállalkozásra. Ekkor a gyógyítók nem a helyhatósággal, hanem egy céggel állnának szerződésben, és az orvosok talán jobban járnának anyagilag. Jelenleg az ügyelet helyszínét az Országos Mentőszolgálat biztosítja. A pályázat kiírásának kezdeményezője Chomiak Waldemar önkormányzati képviselő, háziorvos volt.

– Az ügyeleti munkában közreműködő orvosokkal, asszisztensekkel és gépkocsivezetőkkel nem a mentőszolgálat, hanem a folyamatos alapellátási feladatokért felelős önkormányzatok, illetve az általuk felhatalmazott platform szerződik. A díjazás mértékének a meghatározása és kifizetése is az ő kompetenciájuk, éppen ezért a díjazással kapcsolatos egyeztetést velük kell kezdeményezni – reagált Zentay Attila, a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet orvos igazgatója. Közölte azt is, hogy a képviselő-testület egészségügyi bizottsága őket nem kereste meg hivatalosan. A mentőszolgálat az ügyeleti munka operatív szervezését és irányítását végzi, mellyel kapcsolatban Zentay szerint nem érkezett hozzá a háziorvosok részéről megkeresés, egyeztetést sem folytattak. Arról, hogy az OMSZ elindul-e a pályázaton, az orvos igazgató azt mondta: először megvárják a kiírást, megismerik a tartalmát és a feltételeit, a felelős vezetői döntés csak ezt követően születhet meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezsicsökkentésért harcolnak

Drága a fűtés egy szentesi, Apponyi téri házban, rájuk nem vonatkoznak a kedvezmények. Tovább olvasom