Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Baranyi Antal elindult a Mont Blanc-ra - kerékpárral

Szentes - Elbiciklizik a Mont Blanc-ig, ha pedig már ott van: megmássza. A szentesi Baranyi Antal 3500 kilométeres kerékpártúrára indul.
Tavaly Afrikából tekert haza, most ismét nagy vállalkozásba kezd a szentesi Baranyi Antal: a kerékpározást egy komolyabb hegymászással koronázza meg. A fiatalember erre a nyárra ironmanversenyt tervezett, de a sors másképp hozta. Ma indul a több mint egy hónapos útra.

– Teljes erőbedobással készültem, de azt vettem észre: a térdem nem bírja a huzamosabb ideig tartó futást. Az Ironmanről így le kellett tenni, ám arra gondoltam, hogy mégis csak kellene valamit csinálni idén is. A Mont Blanc megmászásával már évek óta kacérkodom: most jött el az idő – számolt be a tervről a 29 éves sportember. – Szentesről először teszek egy kis kitérőt, eltekerek a szlovákiai Kürt községbe, ahol Kovács Tamás barátom csatlakozik hozzám. Vele a közös hobbi, a kerékpározás hozott össze. Eddig még nem találkoztunk, de az interneten két éve tartjuk a kapcsolatot. A bringás múltja mellett még tapasztalt hegymászó és túravezető, biztosan jó párost alkotunk majd Nyugat-Európa legmagasabb hegyén.

Speciális kerékpárján vág neki a 3500 kilométeres túrának a szentesi Baranyi Antal. A szerző felvétele
Speciális kerékpárján vág neki a 3500 kilométeres túrának a szentesi Baranyi Antal. A szerző felvétele

Készül az Afrika-film

A tavalyi vállalkozásról készült film Toncsi tervei szerint hamarosan összeáll. Elmondta: ősszel teljes erőbedobással nekiáll, hogy elvégezze az utolsó simításokat rajta, és bemutathassa a szentesi közönségnek a volt megyeházán.

Kürt községből szombaton indulnak, Esztergom és Sopron érintésével Ausztria felé veszik az irányt. Antal elmondta, hogy a közel 3500 kilométeres túrát 40 nap alatt szeretné teljesíteni. A hegyet július 22-én kezdik meghódítani. A szentesi fiatalember korábban többek között Románia és Görögország magaslatain tett már komolyabb próbákat.
– Egy hetet vesz majd igénybe a hegymászás, a tervek szerint három éjszakát töltünk a Mont Blanc-on. Erre az időre a kerékpáromat a chamonix-i kempingben hagyom, a túrafelszerelést pedig eladom, ha lejöttem a hegyről: fölösleges hazacipelni – avatott be a részletekbe.

Érthető, hogy megszabadul a szükségtelen tehertől: indulás előtt csak a legszükségesebb holmit csomagolta el, de speciális, utánfutós kerékpárján így is 65 kilogramm súlyt cipel. Ha minden a számításai szerint alakul, augusztus 18-án tér vissza Szentesre. A következő évre is megvan már a terve. Arról egyelőre mindössze annyit árult el: a 30. születésnapján indul, és minden eddiginél nagyobb vállalkozás lesz. A Mont Blanc-ra tartó útról a www.haladastitka.hu oldalon rendszeresen beszámol majd.

Olvasóink írták

 • 3. Carlo 2012. július 05. 16:10
  „A DM írhatna cikket arról a szőregi óvodai konyhásnéniről, aki már ezt az utat néhány évvel ezelőtt lebicajozta
  ( és ez nem kamu)”
 • 2. hién 2012. július 04. 14:52
  „Sok sikert az úthoz! Meg is lepődtem, mert reggel pont találkoztam vele munkábol hazafele jövet és meg is néztem magamnak,milyen érdekes kerékpár szerelvénnyel vonul ez a fazon. Most már tudom,hogy Ő kicsoda és hova készül! Jó utat! :D”
 • 1. Cyber 2012. július 04. 12:56
  „Szép túra lesz ez!
  Sikeres utat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét végén startol a palacsintafesztivál

Szombaton a falunap programjaival egybekötve kezdődik az egy héten át tartó palacsintafesztivál. Tovább olvasom