Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Bontás után építhetnek a Petőfi Szállónál

Szentes - Ezen a héten nyújtja be a szentesi Petőfi Szálló felújításáról szóló építésiengedély-kérelmét a Pendola-Szentes Kft.
A Petőfi Szálló körül halmokban álló építési törmelék még egy ideig a helyén marad, de a többmilliárdosra tervezett beruházás újabb lendületet vehet, mivel ezen a héten a Pendola-Szentes Kft. benyújtja az építésiengedély-kérelmét. Ahhoz, hogy idáig eljusson a Kurca-parti város emblematikus fejlesztése, egyrészt jelentős bontásra és feltárásra volt szükség az épületnél: erre 270 millió forintot áldozott a Pendola cégcsoport. Másrészt kellett az országos tervtanács jóváhagyása is, amely július 16-i döntésével adott zöld utat a beruházásnak.

A Pendola-Szentes Kft. többségi tulajdonosától, Zsohár Árpádtól megtudtuk: a kért tervmódosításokat elvégezték, így az udvari üvegtető kialakítása is megoldhatóvá válik. Hogy a közművesítés miatt ne kelljen a több mint százéves falakat tovább fúrni-faragni, közműalagutat építenek ki az épület körül. Az ötlet a műemlékvédelemnek is tetszett, és feltehetően más épületrekonstrukcióknál is elő fogják írni ezt a megoldást.

Hamarosan elkezdődhet a Petőfi Szálló felújítása. Fotó: Tésik Attila
Hamarosan elkezdődhet a Petőfi Szálló felújítása.
Fotó: Tésik Attila

Az utóbbi hetekben egy, a Pendola által indított per is a figyelem középpontjába került Szentesen. Beszámoltunk róla, hogy a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a polgári frakció arra kérte a város első emberét, járjon el annak érdekében, hogy a Szentes résztulajdonában lévő társaság másik tagja ne folytasson eljárásokat a testület ellenzéki tagjai ellen, és ezzel ne korlátozza a szabad véleménynyilvánítást, a tulajdonosi jogok gyakorlását.

Zsohár Árpád lapunknak elmondta, rágalmazás miatt perelte be Kozák Jánost és Kálmán Jánost. Szerinte ugyanis valótlant állítottak a fideszes városatyák, amikor azt hangoztatták több fórumon, hogy a Pendola engedélyek nélkül bontotta a Petőfit. A dokumentumok elérhetők a cég honlapján, ráadásul képviselőként a városházi példányokba is bármikor betekinthettek volna. Zsohár elárulta, Kálmán a bíróság előtt bocsánatot kért tőle, s ő ezt elfogadta, Kozák ugyanilyen gesztusát viszont nem. Hogy miért nem, arra azt felelte a vállalkozó, hogy intelligens embernek tudni kell megválogatni a szavait. A rágalmazási per tehát folytatódik a bíróságon.

Olvasóink írták

  • 1. toxi-2 2009. október 13. 15:34
    „méla csend..............”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillagok lehetnek a szegvári kőtörők

Szegvár - Egy szegvári erőművészcsapat is fellép ma este az RTL Klub Csillag születik című… Tovább olvasom