Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Egymilliárdot költenek a szentesi belvárosra

Szentes - Szépül a belváros, két „sebhellyel" viszont még nem tudni, mi lesz. A Kiss Zsigmond utcáról sem feledkeztek meg, de az nagy falat lesz: annyiba kerül majd, mint az egész, most futó projekt.
Közel másfél évtizede, a zsinagóga felújításával kezdődött a szentesi belváros újjászületése, mutatott rá Szirbik Imre polgármester a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen a rehabilitációs program állásáról közöltek részleteket. Sok éves előkészítő munka után nyert a város azon a több elemből álló, elsősorban a Kossuth térre és környékére koncentráló DAOP-pályázaton, amelynek az éppen folyó munkálatai az evangélikus templomot, a Fehér Házat és a Csongrádi úti Kurca-hidat érintik.

A kivitelező jól halad a szentesi Fehér Házzal. Fotó: Králik Emese
A kivitelező jól halad a szentesi Fehér Házzal. Fotó: Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A Kossuth tér 5. szám alatti Fehér Ház felújítása részleges, lakások nem kerülhettek bele ebbe a projektbe, az eredeti elképzelésekkel szemben az úgynevezett görög sarok is – mivel a földszinti része magántulajdonban áll – változatlan marad. A megújult belvárosban egyelőre két „sebhellyel" nem tudnak mit kezdeni. A Petőfi Szálló sorsa a komoly beruházásokkal kecsegtető Vitala-projekt sikerétől függ, a tiszti klub helyzetére viszont semmilyen befolyása nincs a városnak. – A pályázat első szakaszában a Honvédelmi Minisztérium még partner volt, Szekeres Imre egykori miniszter írta alá a papírt, amely szerint a költségek 50 százalékát vállalja a tárca. A választások után az új kormány ezt visszavonta – tudatta a polgármester.

A belvárosi híd munkálataival kapcsolatban azt mondta: sok kritika éri a várost, hogy miért nem a Kiss Zsigmond utcai átkelővel kezdték inkább. – Nagyon egyszerű: ezt tudtuk megpályázni. A másik esetben nem csak önmagában a hídtest a problémás. Többek között át kell építeni a csomópontot, ahová torkollik, szélesíteni kell a Kiss Zsigmond utcát, a 20 kilovoltos távvezetéket a föld alá kell vinni. A kapcsolódó beruházásokkal együtt akkora összeg lesz, mint az egész, most folyó belvárosprojekt – tudatta Szirbik Imre. Kanász Nagy Gábor, a Szentes Városi Szolgáltató Kft. szakembere elmondta: 77 százalékos támogatás mellett, összesen közel 1 milliárd forintot fordíthat a város a közel 20 projektelemre. A kivágott fák helyére sokkal többet ültetnek, több száz négyzetméter új zöldfelületet telepítenek – nyugtatta meg a fákért aggódókat.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. daffy 2013. április 07. 21:52
  „Remélem itt a Monopolvill nem kapott melót,mert már uncsi,hogy évek óta ő viszi el a LEG LEG LEG nagyobb munkákat,remélem más csapat is teret kap a melóba.”
 • 20. sz27 2013. április 07. 17:58
  „A városközponton túl is van élet SZirbik elvtárs.”
 • 19. Szentesért 2013. április 04. 19:57
  „Micsoda kampányáradat ami itt folyik. Kardoskodó jobb és baloldali kormányok csodálatosan megnyilvánuló szimpatizánsai. Fel kellene már ismerni, hogy nem csak a pártoldaliság határozza meg, hogy melyik kormány jó vagy rossz. Azt sajnos erősen a kívülről a minket irányító hatalmak befolyásolják. Vegyétek már észre, hogy nagy termelő beruházások építése csak minimális helyen valósult meg. Persze nagyon jó, hogy szépülünk, de ezt később miből tartjuk fenn, ha nincs fejlődő termelő szektor ami fizet adót, és ebből a városszépítések értékállóan megmaradnak.”
 • 18. jtozso 2013. április 04. 18:25
  „kaszinopeja
  Szellemeskedni én is tudok,de nem teszem,mert nincs értelme,főleg veled szemben.
  A z első mondatod mindent elárul.
  A rossz indulat meg egy ember személyiségében nagy úr.
  További szép napot Kívánok Neked.”
 • 17. Puttony 2013. április 04. 13:15
  „Tisztelt kaszinopeja !

  Megválasztották, azaz a többség elégedett volt a munkájával...Ha majd nem lesz az, nem választják meg. A gond az, hogy nem volt még eddig épkézláb kihívója. Farkas Sándor mindig alulmaradt, bár ezen az elvégzett munkák összehasonlítása után nem csodálkozom.”
 • 16. kaszinopeja 2013. április 04. 09:56
  „Tisztelt jtozso!
  Szemellenző biztos van rajtam, - mint ahogy másokon is. Már csak azért is, mert a Szirbik féle parasztvakítást szemellenző nélkül nehéz túlélni. Párttag nem vagyok, de azért néha tudom mit írok.
  Most például azért ragadtam tollat (egeret) a kezembe, mert elképesztőnek tartom, hogy egy olyan tanácselnök - polgármestert ajnározzanak, aki lassan már 30 éve csücsül a langyos vízben, és elvan mint a befőtt.
  Jó dolog az, hogy egy nyájas a polgármester, csak az a baj, hogy Szentes úgy süllyed le mint a Titanic.
  Lassan már 30 éve ül a nyakunkon és még egyszer sem volt olyan kegyelmi pillanata, hogy valami épkézláb ötletét megvalósította volna. (Pedig volt itt már kormányon az MDF, a Szocik (3x!) a Fidesz (2x), de ennek a szegény embernek valahogy semmi sem sikerül.)
  További nyugodalmas semmittevést!
  (Most nehogy elkezdjék sorolni, hogy milyen sokat fejlődött Szentes, mert röhögőgörcsöt kapok!)”
 • 15. Power 2013. április 01. 14:21
  „"Csodálatos képviselőinknek" hála, sikerült eladósítaniuk az országot, az önkormányzatokat és az embereket. Köszönjétek meg nekik és szavazzatok továbbra is pártkatonákra!”
 • 14. jtozso 2013. március 31. 14:15
  „nádiposzáta!
  Már megint nem látod a fától az erdőt,azokról mondj véleményt amiket studyfy leírt.
  Kíváncsi vagyok a magyarázatodra.”
 • 13. boros56 2013. március 30. 22:25
  „Hé emberek, hát nem mindegy, hogy lyukas cipővel milyen burkolaton sétálsz!?
  Ez látványos és eladják neked, hogy fejlődik a város. Pedig a fejlődés egészen mást jelent. Szépül az biztos, de ez nem fejlődés. Az ember akkor csinál ilyen beruházásokat, ha már nem talál fontosabbat.
  Értitek? Most ez a legfontosabb. Nekik.”
 • 12. papika56 2013. március 30. 22:12
  „11. Igazat szólsz. Felcsút pl. 20 milliárdot kapott ez évben .a focistadionon kívűl !!”
 • 11. studyfy 2013. március 30. 15:40
  „nádiposzáta, ugyanezt Vásárhelyen miként ítéled meg? Ott több milliárdot fordítottak ill. fordítanak jelenleg is ilyen célokra. Győrben, Debrecenben szintén. Felcsútról és az Üllői útról ne is beszéljünk!”
 • 10. medvejanos 2013. március 30. 15:33
  „1. acidrain
  Nyisd ki a szemed légyszíves, nem sok mindennel kell egyetérteni, de felvázolnám, hogy ez is munkahelyeket támogat.
  Munkahelyeket támogat az építőiparban és munkahelyet támogat azokban az iparokban ahol elő állítják az ehhez szükséges anyagokat (az más dolog, hogy sajnos nem biztos, hogy Mo-ról) Sokan nincsenek tisztában a pénzforgással.

  Az viszont szörnyű, hogy egy két semmit nem csináló emberke ebből mennyit kaszál.”
 • 9. nádiposzáta 2013. március 30. 13:46
  „6. sörpocak 2013.03.29. 19:43
  Nem vetted észre kampány van ,szocik jól korán kezdték ,úgy gondolták hogy a Fideszt kifárasztják lejáratják 2014-re,,Amint látom csalódniok kell ,a szocik lejárató kampánya maguk ellen fordult,szóval fordult a kocka .Beírásokat nem mind jelentetik meg mert a szoci pártolók fölött van a Fidesz mellett szóló hozzá szólások ,még is blamás egy szoci lapnak ha a szocikat pártolók kevesebben írnak be”
 • 8. nádiposzáta 2013. március 30. 13:36
  „Mire fel az egy milliárdos rongyrázás ,,munkahelyeket kéne teremteni .
  3. kaszinopeja

  Szirbik úr 2002-2010 években hiába ült közel az öszödi fazékhoz pártja inkább elvett a várostól és ezt a polgármester úr szó nélkül türte,Orbánék adósság átvállalását követően segítettek a városon ,ezt meg Szirbik úr rossz néven vette ,vitatta,,Lampert Ónika azt mondta nálunk a pénz majd mi megmondjuk kinek adunk.Kiderül hogy a GAZ FIDESZ SEGÍTI SZENTEST A LEGTÖBBET,EZ SE TETSZIK AZ MSZPNEK.DE AZ ADÓSSÁG HALMOZÁST FOLYTATJÁK........ISMÉT LEHET SZEMÉLYESKEDNI MSZPSEK.”
 • 7. acidrain 2013. március 29. 23:00
  „Majd megirják egyszer,
  "a magyar volt az a nep, amelyik a szep koburkolatu terein halt ehen, rabszolgasorba taszitva es az ennek megakadalyozasara kuldott penzt is koburkolat epitesere forditotta, minden masra hitelt vett fel, ami miatt mar eselye se volt mast csinalnia, mint kozmunkaban tereket epiteni, vagy a szerencsesebbjeinek ellopni azt"”
 • 6. sörpocak 2013. március 29. 19:43
  „Miért van, hogy szinte sohasem jelenik meg a hozzászólásom? Ha ez megjelenik, csodálkozom!!!!!!!!!!!!!!Szoci ellenesek, de fidesz ellenesek is kizárva?”
 • 5. jtozso 2013. március 29. 15:00
  „kaszinopeja
  Neked csukva van a füled és a szemed,csak úgy látsz mint a párttársaid,szemellenzővel,de az is biztos,hogy magad se érted miket hordasz össze.”
 • 4. nie 2013. március 29. 13:54
  „arra van pénz, amire akarja az iletékes, lsd: Kossuth tér.”
 • 3. kaszinopeja 2013. március 29. 12:58
  „1. Nagyon örülök, végre!
  2. Amennyiben jól értem, most éppen a fideszes kormány segítségével valósul meg a pályázat 77 %-os támogatással!
  3. Igaz, Szekeres elvtárs is aláírt egy papírt 50 %- os támogatásról. (Lelkesen megígérte, hogy a következő kormány majd segít!)
  4.Szirbik Úr mióta polgármester-tanácselnök?
  5. Milyen érdekes, hogy támogatást, uszoda, adósságátvállalást, mostani új beruházást mindig csak az a csúnya fidesz kormány ad.
  6.Szirbik úr mi a dalos pacsirtát csinált eddig? - A szocik mindig haragudtak rá, hogy csak a fidesz kormány idején tud fejlődni a város?”
 • 2. papika56 2013. március 29. 09:55
  „Na fideszesek..lehet fikázni !!!
  Látványberuházás ...csak ilyenre ad pénzt az EU ! Millárdokat ..ahelyett ,hogy új munkahelyeket hoznának létre !! Minden város ..az elmúlt pár évben , akik jól eladósodtak ..CSAK ilyeneket ,járda--kerékpárút , körforgalom, díszburkolat ..csak ilyet hoztak létre.
  Lehet hozzászólni ..orbán támogatói, bírálók!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárt karokkal várják, aki munkahelyet teremt

Minden készen várja a vállalkozásokat, csak költözni kell az új csarnokba a szentesi ipari parkban. A város a piackeresésbe is beszáll, hogy segítsen.
Tovább olvasom