Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Elszámolási viták, átmeneti elnökség Szentesen

Szentes - Rosszul dolgozott az elnök, baj van az elszámolásokkal, hangzott el a polgárőr-egyesület rendkívüli közgyűlésén. Szabó István szerint ő nem hibázott, valaki felfújta az ügyet.
Májusban második nekifutásra sikerült megtartani az évzáró, beszámoló közgyűlést a Szentesi Polgárőr Egyesületben. Az első próbálkozás kudarcba és heves vitákba fulladt, a megbeszélést félbe kellett szakítani. Másodszorra nagyobb sikerrel jártak, Szabó István elnök beszámolt a tavaly végzett feladatokról, arról, hogy rendezvényeket biztosítanak, járőröznek a temetők körül, vigyáznak a piac rendjére.

Említést tett a tervekről: idén – ha lesz elég jelentkező – lovas csoportot indítanak. A pénzügyi helyzetről már nem tudott ilyen biztató információkat adni.

Tavaly 620 ezer forinttal gazdálkodtak, ebből 220 ezer forint biztosítási bírságot és elmaradt gázszámlát kellett megfizetni, ezért a korábbi vezetés okolható, mondta akkor. A jelenlévők megegyeztek abban, hogy a dolognak a végére kell járni, meg kell keresni, ki hibázott, a pénzt a vétkesen kell behajtani.

Szabó István munkájáról is szó esett, elhangzott, hogy hiányosak az okmányok, az elnök magára marad a feladatokkal, mert a többiek vagy nem segítenek, vagy ő utasítja el a segítséget. Szó szót követett, de a közgyűlés végül elfogadta a beszámolókat. Abban is egyetértettek, hogy Gilinger István, a megyei szövetség elnökségének tagja legyen Szabó segítője és tanácsadója.

A napokban maga az elnök hívott össze egy újabb, rendkívüli közgyűlést. Szabó István beszámolt a végzett munkáról, az anyagi helyzetről, a szolgálati autó lecseréléséről. Ezt a beszámolót már nem fogadták el, sőt Gilinger azt mondta, hogy a májusi összejövetel sem volt megfelelően előkészítve. Több dologban – készpénzfelvétel, a szolgálati gépjármű használatának elszámolása – rosszul tevékenykedett az elnök, ezért a tagság válasszon meg egy háromfős ügyvezető elnökséget 90 napra, az irányítsa ideiglenesen az egyesületi munkát, javasolta. A közgyűlés támogatta az ötletet.

– Mindenről beszereztem a szükséges papírokat, be tudom bizonyítani, hogy nem történt szabálytalanság. Abban valóban követtem el hibát, hogy mindent egy kézben akartam tartani és dönteni, de úgy gondoltam, hatékonyabb a munka, ha egy ember fogja a gyeplőt – reagált érdeklődésünkre Szabó István. Az egyesület ettől a közjátéktól függetlenül működik, bár az is igaz, hogy nagyon kevesen, mindössze húszan vannak, tette hozzá. A dolgokat felfújták, őt eláztatták, nem tudja, hogy így volna-e kedve folytatni az elnöki munkát a három hónap elteltével. Kérdeztük Gilinger Istvánt is. A dolgot belső ügynek írta le, amelyet maguk is le tudnak rendezni, és nem szeretne kiteregetni, ezért nem nyilatkozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bagitáné 18 év után feláll az igazgatói székből

Búcsút vesz a mindszenti általános iskola igazgatói székétől Bagitáné Szécsényi Mária, aki 18 évig irányította az intézményt. Tovább olvasom