Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Erős kézben van a rend

Fábiánsebestyén - Felkészült, és nem mellesleg kiváló fizikumú rendőre van Fábiánsebestyénnek. A fiatal körzeti megbízott az ország legerősebb egyenruhásaival versenyzett.
Másodszor került be hivatalosan is az ország legerősebb rendőrei közé Vendlóczki Richárd fábiánsebestyéni körzeti megbízott. A szeptemberi megmérettetésen a 23 éves fiatalember a mezőny legfiatalabb indulója volt.

– A sport mindig fontos volt számomra. Általános iskolában kézilabdáztam, középiskolában pedig az amerikai fociba kóstoltam bele. Már akkor is kerestem azokat a kihívásokat, ahol komoly fizikai felkészültségre van szükség – mondta Richárd. – Tavaly figyeltem fel először az erős rendőrök versenyére, így idén második alkalommal képviselhettem a szentesi körzetet. A versenyszámok nem voltak hagyományosak. Először egy 45 fokos ferde padon egy 120 kilós, farönköt imitáló súlyt kellett minél többször kinyomni. Ezután egy egykezes súlyzóval, majd egy több mint kétmázsás rúddal vettük fel a harcot. Az utolsó igazi, rendőrnek való feladat volt: két, egyenként 10-10 kilós rendőrpajzsot kellett minél hosszabb ideig nyújtott karral, oldalra kitartani. Igaz, a dobogóra végül nem állhattam föl, de ez nem szegte a kedvemet. Mivel én voltam a mezőny legfiatalabb indulója, bőven van még időm behozni a többieket.

Komoly erőpróba volt az országos verseny. Fotó: DM/DV
Komoly erőpróba volt az országos verseny. Fotó: DM/DV


Richárd a szabadidejében is szívesen indul komoly felkészültséget igénylő megmérettetéseken. Annak a „faluválogatottnak" az oszlopos tagja, amely évről évre képviseli Fábiánsebestyént a legerősebb Kárpát-medencei település címért folyó versengésben. A csapat tagjai – hat férfi és négy nő – a régi, oromi iskolában kapott egy helyet, ahol edzéseket tarthatnak. Számára a község nemcsak a munkahelyet, hanem a gyökereket is jelenti. Január óta szolgál szülőfalujában.

– A hivatástudat és az emberekkel való szoros kapcsolat vitt a rendőri pályára – mondta el a munkájáról. – Korábban a szentesi kapitányságon dolgoztam. Örömmel jöttem haza, a közösség összetartó, figyelnek egymásra az emberek. Gyerekkorom óta mindenki ismer itt, nagyon jó a kapcsolatom a falubeliekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportágválasztó hétvége Szentesen

Pénteken és szombaton rendezték a sportcsarnokban és környékén a III. Szentesi Nagy Sportágválasztót. Tovább olvasom