Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Felújítják a 451-es utat

Szentes - Magas teherbírású, korszerű úttá fejlesztik a 451. számú, Szentest Kiskunfélegyházával összekötő főutat, és párhuzamos kerékpárút is épül – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.: eredményt hirdettek ugyanis a tervezésre kiírt közbeszerzésen.
A terveket 2013-ra a RODEN Mérnöki Iroda Kft. készíti el. A nyertes vállalkozó a főút 34,5 kilométerére és párhuzamos kerékpárútra, valamint a burkolat megerősítésére készít megvalósíthatósági tanulmányt. A főút forgalma az M5-ös sztráda átadása után nőtt meg. A csongrádi közúti híd mind a mai napig Tiszaug és Algyő között az egyetlen állandó tiszai átkelési lehetőség. Az elmúlt évtizedben már korábban megépült a 451- es út Szentest (1997), Kiskunfélegyházát (2003) és Csongrádot (2010) elkerülő szakasza.

Olvasóink írták

 • 4. Power 2012. május 06. 18:14
  „Az aszfaltozott útburkolat semmit sem ér, a kamionok rövid idő alatt tönkreteszik.
  A betonozott út talán kevesebbe kerülne hosszútávon. Toldozásban és foltozásban világelsők vagyunk.”
 • 3. macska125 2012. május 04. 08:18
  „LEGSZEBB IDEJE
  ! És remélhetőleg úgy, hogy pár hónap múlva már nem lesz kátyús, meg kiteknősödött!!”
 • 2. baltazar 2012. május 03. 21:12
  „Fri-Go ! Csatlakozom az észrevételedhez. Szóval az nem igazán érthető, hogy Csongrád Megye keleti határáig miért nem lehet normális utat építeni. Az Eperjesi elágazásig még Csongrád Megyéhez tartozik az út. Békés Megyében már az utóbbi években szinte felújítottak minden útszakaszt. De nem 1000 folttal, hanem új burkolatot kapott. Mint tapasztaltuk télen, - nappal lyukat tömtek, éjszaka jött a fagy, pár nap múlva újra lyuk lett. Ez már szégyen. Talán ki is lehetne már tenni a 20-as tábla mellé egy másik figyelmeztetést, hogy "Ez Csongrád Megye legrosszabb útszakasza". Némelyik gödör már akkora, hogy ha valaki belemegy éjszaka figyelmetlenül, akkor abból még baleset is lehet.”
 • 1. Fri-GO 2012. május 03. 20:29
  „Nagyon örülök, hogy végre felújítják! DE A LEGMÉLYEBB TISZTELETTEL KÉRDEM, HOGY A SZENTES-FÁBIÁNSEBESTYÉN-BÉKÉS MEGYE HATÁR KÖZTI SZAKASZ, MIKOR LESZ ÚJRA NORMÁLIS KÖZLEKEDÉSRE ALKALMASSÁ VARÁZSOLVA???? Az igaz, hogy a lóversenypálya és a város közti szakaszt, ott ahol a úri lovas népség rázatta volna a picsáját, azt megfoltozták. De tovább mi lesz? Marad a 40-es tábla, vagy lecserélik lassan 20as-ra? Mert annál gyorsabban NEM LEHET MENNI!!! Tisztelt közút, várom a válaszukat! DE NE MELLÉ DUMÁLÁS LEGYEN!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adomány a szentesi mentőállomásnak

Mintegy 300 ezer forint értékű adományt adtak át a szentesi mentőállomás részére az OMSZ Alapítvány képviselői. Tovább olvasom