Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Földesi Irén nem igazgat, csak gyógyít

Szentes - Lemondott posztjáról Földesi Irén, a szentesi rendelőintézet igazgatója. Azt mondja, az átszervezések miatt a belgyógyászatukra olyan sok beteg jön, hogy választania kellett: vagy gyógyít, vagy igazgat. A hivatását választotta.
A szentesi kórház főigazgatója nem örült, de elfogadta a lemondást. Pályázatot fognak kiírni az állásra, de egyelőre még azt sem tudják, hogy januártól ideiglenesen ki látja el a vezetői feladatokat.

Januártól megbízott vezetőnek kell irányítania a szentesi kórház rendelőintézetét, Földesi Irén igazgatónő ugyanis lemondott posztjáról. Lapunkhoz olyan információ is eljutott, hogy az intézmény menedzsmentjével folytatott pénzügyi vita lehetett a döntés hátterében, de ezt minden érintett cáfolta. Mint megtudtuk, a kórház sürgősségi osztályának két orvosa is megbetegedett, a szakemberhiányt pedig csak úgy tudták megoldani, hogy a szakrendelő egyik belgyógyászát ideiglenesen áthelyezték a sürgősségi osztályra.

– Október óta nincs Csongrádon belgyógyászati szakrendelés, ezért az utóbbi időszakban nálunk másfélszeresére nőtt a betegforgalom. Mivel egyik kollégánk a sürgősségire került, egy nyugdíjas orvoskollégával ketten maradtunk három szakrendelésre. Ilyen leterheltség mellett nem tudom ellátni az igazgatói feladatokat, ezért döntöttem úgy, hogy lemondok a posztról – nyilatkozta lapunknak Földesi Irén. Arra a kérdésünkre, hogy más indok is szerepet játszott-e döntése meghozatalában, azt felelte, valóban nem volt mindig teljes összhangban a kórház vezetésével, de ezúttal nem ez volt a fő szempont, hanem az, hogy inkább a gyógyító munkára szeretne koncentrálni.

A kórházvezetés elfogadta Földesi Irén döntését. Fotó: Tésik Attila
A kórházvezetés elfogadta Földesi Irén döntését.
Fotó: Tésik Attila

– Nem örültem neki, de elfogadtam a doktornő lemondását – mondta Várkonyi Katalin. A szentesi kórház főigazgatója az utódlással kapcsolatosan úgy fogalmazott: még nem foglalkozott a kérdéssel. Most az orvos igazgatóval közösen viszik az ügyeket. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy később föl fog kérni valakit, megbízottként lássa el az igazgatói teendőket, egészen addig, amíg pályáztatással új vezetőt választanak a tisztségre.

Szirbik szerint gyengült a vezetés

Szirbik Imrének csütörtökön jelentette be Földesi Irén, hogy feláll a rendelőintézet igazgatói székéből – tudtuk meg a városvezető tegnapi sajtótájékoztatóján. A polgármester elmondta, sajnálja, hogy így döntött a főorvos asszony, hiszen kiváló szakembernek tartja, de megérti az indokait. Szirbik szerint Földesi lemondásával gyengült a kórház vezetése.

Olvasóink írták

  • 2. csutka 2008. december 17. 20:28
    „Mi betegek is bízunk benne,hogy újra igazgató lesz.Ott legalább nem a kiszolgáltatott betegekkel üvőltözik.”
  • 1. átlag 2008. december 17. 10:31
    „Öröm és bánat együtt! Öröm az ellátandónak, hogy több idő jut rájuk -igaz ennek hiányát eddig ők nem is érzékelték. Bánat, hogy az intézmény és a dolgozók egy nagyszerű kiváló képességű, emberséges vezetőt veszített el. Bízunk benne, hogy lesz ő még igazgató Szentesen. Köszönjük Igazgató Nő!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hóember gyűjti a voksokat Szentesen

Szentes - A Mi városunk akció keretében a szentesi önkormányzat idén is meghirdette a karácsonyi… Tovább olvasom