Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Gyógyulás Szentesen - őssejtképző szerrel

A szentesi Vas Ferencné harminc éve szenved szklerózis multiplexben – állítása szerint most, hogy szedi a pécsi egyetem orvosai által kifejlesztett orvosságot, egyre jobban van. Az őssejteket szaporító kapszulát patikában nem lehet kapni, a gyártó még dolgozik rajta.
Január vége óta szedi az őssejttermelődést elősegítő kapszulát a szentesi Vas Ferencné. Az asszony állítása szerint most már fel tudja emelni a lábát, fel tud mászni a létrára, nem esik orra, mikor zoknit húz, tud autót vezetni, és általánosságban javult a közérzete, újabban nagyokat alszik. Amikor Böbét az üzletében meglátogattuk, valóban maga kelt fel a székből, és sétált önállóan a lábán, némi nehézséggel. A nő abban reménykedik, hogy a gyógyszer folyamatos szedésével jelentősen javul az állapota, s úgy tud majd mozogni, mint huszonéves korában.

Harminc évvel ezelőtt a szklerózis multiplex nevű betegség támadta meg. Ez lefordítva azt jelenti: sokgócú idegbénulás. Első gyermeke születése után az orvosok azt mondták neki, hogy hamarosan tolószékbe kell ülnie, ő azonban elfogadhatatlannak tartotta, hogy őt tolják, miközben neki kellene tolnia a gyerekét. A betegség miatt nehezen mozgott és nagyon sokszor elesett, korábban kék foltok tarkították a testét mindenütt, most azonban ezek is eltűntek. Az őssejttermelő kapszulát egy barátnője ajánlotta neki: próbálja ki. A szentesi asszony az első betegek egyike, akik szedik az Olympic nevű szert, melyet a pécsi egyetem orvos kutatói fejlesztettek ki.

Böbe úgy magyarázza, hogy ő egy kísérlet szereplője, mert a tablettát még nem sokan alkalmazzák. A saját betegségével kapcsolatban tájékozott nő úgy gondolja, hogy a testében eleve meglévő őssejtek további termelődése lényegében visszaviszi őt az eredeti állapotához, vagyis segít helyreállítani az egészségét.

Válogatott növényi alapanyagokból állították össze és fejlesztették ki az őssejtek termelődését elősegítő kapszulát a pécsi egyetem orvosai – állítja Daragó Richárd. Az Olympic nevű szert gyártó cég munkatársa lapunknak elmondta, hogy Ember István és Kis István együttes munkája a szer. Az állat- és humán kísérletek után a kutatások most azért folynak, hogyan lehetne hatékonyabbá tenni. A szer patikában nem vásárolható, a társadalombiztosítás pedig nem támogatja – mondta a cég alkalmazottja.

Olvasóink írták

  • 1. Mizsei Ferenc 2008. március 05. 15:46
    „wfsdvsj”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér László szentesi kampánya

– Az önkormányzati választás a helyi ügyekről szól, a nagypolitikára csak áttételesen van… Tovább olvasom