Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Ingyen lehet internetezni a kutasi főtéren

Emellett engedélyezték a kerékpárút melletti kilátó megépítését; a községi önkormányzat a közelmúltban vásárolt két John Deere márkájú kistraktort.
A székkutasiak szeptember 6-ától ingyenes internetet használhatnak a főtéren; engedélyezték a kerékpárút melletti kilátó megépítését; a községi önkormányzat a közelmúltban vásárolt két John Deere márkájú kistraktort, amelyek multifunkcionálisak, a fűnyíráson kívül a téli munkák elvégzésére, hódúrásra, sózásra is alkalmasak – mondta el Szél István, Székkutas polgármestere. A két kisgép 3 millió forintba került, az egyiket pályázati pénzből, a másikat önerőből vásárolták. A székkutasi önkormányzat mindezeken kívül 100 ezer forinttal támogatja partiumi testvértelepülésének, Kőrösrévnek azon törekvését, hogy létrehozzon egy református közösségi házat.

Rostás Péter alpolgármester kipróbálta az egyik John Deere kistraktort. Fotó: DM
Rostás Péter alpolgármester kipróbálta az egyik John Deere kistraktort. Fotó: DM

A Tömegsport Club Székkutas idén áprilisban benyújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetségnek sportfejlesztési programját, amelyet a szövetség 17 millió 815 ezer forinttal támogat. Ebből utánpótlás-nevelésre 10 millió 925 ezer, míg a kutasi sportcentrum további fejlesztésére 6 millió 890 ezer jut, a támogatási összeghez a 30 százalékos önerőt a székkutasi önkormányzat biztosítja a klubnak. Pályázati pénzből vették a kültéri hangosító rendszert, számítástechnikai eszközöket vásároltak, és a jelenlegi lelátó is megújul a sportcentrumban. Az öltöző épülete 15 centiméteres födémet és 10 centiméteres külső homlokzati hőszigetelést, valamint új tetőlécezést, tetőfóliázást és cserepeket kap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új képzési módszert mutattak be Szentesen

A program alapja a kimagasló futó- és erőnléti állóképesség bármilyen terepen, bármilyen időjárási viszonyok között. Tovább olvasom