Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kerítést akarnak a söröző szomszédai

Szentes - A testületi ülésen is szóba került, hogy hangoskodnak zárás után, és a környék bokrainál könnyítenek magukon a legújabb szentesi söröző vendégei. A szomszédok kerítést szeretnének. A vállalkozó azt mondja: nem felel azért, betartják-e hazafelé az illemet kuncsaftjai.
Néhány hete nyílt meg Szentes legújabb sörözője a Rákóczi utca legfrekventáltabb helyén. A környék lakói nem örülnek annak, hogy egy vendéglátóhely települt a szomszédságukba. Nem is a bent zajló események zavarják őket, hanem a távozó vendégek viselkedése, a zajongás, illetve hogy néhányan az utca bokrait használják mellékhelyiségként.

Nem kell kikérni a szomszéd véleményét

A vállalkozói szabadság elve miatt bárki nyithat sörözőt, nem kell egyeztetni erről a szomszédsággal, fejtette ki Szentes aljegyzője, Csányiné Bakró-Nagy Vera. Az önkormányzat csupán fogadja a bejelentést a nyitás szándékáról. Mindössze abba van beleszólásuk, hogy a törvényeknek megfelelően működjön a hely.

Az ügyben testületi ülésen interpellált Krausz Jánosné (MSZP). Emlékeztette a jelenlévőket: korábban úgy volt, körbekerítik a sörözőt, hogy a hangoskodás, illetve a kulturálatlan magatartás ne zavarja a környéken élőket. – A vendégek a sövényekhez járnak az épületben lévő mosdó helyett. Amennyiben megépült volna az ígért kerítés, ez a probléma nem merült volna fel – hangoztatta akkor.

A szomszédságnak nem a söröző ellen van kifogása. A baj ott kezdődik, hogy a részeg vendégek nem tudnak viselkedni, mondta az ott lakó Karai József. – Egy magas kerítés sok zajt fogna fel, illetve az italozókat megakadályozná abban, hogy a nyílt utcát használják vécéként.

– Az építési tervekben nem szerepelt körbekerítés, azt viszont elejétől tudták a környékbeliek, hogy söröző épül – mondta az üzletvezető, István Zsuzsanna. – Megértem a lakókat, de a hazafelé tartó vendégek viselkedésére nincs hatásunk. Az utcán a rendőrség vagy a közterület-felügyelet tehet köztük rendet. Bíztató hír, a lakosok és az üzemeltető részvételével a napokban egyeztetést tartanak az önkormányzatnál.

Olvasóink írták

  • 2. Vaki30 2012. július 16. 20:10
    „Ennyi erővel minden kocsmát körbe lehet keríteni. De így van nem foglalkoznak azzal hogy lakik valaki ott, mi a Kossuth utcán lakunk egy kocsmával szemben ami nem épp csendes a hétvégeken, ellenkezőleg.”
  • 1. KamuNeni 2012. július 16. 09:01
    „Hat ha a lakok azt mondjak a kerites megszuntetne a bajt, akkor megszuntetne. Ugyanis ok nem olyan hulyek mint a sorozo managere es a tulajdonosa akik nem akarnak penzt kolteni vagy elismerni a problemat.

    Epitesetek meg a keritest es vendeg csavarhat a sorozo wc jebe. Ha nem akarjatok megepiteni akkor a hatosagnak kellene minden lefenykepezett csavaras utan 50 forintot kiszamlazni a sorozonek. A kerites gyorsan egy napon belul megepulne az elso csekk utan.

    MO-n meg nincsen moral es tisztelet masok irant se. Bunkosag annal inkabb. Megertem a sorozot hogy nem akar kolteni, de ha problema van akkor vagy bezarni vagy keritest epiteni ha az okozza.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menetrend szerinti busszal érkezett a kínai miniszter Szentesre

Csangcsungi vendégek Csíky doktornál. Az ázsiai vendégek Volán-busszal érkeztek Szentesre. Tovább olvasom