Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kitépte a táskát az idős néni kezéből a 15 éves fiú

Szentes - Két perc alatt elfogták a Szentesi Rendőrkapitányság járőrei azt a 15 éves fiút, aki egy idős asszony kezéből tépte ki a táskát hétfőn délután.
A járőrök a Klauzál utcában arra lettek figyelmesek, hogy egy fiatalember egy idős asszony kezéből kitépi a táskát és elszalad vele. Az egyik rendőr utána futott, míg két társa kocsival indult a menekülő tolvaj után. Néhány méter után beérték és elfogták a fiatalt, aki a táskától is megszabadulva akart kereket oldani. Ellene lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A táskában egyébként csak néhány száz forintnyi érték volt.

Olvasóink írták

 • 11. nie 2013. március 08. 10:17
  „a városban jó a közbiztonság- állítólag, úgy hallottam. Nem lehetne többet tudni a tettesről, iskolája, stb..... Jön a beíratás ideje, ez is segítene az iskola választásban.”
 • 10. csillogás 2013. március 07. 07:47
  „"Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot avagy élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, rablást követ el."
  Persze ha a néni nem kapaszkodott bele eléggé, simán kivette a kezéből, akkor csak lopás ugye, mert örült a néni, hogy egyáltalán a lábán meg tud állni?! Az eszem megáll..komolyan..hogy már nappal sincs biztonságban az ember..”
 • 9. tucat 2013. március 05. 18:16
  „7. Ebgondolat
  Ahhoz, hogy a rablás megvalósuljon, az erőszaknak nem a dolog, hanem a személy ellen kell irányulnia. Ahhoz pedig, hogy a lopásnál szigorúbban, de a rablásnál enyhébben fenyegetett zsarolásról beszélhessünk, a személy fenyegetése szükséges, akár szóban, akár olyan magatartással, amely a sértettben félelmet kelt, és az értékei átadására készteti.
  Ha ügyes zsebtolvajként, a trolin Ön mellé furakodva, lemetszem a csuklójáról az arany karkötőt, majd a családi erekjeként, büszkén viselt, gyémántdíszű nyakláncot is, az agressziót a tárgy szenvedte el, míg Ön csupán a kárt. Persze, elég az is, és megértem, ha ettől a vesztemet kívánná, de izibe´, még a végállomás előtt, ha lehet. :D
  Ha a táska letépése a hölgy válláról sérülést is okozott, amelyet nem a hölgy ellenállásának, védekezésének a megtörésére irányuló bántalmazás okozott, a cselekmény akkor sem minősül rablásnak, hanem lopásnak és testi sértésnek, vagyis a cselekmény büntetőjogi megítélése sokkal enyhébb, mintha a nénit megtámadta, lebirkózta, megütötte, megszúrta, meglőtte volna ez a kis, hülye, meggondolatlan, a kamaszosan követelőző önbizalmát ilyeténképpen hizlaló..., hadd nevezzem így: kisfiú nemi szerv. Ha ez első próbálkozása volt, és netán elfogadható családi miliőben tengeti unalmas életét, akkor nem kéne agyonvágni, mert van remény: ha megnő, nem méretes hímtag lehet, hanem rendes kis fickó akár. Meg kell adni az esélyt neki is, talán a néni is így gondolja már az ijedtség elmúltával. Ne értsen félre: nem puszit és hasonló tettekre biztató cirógatást, hanem személyre szabott, visszaterelő büntit kívánok neki, ésszel, megfontoltan, nem indulatból kimérve, mert ha elhibázzuk, közös kárunk lesz az is, ha helyesen döntünk, a mi, hasznos honpolgárunk, míg csak él. Csak ennyi a tét, látszólag csekélység, igaz? ;)

  Derűs, vidám estét! :)”
 • 8. queenmargareth1 2013. március 05. 18:14
  „két kib...tt nagy pofon, hogy szó szerint padlót fogjon, akármilyen nemzetiségű”
 • 7. Ebgondolat 2013. március 05. 17:35
  „4. tucat 2013.03.05. 14:45
  "..ha a jogszabályban meghatározott, személy elleni erőszak és/vagy fenyegetés nem valósult meg, akkor se rablás..."

  Szerinted hogy lehet egy ember kezéből kitépni a táskát erőszak nélkül? Ha valaki a padon ülve maga mellé teszi a táskáját, amit valaki észrevétlenül elemel, az lopás. De, ha észreveszi és megfogja, amit ERŐSZAKKAL kitépnek a kezéből, az bizony már rablás!”
 • 6. geza 2013. március 05. 15:47
  „ugyanmár csak segíteni akart a néninek hazavinni a táskát. Jól nevelt segítőkész fiatalember az illető :D”
 • 5. pachakuti 2013. március 05. 14:47
  „Először fiú, utóbb fiatalember...
  Egyszerűen csak "fiatal"!”
 • 4. tucat 2013. március 05. 14:45
  „Nem etnikai kedvezmény, és nem is elírás: ha a jogszabályban meghatározott, személy elleni erőszak és/vagy fenyegetés nem valósult meg, akkor se rablás, se zsarolás, hanem lopás a neve a hőstettnek. Engem az elkövetés célja és motívumai jobban érdekelnének, mint az elkövető etnikuma, amely lényegében közömbös a számomra. Egyikről se fogok sokat megtudni: a hír elcsattant, az utóélete már értéktelen, nem üzlet a médiumok számára. Pedig fontosabb lehet, mint maga a cselekmény "hűha" hírverése, igaz, a napilapok nem szociológiai-pszichológiai-pedagógiai esszék közlésére rendezkedtek be. Pedig nem ártana, hátha lassan feltisztulna, ülepedne a zagy...”
 • 3. Ebgondolat 2013. március 05. 13:25
  „Ez a "lopás" valóban különösen hangzik, hiszen ha valaki erőszakkal vesz el valakitől valamit, az RABLÁS!
  Persze lehet, hogy a rendőrség "enyhítő körülményként értékelte", hogy a rabló segílyes családból származik. De az is lehet, hogy az újság írta el...”
 • 2. sultane 2013. március 05. 12:42
  „´Ellene lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás´.
  Nem vagyok tökéletesen jártas a büntetőjogban. Ez nem rablásnak minősül?”
 • 1. rózsakert 2013. március 05. 12:33
  „kötél....karlevágás...csak , hogy tanuljanak a fajtársak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódítanak a szentesi ugrálókötelesek

Alig 2 éves a szentesi Kiss Bálint Kötélugró Klub - tavaly három bajnoki cím mellett 26 aranyat nyertek az egyesület versenyzői. Tovább olvasom