Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Kocsmarendelet - ez még csak első felvonás

Szentes - Hosszú vitát és indulatokat váltott ki az a rendelettervezet, amely a közösségi együttélést szeretné szabályozni Szentesen.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A képviselők nemrég első olvasatban tekintették át a dokumentumot. Megírtuk: néhány szórakozóhely környékén sokat panaszkodnak a lakosok, mert a magukból kivetkőzött vendégek hangoskodnak, üveget törnek az utcán. A tervben olyan kitételek is szerepelnek például, hogy a vendéglátóhelyek teraszait, kerthelyiségeit éjfél után be kellene zárni.

Nem is igazságos a rendes emberekkel szemben, ők is büntetést kapnak azok miatt, akik nem tudnak viselkedni, ismerte el maga az előterjesztő, Csányiné Bakró-Nagy Vera aljegyző. Nem akarja bántani a fiatalokat, nem szeretné, hogy elmenjenek Szentesről, a cél nem ez – jelentette ki. Krausz Jánosné, aki annak idején a témát felvetette, ismét felhívta a figyelmet, hogy – bár van, aki ezzel ellentétes híreket terjeszt – nem akarja, hogy bezárjanak a problémás szórakozóhelyek, rendet szeretne. Az emberi magatartási normák változtak meg alapvetően, az a probléma gyökere, tette hozzá Szabó Zoltán. – Az érintett vállalkozók, a rendőrség, de akár a diákönkormányzat résztvevőivel keressünk kompromisszumot, értse meg mindenki a saját felelősségét – tette hozzá.

Horváth István szerint egy üzletvezető igenis felel a vendégei viselkedéséért, a renitenseket el lehet tanácsolni a helyiségből, továbbá a jogok és kötelességek helyes egyensúlyára is felhívta a figyelmet. Szirbik Imre polgármester véleménye szerint a közös megegyezés és a társadalmi vita a megoldás. A témára még visszatér a testület.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatják a szűrőprogramot

Arról volt szó, hogy Szentes folytatni szeretné az Egészség a célkeresztben nevű szűrőprogramot, az idei költségvetési rendeletben mégsem szerepel. Tovább olvasom