Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Köddé válik a Rádió Szentes

Szentes - A Rádió Szentes nem indult a médiahatóság frekvenciapályázatán, a város hamarosan elveszíti saját tulajdonú médiumát.
Tíz rádiós médiaszolgáltatási lehetőségre vonatkozó pályázati felhívást tett közzé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A vidéki frekvenciák esetében szeptember 14-éig lehetett beadni a pályázatokat. Az önkormányzati kézben lévő Rádió Szentes hétéves engedélye már január 26-án lejárt, két alkalommal ideiglenes hosszabbítást kértek. A pályázat sikerességében – mint minden hasonló esetben – a város nem lehetett biztos, hiszen a tavaly év végén íródott üzleti tervben már kitérnek arra: a tulajdonosnak át kell gondolnia, hogy amennyiben nem sikerül frekvenciaengedélyt nyerni, miként kívánja a kft.-t tovább működtetni. A bizonytalanság ellenére január 1-jétől a rádió felügyelete alá utalták a szintén önkormányzati tulajdonban lévő helyi hetilapot, a Szentesi Életet. A stúdió munkatársai szeptember 14-én úgy tudták, a rádió ügyvezetője, Besenyei Gábor a fővárosba utazott, hogy benyújtsa a pályázatot. A Médiatanács honlapján közzétett nyilvános adatok alapján azonban a Rádió Szentes 106,1 MHz-es frekvenciájára mindössze két vállalkozás jelentkezett: a Szentes, Jókai utca 12.-ben bejegyzett és nemrégiben alakult Kultúr-Média Kft., illetve a budapesti Csurgói út 22–32.-ben székelő Life Essence Kft. A hatóság októberben hirdeti ki a nyertest.

A lakat még csak a rácsra akasztva. A Rádió Szentes nem indulhatott a frekvenciapályázaton. A szerző felvétele
A lakat még csak a rácsra akasztva. A Rádió Szentes nem indulhatott a frekvenciapályázaton.
A szerző felvétele

– Rádiós frekvenciára önkormányzatok, illetve önkormányzati tulajdonban lévő cégek nem pályázhatnak, így a Rádió Szentes Nonprofit Közhasznú Kft. sem. Egy ideig ez nem volt számunkra egyértelmű, de a médiahatóság válaszai nyilvánvalóvá tették számunkra. Előkészületeket tettünk, de az anyag már nem készült el. A rádiózás jövője természetesen foglalkoztatja a várost, a nyertes pályázóval reményeink szerint megtaláljuk az együttműködés lehetőségét. Arról nem mondott le a város, hogy jelen legyen az éterben – tájékoztatott Csorba Gyula, az önkormányzat médiafelelőse. Megosztottuk vele azt az információt, amely szerint a testület októberi ülésén napirendre kerül a rádió ügye, ezt azonban nem tudta megerősíteni.

Természetesen szerettük volna megkérdezni Besenyei Gábort is, de határozottan elzárkózott a nyilatkozat elől. Hasonló elutasításban volt részünk a szentesi aspiráns cég – más vállalkozásaiban már sikereket elért – ügyvezetője részéről is.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. karipapa 2011. november 21. 17:45
  „Nem tudja valaki, hogy ki nyerte meg a frekvencia pályázatot? :O”
 • 26. Power 2011. szeptember 23. 17:03
  „Szentesen minden média egyforma, a kommunikáció egyhangú, mintha egy húron pendülnének...”
 • 25. Kiscsillag1977 2011. szeptember 22. 15:18
  „Tessék, ezt most találtam: http://www.szentesinfo.hu/mozaik/”
 • 24. CserépVirág 2011. szeptember 22. 14:37
  „Pont ez az, megoldás lett, volt, találtak céget ami fizetett (most már csak volna), stb. Csak az a 25 perc...”
 • 23. kunagota 2011. szeptember 22. 14:14
  „22. macska125 ! Csodálatos ez a felvétel!:-))) Fáj a hasam a nevetéstől:-)))

  Csorbának mi köze a rádióhoz? Csupán csak annyi, hogy mint az önkormányzat médiafelelőse, az önkormányzat rádiójának kereshette volna a lehetőségeket. Mire is alkalmazzák konkrétan Csorbát? Arra, hogy az MSZP-s gárdával leegyeztetve, nyilatkozzon ennek - annak? Csorba feladata lett volna, mint médiafelelős, hogy keressen megoldást a dologra.

  Minek kellene egy TV-nek rádiós frekvencia?
  Nem lenne az rossz, ha normálisan tudnánk csinálni. A marketing része mehetne együtt stb. csak persze nem azokkal az emberekkel, akik ingyen dolgoznak Csorbának, magyarul szórakozásból. Hogy lehet, egy ingyen munkást felelősségre vonni, bármiért is? Sehogy.

  A Civil TV-vel az lesz hamarosan, hogy önkormányzati TV fog lenni.
  Megszűnik a rádió, és akkor a TV-t pénzeli majd a Szirbik és társai brigád.
  Magyarul, az lesz a szócsövük.
  Valami kell a rádió helyett, mindenképpen:-))))

  Szűcs Lajos alpolgármester pár évvel ezelőtt úgy tett, írtak erről egy cikkben, hogy milyen ciki, hogy egy ekkora városnak nincs saját TV-je, mint a környező nagyvárosoknak.
  Tessék, legyen a Civil TV önkormányzati. Vegyék át a rádiónál dolgozó embereket, aki egyáltalán ezt akarná, és akkor valamennyire nézhető is lenne a Civil TV műsora, ha ahhoz értő emberek dolgoznának ott, nem pedig az utcáról betévedt Jóska, Pista.”
 • 22. macska125 2011. szeptember 22. 11:29
  „http://www.youtube.com/watch?v=g2PcOuTr3d8&feature=related

  Ugyan nézzétek már meg pedig milyen színvonalas a Cs. Tv is.
  Lehet ezt diploma nélkül is PROFIN csinálni!”
 • 21. kunagota 2011. szeptember 22. 01:03
  „Ha szerinted nem tudta volna eltartani magát a rádió anélkül, hogy az önkormányzat nem pénzelte volna, miért nem cserélték le Besenyeit? Lett volna elég jelentkező a helyére, biztosan.
  Volt olyan, mikor 2 rádió is volt a városban. A másik, hogy élt meg, vállalkozóként?
  Ha meg komolyabb üzleti érzék és minőségi munka kellett volna hozzá, ahogy írtad, keresni kellett volna erre alkalmas dolgozót.
  Az önkormányzat, korábban is alkalmazhatott volna médiafelelőst, úgy mint Csorba elvtársat most, aki gondolom kiváló üzleti érzékkel rendelkezik, és mehetett volna reklám és pénz után, amiből a rádió kigazdálkodhatta volna magát.

  A civil úgy gagyi, ahogy van. Minőségen aluli munka, amit csinálnak!
  Véleményem szerint, elég ciki, hogy Csorba csinálja a TV-t és egy nagy rakás trutyi az egész, tele alapvető hibákkal, közben meg az önkormányzatnál médiafelelős havi 300 ezer forintért.
  Úgy gondolom, olyan legyen már médiafelelős, aki ért valamit a témához és tanulta is.
  Ne gondoljátok már, hogy a TV egy vasat nem kap az önkormányzattól!
  Korábban, azt mondta Csorba, hogy a Civil TV teljesen politikamentes. Évekkel ezelőtt, mikor indultak. Most, hogy ő még médiafelelős is az önkormányzatnál, így tuti az. Biztosan!:-)))) Hihető!:-)))”
 • 20. Kiscsillag1977 2011. szeptember 21. 21:26
  „Aki igazán nagy és súlyos hibát vétett az a Besenyei. Ha időben cselekszik és nem csak a száját tátja, talán megmenthette volna a rádiót, ami mellesleg (szerintem) úgy rossz ahogy van. Nem lehet 10 percnél tovább hallgatni, borzalmas!
  DE még ha mindent megtesz, akkor is ott van az a tény, hogy ennek a .... Fideszes bandának kell egy rádió. Kikötötték, hogy önkormányzati fenntartású nem pályázhat. Érdekes, nem? Ez sem véletlen. Viszont, ha nem lett volna önkormányzati fenntartású, már réges-régen tönkrement volna, önállóan nem tudta volna eltartani magát, ahhoz komolyabb üzleti érzék és minőségi munka kellett volna. Na, de mindegy. Ez csak az én véleményem.
  A civil tv meg. Igen, nem egy TV2 vagy RTL, de legalább dolgoznak. Az, hogy milyen az eredmény, és hogy ez mennyire felel meg a nézőknek... más kérdés. Ismerek olyanokat, akik nézik és szeretik. Az ő dolguk. Mondjuk én egyáltalán nem nézek tv-t, inkább egy jó filmet.

  A másik, hogy Csorbának semmi köze a rádióhoz. Mellesleg alemilemil szerinted minek kéne a tv-nek egy rádiós frekvencia?!?! Gondolkozz már könyörgöm! Ennyi erővel bármelyik újságot is említhetnénk... a szentesi életnek miért nem kell? A visszhangnak vagy valamelyik másik "színvonalas" lapnak? A cikk nem Csorbáról, a TV-ről vagy az önkormányzatról szól. Nemes egyszerűséggel kedves kormányunk kiszúrt a várossal - a rádióval - ennyi.”
 • 19. annonimuszka 2011. szeptember 21. 16:19
  „Sajnálom a rádió szentest!Egészen egyszerűen azért mert az ott dolgozók lelkesen, a lehetőségekhez képest a legjobbat hozták ki a rádióbol!A civil tvt meg hadjuk, azok a riportok, felvételek, minőségi tényezők egyszerűen övön aluli és inkább gagyi mint amatőr!”
 • 18. alemilemil 2011. szeptember 21. 15:59
  „Kíváncsi vagyok hogy hogyan fogják tisztára mosni a szart mert olyat véletlen sem fogunk hallani hogy hibázott valaki. Csak hogy tudjátok Csorba ötletelése képpen egy csongrádi cég indult volna a pályázaton csak késett több mint 30 percet. Ezt nem fogja magáról az életben lemosni magáról. Azt modják hogy nem készült el a pályázat! KAC KAC. Már egy párszor pályázott a rádió! Amúgy meg Jóska Pista is pályázhat! Ha más nem akkor a Civil TV miért nem pályázott?”
 • 17. nádiposzáta 2011. szeptember 21. 15:01
  „Civil tv is másról nem szól mint a szoci önkormányzat fényezéséről, meg a slepje kitüntetéseiről. Ott is ki lett az első 3-ban ,hát fekete kontyos slepje ,szocik egymást tolják előre ,.régi módszer szerint...most attól rettegnek ha a jobb oldal átveszi a rádiót utána a tv-t,bebetonozott kádári garnitúra még tartja magát ,Szentesnek semmi jövője nincs még a gyurcsanyista vezérek ülnek bent az önkormányzat székében .Szentes híres volt a bolsevik pártkatonák vezérekről .”
 • 16. niemand 2011. szeptember 21. 14:04
  „Diploma, képesítés? HELYEZKEDÉS! Az a fontos, na és a nyalás! Lsd: Cs. Gy!”
 • 15. Sz.S. 2011. szeptember 21. 13:22
  „Csorba Gyula?? :D :D Ugyanmár... Nem az a probléma azzal az emberrel ,hogy nincs diplomája vagy bármilyen más médiával kapcsolatos végzettsége, hanem az ,hogy egy rettenetesen tehetségtelen figura.
  Szentesen egyébként már megzsokhatta volna mindenki, hogy az ilyen pozíciók betöltéséhez nem kell más csupán megkérdőjelezhetetlen lojalitás a város vezetőségéhez. Tehetség, rátermettség, végzettség netán ezek együttese tökéletesen felesleges dolgok.
  Most őszintén mondjun valaki egy olyan műsort a Civil TV-ből vagy a Rádió zentesből amit nem azért hallgatott/nézett mert szentesi (és jó látni a TV-ben ,hallani a rádióban a saját portánkat és az ismerősöket) hanem azért mert annyira lebilincselően izgalmas volt vagy valami annyira nagy újdonságot közölt netn annyira komoly színvionalon készült ,hogy már csak maga a szerkesztés is élményt jelentett. Ez alól kivételt képeznek a válsaztási műsorok illetve a testületi ülések de az azokban elhangzó dolgok meg nem a közvetítők érdemei.
  Szentesi média? Amatőr pártkatonák ügyetlenkedése...”
 • 14. kunagota 2011. szeptember 21. 12:17
  „Az egészet nem nagyon értem. Csorba a Civil TV vezetője, az önkormányzatnál pedig médiafelelős?
  Hol tanult Csorba bármi médiás dolgot? Szerintem, nincs is diplomája. Azt is hallottam már, de nem tudom igaz-e, hogy 300 ezer forintot keres az önkormányzatnál Csorba. És nem 8 órában dolgozik, vagy 6-ban vagy 4-ben.”
 • 13. CserépVirág 2011. szeptember 21. 11:25
  „Gratulálok minden hozzászólónak. Bizonyára ez a médiafelelős alkotta meg azt a kitételt, hogy önkormányzati fenntartású - ez esetben rádió - nem pályázhat. Mit nem lehet ezen érteni? Szerintem nem kár érte, néha elkaptam egy-két adást, de az mind gyenge volt.”
 • 12. makospite 2011. szeptember 20. 23:18
  „Csorba "médiafelelős"? Az ő köreikben ezt nem agitproposnak hívják?”
 • 11. MIJ 2011. szeptember 20. 22:00
  „Megye ez nekünk! Ilyen emberekre van szüksége a városnak(Csorba úr). Hajrá Szentes csak így tovább!!! Lassan semmi sem marad már nekünk.”
 • 10. macska125 2011. szeptember 20. 21:27
  „Olyan " színvonalas" pedig a Csorba úr-elvtárs által vezetett Cívil Tv is !!
  Azért mindig jó helyen helyezkedik, de nem nagy baj ha kimarad a rádióból, gondolom neki se, még nem lesz munkanélküli.”
 • 9. picipest 2011. szeptember 20. 21:00
  „ilyen is csak Szentesen fordulhat elő...”
 • 8. dződvok 2011. szeptember 20. 19:52
  „Csorba és a jobb oldal? :D
  Ne viccelj már alemilemil!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesen is szurkolnak Tarsoly Arnoldnak az X-Faktorban

Tarsoly Arnold két éve érettségizett a szentesi gimnáziumban, ahol meghatározó élmények érték. Legutóbb az X-Faktorban láthatták a szentesiek. Tovább olvasom