Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Konyhafelújítás 360 millióból Szentesen

Szentes - Heteken belül elkezdődhet a szentesi gyermekélelmezési konyha teljes felújítása, ha a mai napig egyetlen pályázó sem nyújt be fellebbezést a helyi közbeszerzési bizottság döntése ellen.
A 360 milliós beruházásra 12 ajánlat érkezett, és a szarvasi Integrál Zrt.-t tervezik megbízni a kivitelezéssel. Az építkezés csak jövőre fejeződik be, addig néhány intézmény és a honvédség konyhájáról szerzi be az ebédet az önkormányzat a fiataloknak és időseknek.

Nem halogathatta tovább a szentesi önkormányzat a központi gyermekélelmezési konyha felújítását, mert az évtizedekkel ezelőtt épült létesítmény már nem felelt meg a szabványoknak. A szakhatóság a létesítmény működési engedélyét ezért csak ideiglenesen hosszabbította meg tavaly. Korábban azt fontolgatták a képviselő-testületi ülésen a Jövendő utcai konyhával kapcsolatban, hogy vállalkozásba adják, és a befektető feladata lenne az épület és a berendezések korszerűsítése. A polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodavezetője, Szilvássy Árpádné lapunknak elmondta: erre a feladatra nem kapott kedvező ajánlatot a város. Ezért döntött úgy a testület, hogy az önkormányzat hozatja rendbe a 3 ezer adagos konyhát, ahol óvodásoknak, diákoknak és a gondozási központ ellátottjainak főznek.

A tanév végéig még a Jövendő utcai konyhán főznek Fotó: Tésik Attila
A tanév végéig még a Jövendő utcai konyhán főznek.
Fotó: Tésik Attila

Az intézmény modernizálására a helyhatóság közbeszerzési eljárást indított, amelyre 12 pályázó jelentkezett. Az irodavezető tájékoztatása szerint néhány ajánlattevőt kizártak, mert nem felelt meg a pályázati kiírásnak. A közbeszerzési bizottság a „talpon maradt" cégek közül a szarvasi székhelyű Integrál Zrt.-t választotta a kivitelezésre. Ez a cég újította fel korábban a Petőfi utcai művészetek házát, ugyanez fejezi be a főtéri református nagytemplom tatarozását, miután a kecskeméti Polydom levonult az építkezésről a társaság felszámolása miatt. Az Integrállal egyébként ma megkötheti az önkormányzat a kiviteli szerződést a Jövendő utcai konyha teljes korszerűsítésére, ha addig a többi pályázó cég nem nyújt be fellebbezést a közbeszerzési bizottság döntése ellen. Az irodavezető hozzátette: a beruházás 360 millió forintba kerül, és a teljes összeget – pályázati forrás hiányában – a város állja.

A tanév végéig még működik a gyermekélelmezési konyha, ahol heteken belül bontással kezdődik a felújítás. A tervek szerint 2009 februárjára fejeződik be a rekonstrukció, amelynek eredményeként 3600 adag étel készül majd a jelenlegi 3 ezer helyett. Szűcs Lajos alpolgármestert arról kérdeztük, honnan kapják az ebédet a fiatalok és az idősek, ha bezárják a központi konyhát. Kiderült: az önkormányzat Szarvasi úti konyhája egyelőre megmarad, ott ezer fő részére készül ebéd. De főznek majd a Deák Ferenc Általános Iskolánál is, továbbá a honvédségtől és a kórháztól is rendel a város ételt, amelyet az önkormányzat gépjárműveivel szállítanak ki a gyermek- és szociális intézmények melegítőkonyháiba mindaddig, amíg elkészül a kivitelező a Jövendő utcai létesítmény rendbehozatalával.

Olvasóink írták

  • 1. lajoska20 2008. június 01. 13:34
    „óhhhhhhhhha...ráfér már nagyon,ha már a hmg nem lesz hmg,legalább a diákok enni kapnak"normálisat"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huzavona a szentesi nőgyógyászat körül

Szentes - A nőgyógyászati szakrendelés nem megfelelő környezetben működik a kórházban a szentesi önkormányzat szerint. Tovább olvasom