Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Korábbi zárkatársának rokonát rabolta ki

Szentes - Vádat emelt egy idős szentesi nő 2013-as kirablása miatt egy büntetett előéletű férfi ellen az ügyészség.
A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc közölte, a férfit az ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérletével, a személyi szabadság 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett megsértésének bűntettével, súlyos testi sértés kísérletével, valamint magánlaksértés bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a férfi korábbi szabadságvesztése alatt megtudta, hogy a zárkatársa távoli rokona egy lemezkazettában nagyobb összegű készpénzt és értékes arany ékszereket tart. Szabadulása után elhatározta, hogy megszerzi az értékeket, ezért 2013. augusztus 21-én reggel bemászott a nő szentesi házába, majd bezárta az ajtót, hogy a sértettek ne tudjanak elmenekülni.

A férfi, miután megtalálta a megromlott egészségi állapotú időskorú asszonyt, rátámadt, és a magával vitt kalapáccsal fejen ütötte. Majd újra ütésre emelte a kalapácsot, és azt követelte, hogy a nő adja át a készpénzét és az ékszereit. A sértett védekezni próbált és dulakodni kezdett a támadóval, ezt meghallva a nő lakásban tartózkodó, tízéves unokája a segítségére sietett. A vádlott megragadta a gyereket, akinek azonban végül sikerült kiszabadítania magát és az utcára futott. Ezt látva a vádlott elmenekült a helyszínről anélkül, hogy bármit sikerült volna elvinnie.

A vádlott többszörös visszaesőnek minősül, a vádemeléskor más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivókutat adományozott a szentesieknek az Alföldvíz

A kút kialakítását és a további költségeket is az Alföldvíz Zrt. állja. Csongrád megyében Sándorfalva és Makó is kap egy-egy kutat. Tovább olvasom