Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Kultúra napja a szentesi katonáknál

Szentes - A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred ünnepi állománygyűlés keretében emlékezett meg a Magyar Kultúra Napjáról.
Juhász László százados, az alakulat kommunikációs tisztje kiemelte, hogy kultúra nélkül nemcsak magyarok nem vagyunk, hanem emberek sem. A kultúra az embereket összekötő szellemi erő, mely nem létezik befogadó, értő, művelni képes emberek, értő közönség nélkül. Felelősségteljesen ápolnunk kell, hiszen összekapcsolja történelmi múltunkat és a jelenünket.

Kultúra napja a szentesi katonáknál.
Kultúra napja a szentesi katonáknál.

Az alkalomhoz illően, a budapesti Honvéd Együttes Táncszínházának zenészei és a Hegedős együttes művészei színvonalas, és látványos műsorral színesítették a rendezvényt. A Kárpát-medence népzenei kultúrájának bemutatásával kismagyarországi és erdélyi dallamok csendültek fel. Előadásukban Bodrogközi zeneszámok, cimbalomszóló Vajdaszentiványról, cigány dallamok az erdélyi Őrkőről, a Rákóczi szabadságharc dallamai tárogatóval és klasszikus zenében fellelhető népzenei dallamok Brahms, Magyar táncai alapján voltak hallhatók. Az ünnepi műsor jól visszatükrözte a kultúra fontosságát, szeretetét, mely előadását vastapssal hálálta meg a műszaki katonákból álló hallgatóság.A kultúra ápolása erőt ad és nemesíti az embert. Hűen fejezik ezt ki Babits Mihály szavai – „Mindenik embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átgondolják a szentesi terveket

A Kurca-parti város képviselő-testülete másfél éve egy közép- és egy hosszú távú gazdaság-fejlesztési tervet fogadott el. Tovább olvasom