Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Magyar József egymillióval segít a beteg kislányon

Szentes - Magyar Józsefet, a szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatóját meghatotta a lapunkban megjelent cikk a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő 10 éves Gazsi Ildikó Evelinről. A nehéz sorsú szentesi családon úgy akar segíteni, hogy magára vállalta egy fürdőszoba kialakításának költségeit.
Újabb megrázkódtatás vár a szentesi Gazsi Ildikó Evelinre, akit a jövő héten Pécsre visznek, mert csak ott vállalták a gyógyíthatatlan kislány garatmandula-műtétjét. A 10 éves Evelin az utóbbi időben nagyon fulladt, ezért kell megoperálni. Megírtuk: ő egészségesen született, másfél éves korában már beszélni kezdett, meg sétálgatott is, amikor megtámadta egy ritka kór, a rettszindróma. Attól kezdve agresszív lett, csak artikulálatlan hangokat ad ki magából, és még pelenkázni, etetni, itatni kell a már csaknem 50 kilós lánykát. A Farkas Antal utcai szobakonyhás házban van egy műanyag kád, amely már eléggé kicsi a beteg gyermeknek. Az édesanyja, Kovács Ildikó és a nevelőapja, Zilcsák Zoltán alig tudja beletenni, hogy megfürdessék. A nehéz anyagi körülmények között élő család számára elérhetetlennek tűnt egy fürdőszoba kialakítása a nyitott folyosón.

A szentesi édesanya, Kovács Ildikó nagyon hálás, hogy beteg kislányának, Gazsi Ildikó Evelinnek lesz fürdőszobája. Fotó: Tésik Attila
A szentesi édesanya, Kovács Ildikó nagyon hálás, hogy beteg kislányának,
Gazsi Ildikó Evelinnek lesz fürdőszobája. Fotó: Tésik Attila

Lapunk tudomására jutott, hogy a Hungerit Zrt. vezérigazgatója támogatni szeretné Kovács Ildikóékat, akiknek egy közös kisfiuk is van, az óvodás Ricsi. Magyar József lapunknak elmondta: az Evelin sorsáról írt cikkünk nagy hatással volt rá, ezért döntött úgy, hogy segít. A vezérigazgató egyébként humanitárius cselekedeteiről is közismert városszerte, ám nem szokta nagydobra verni. – Ez az én privát ügyem – tette hozzá. A Hungerit műszaki igazgatója, Molnár Zoltán érdeklődésünkre elárulta, hogy a fürdőszoba jelenleg tervezési fázisban van, még különböző engedélyekre várnak. Ebben a folyamatban mindenki nagyon készségesnek bizonyul Evelin sorsának ismeretében. A műszaki igazgató szerint ha megkapják az összes iratot az építkezéshez, akkor 3-4 hét alatt elkészülhet a fürdőszoba, amelynek költségeit egymillió forint körüli összegre becsüli. Meg kell bontani ugyanis a tetőt, a régi épületen a vezetékek cseréje is elengedhetetlen, és olyan feljárót akarnak kialakítani, hogy a kislány tolószéken tudjon közlekedni rajta. – Minél hamarabb szeretnénk, ha jó minőségben készen lenne a komfortos fürdőszoba, amely hosszú távra megoldaná a család gondját – fogalmazott az igazgató.

Evelin az utóbbi időben nagyon fulladt, ezért meg kell operálni. Fotó: Tésik Attila
Evelin az utóbbi időben nagyon fulladt, ezért meg kell operálni.
Fotó: Tésik Attila

Az édesanya azt mondta: nem gondolta volna, hogy a Hungerit Zrt. vezérigazgatója felfigyel nehéz helyzetükre. Nagyon hálásak Magyar Józsefnek a fürdőszobáért, amely a családtagok közül Evelinnek lesz a legnagyobb élmény. A kislány szeret pancsolni, imádja a vizet. A vásárhelyi speciális iskolából – oda hordja őt az anyukája – szokták a strandra vinni a gyerekeket, és Evelin annyira örül minden ilyen alkalommal, hogy ruhástul akar a medencébe menni. Ildikó azt is említette: ha elkezdődik a fürdőszoba építése, a család is kiveszi a részét a munkából.

Önzetlen segítők

Szebellédi Anna, a gondozási központ nyugalmazott igazgatója még tavaly elmondta a közmeghallgatáson, hogy segítségre szorul a beteg Gazsi Ildikó Evelin. Kiss-Rigó László püspök a szeged-csanádi egyházmegye nevében 300 ezer forint pénzadományt küldött a szentesi családnak. A 11 éves nagymágocsi Kiss Bence a saját játékait vitte el a kislánynak. Borbola Imre szegedi vállalkozó pedig fürdőkádat és mosdókagylót adott Evelinéknek. A Vöröskereszt helyi szervezete és magánszemélyek is adakoztak a nemes cél érdekében.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. egy anya 2008. június 26. 16:45
  „Jaaaa!!! És a kisérben laknak a legpletykásabb, legrosszindulatúbb emberek Szentesen!!!!!”
 • 31. egy anya 2008. június 26. 16:42
  „én nagyon régóta ismerem Evelinéket!! Kicsi kora óta . Láttam, hogy az anyukája mennyit ki
  kínlódik vele! Nem lehet könnyű! Kedves Margit! Az az egy sör szerintem megengedett az apukának aki egész nap dolgozik! A dohányzásról meg csak annyit , hogy hány ezer ember dohányzik aki beteg, aki nem beteg, aki dolgozik, és aki nem dolgozik! Ezért nem lehet elitélni egyetlen embert sem! És mi van ha az ideg miatt teszik!! senkinek semmi köze hozzá! Ha maga is kiszámolná mennyit költ hülyeségre, (amit a gyerekének is adhatna) mondjuk ujság vagy sorsjegy!!! Én is szeretném megköszönni Evelinék nevében a segitséget!!!”
 • 30. zilcsák zoltán 2008. június 18. 22:27
  „Ha valakit érdekel ma csa k egy tekercs vc papír fogyott el.Az ízetlen hozzászlásokra nem kívánok reagálni.”
 • 29. CSACSI@ 2008. június 18. 21:09
  „NA MIVAN MARGIT TÁNN SZÉGYELLI MAGÁT HOGY NEM IR MAGA IJET IS TUD EZEN CSODÁLKOZOM NAGYON MERT NEKEM IS VAN EGY EPILEPSZIÁS GYEREKEM ÉS MÉGIS ELVAGYOK SAJNOS MOSTMÁR IRHAT ROLAM IS HOGY NE UNJA MAGÁT”
 • 28. TE KIS KIVÁNCSI 2008. június 16. 14:25
  „MIVAN MITÖRTÉNT MARGIT , SEMMI REAGÁLÁS ? VAGY NINCS UJ FEJLEMÉNY? MA ESTÉTŐL MÁR KIVÁNCSISKODHATSZ MERT HAZAÉRTEK!! VAJON HÁNY TEKERCS WC-PAPIR FOGYHAT NÁLUK??”
 • 27. papagáj@ 2008. június 16. 12:11
  „kedves margit annyi bátorsága nincs hogy megmondja hogy ki maga . de szerintem ha magának is ijen beteg gyereke lenne lehet hogy maga hármasával szivná a cigarettát.és ha már ennyire ismeri őket akkor azt is tudniakéne hogy a mostoha apuka eljár maszekolni is . vagy ezt már maga sem tudja akkor ezután is nézzen már lene maradjon valamiről. mert aztán nem tud min csámcsogni ennyi”
 • 26. Evelin keresztanyja 2008. június 14. 21:19
  „Margit!
  Csak aszt kívánom neked az Isten adjon mint Evelin, vagy ha már nem ha nem tud akkkor olyan unokát , hogy milyen így élni. Csak aszt kérem az Istentől , hogy ezért a beszolásodért kegyetlenül büntessen meg és legyél olyan gerinces hogy állj a hugom és a párja elé , hogy te vagy aza jó ember aki keresztbe akar tenni , hogy Evelinnek épülhessen fürdőszoba.Én sem dohányzom de nem sajnálom ha ők elszívják , mert aszt én tudom meg a család , hogy ők ezzel a kislánnyal mennyit idegeskednek és szenvednek ,nem tudom hogy eszt te hogy birnád idegileg ők így enyhítenek bajukon. De majd te is megtudod mert az Isten nem bottal ver hanem tettel. Bocs a tegeződésért de hisz jol ismersz bennünket , vagy mégse?! "Hányszor mennek W.C-re tudod? "”
 • 25. Kiss Ferencné 2008. június 14. 20:35
  „T Berka nem is mondtam hogy baja hogy adott.De van olyan ember több is aki tehetné és mégse ad.Elhiszem hogy gyér adomány száz miliókból de nekik ez is nagy segítség hogy lessz fürdőszobájuk.Ezt a kevés jövedelemből nem bírták volna megépíteni.Ha sértőt írtam elnézést kérek öntől.Nem akartam megsérteni.”
 • 24. Berka 2008. június 14. 16:09
  „T.Kissné!
  Nem az a bajom, hogy adott. Amikor emberek ezreit használják ki, százmilliókból nagyon gyér adomány az az egy millió.”
 • 23. GYÖNGYÖS PÉCSRŐL 2008. június 14. 12:38
  „KEDVES KISS FERENCNÉ! ITT NEM IS AZ A BAJ, CSAK SAJNOS MINDEZT SOKAN IGY GONDOLJÁK MINT TE HOGY LEGALÁBB FIZETNEK!!! ŐK EZT HALVA MEG OLVASVA EZÉRT IS NEM FIZETNEK NEKTEK NEKÜNK ÉS MÉG SOKAN MÁSOKNAK SEM TÖBBET MERT GONDOLJÁK A BARMOKNAK EZ IS ELÉG!!! ÖRÜLJENEK HOGY MUNKÁT ADOK NEKIK CIMSZÓVAL!! ATTÓL FÜGGETLENÜL MINDEN TISZTELETEM MAGYAR JÓZSEFNEK! NAGYON SOKAN PÉLDÁT VEHETNÉNEK RÓLA!!!”
 • 22. Kiss Ferencné 2008. június 14. 11:47
  „Kedves berka sokan fizetnek minimál bért de legalább fizetnek.Nem azt kell nézni hogy mennyi haszna van a dolgozókon hanem hogy segít másoknak !!!És munkát ad az embereknek rendesen fizet a mai világban ez a lényeg. Minden tisztelet Magyar Józsefnek hogy segít Evelinéknek.Margitkám lehet hogy azt írta az ujság hogy Ricsinek nem bírnak játékot venni de amit csak tudnak megvesznek a kisfiúnak Nekik is minden tisztelet hogy abból a kevés pénzből áthordják a kislányt vásárhelyre iskolába .Ezért nem bírták a fürdő szobát meg építeni nem a cigi végett.”
 • 21. EVIKE ANYUKÁJA 2008. június 14. 11:26
  „BEREZVAI MARGIT! ÉN AZ EVIKÉNEK AZ ANYUKÁJA VAGYOK, HA KÖZELEBBIT IRNÁL MAGADRÓL HOGY TUDJAM KI VAGY TE ÉS HONNÉT TUDSZ ENNYI MINDENT RÓLUNK! ÉN HA HOZZÁSZÓLOK AKKOR FELMEREM VÁLALNI IGAZÁBOL HOGY KI VAGYOK!!! EGY KAMU NÉVBŐL NEM TUDHATOM HOGY KI VAGY!”
 • 20. Berka 2008. június 14. 10:34
  „A minimál béren foglalkoztatottakon óriási haszon van. Csoda hogy egy milliót fel mert ajánlani belőle.”
 • 19. Berezvai Margit 2008. június 14. 08:41
  „KIss Ferencnének

  A család 2007.12.13 Délvilágban nyilatkozta, hogy a szűkös anyagi keretből még játékra sem telik a kisebb gyereknek. Nem én mondom, hanem ŐK nyilatkozták. Nem anyagias vagyok, csak szerintem a gyerek előbb való mint a cigi. Most vitatkozhatnánk ezen, de olvassák el a cikket amiben ezt nyilatkozták. Semmit nem sajnálok, nem irígylek, csak azt mondtam mielőtt segítséget kértek volna, el kellett volna gondolkodni én mint szülő mindent megteszek? Nem értik, nem sajnálom amit a kislány kapott, csak azt amit eddig a szülei inkább a dohányra költöttek, nem a kislányra.”
 • 18. Kiss Ferencné 2008. június 13. 20:03
  „Már nem mondom hogy kedves mert a margit irígy!!!Tudja meg hogy mindent megvesznek a gyerekeknek a lelküket kiteszik a gyerekekért . Azt hittem hogy ön bankba dolgozik de rá jötrtem hogy unatkozik hideg van nem bir fagyt venni a gyerekeinek és unalmába írogat és számol. Igaza van az előttem író nagynénjinek orvosi eset margit forduljon orvoshoz mert ez csak rosszabb lessz!!!Márcsak hogy tudja hogy én honnan tudom hogy mindent megtesznek a gyerekekért az én kisfiam vitte az ajándékot Evelinéknek nem azért hogy nincs nekik hanem a segítségen van a hangsúly érted margit? Csak most azt nem értem a sört vagy a fürdőszobát irígyli ezt szeretném tudni.Én a maga helyébe szégyelném magam de tudja margit az isten nem ver bottal ne feledje!!Azt véletlen nem olvasta hogy műtik a kislányt arról érdeklődjön hogy hogy van ja de az nem számokból áll nem bírja kiszámolni mennyi is egy hónapban .További jó irígykedést margitkám de csak csendbe nhem kell nagy dobra verni nem tud mindenki így számolni ugye margit???Evelinnek mielőbbi gyógyulást kívánunk Bencével várjuk hogy haza jöjön és találkozzunk.”
 • 17. GYÖNGYÖS PÉCSRŐL 2008. június 13. 19:24
  „MAGA VAGY FÉLTÉKENY VAGY FORDULJON ORVOSHOZ DE HA LEHET AKKOR MINÉL ELÖBB! MAGA HORDJA HODMEZŐVÁSÁRHELYRE SPECIÁLIS ISKOLÁBA HETI 10 000 FT-ÉRT? MOST IS ITT VANNAK PÉCSEN KORHÁZBAN, EZT IS MIND MAGA FINANSZIROZZA? ANNAK A KISLÁNYNAK DE MÉG A KISÖCCSÉNEK IS MEGVAN MINDEN AMI KELL, ÉS FŐLEG AMIRE SZÜGSÉGÜK VAN!!! SZERINTEM FELEJTSE EL ŐKET OKÉ?? DE HOGY TUDJA ÉN MINDEZT HONNÉT TUDOM A KISLÁNYNAK EVIKÉNEK A NAGYNÉNJE VAGYOK!!!!”
 • 16. Berezvai Margit 2008. június 13. 18:56
  „Gyöngyös Pécsről
  Egy szülőnek nem a sör a jutalma, mert neveli a gyerekét, hanem a gyerekei szeretete. Ne mondja nekem, mert megfürdettem a gyerekem azért jár egy sör. Egy sör kb 120 ft, nem tudom pontosan mennyi, egy hónapban 3600 ft kb., bizos Örülne Evelin ha 3600 forintért vennének neki valamit.”
 • 15. GYÖNGYÖS PÉCSRŐL 2008. június 13. 18:48
  „KEDVESNEK SE, DE TISZTELTNEK SEM SZÓLITHATOM BEREZVAI MARGIT!SZERINTEM MAGÁBAN TOMBOL AZ IRIGYSÉG ÉS EZÉRT BESZÉL BESZÉL?? ZAGYVÁL ÖSSZE VISSZA MINDENT!! UGY MONDTA AZT A NAPI EGY ÜVEG SÖRT MINTHA EGY LÁDÁVAL INNA MEG A NEVELŐ APUKA! TALÁN MEGÉRDEMLI NEM? A KAKIS PELENKÁT A KISLÁNYON MAGACSERÉLI TALÁN KI AMIKOR AZ ÉDESANYA NINCS OTTHOL?? AZ 50KG-OS KISLÁNYT MINDEN NAP MAGA EMELI KI A MÜANYAG KÁDBÓL? VAGY NETÁN GYÜJTSÜNK MAGÁNAK IS FÜRDŐSZOBÁRA???”
 • 14. Berezvai Margit 2008. június 13. 18:43
  „Kedves Olvasók, nagyon félreértették a levelem.
  Nem vagyok irígy, SŐT!!!!
  AZT szerettem volna leírni, hogy az a szülő akinek 3 egészséges gyereke van , és minimálbérből él, nem engedheti meg hogy dohányozzon. A cigi már több mint 400 ft. 400* 2 szülő* 30 nap= 24000 ft- HUSZONNÉGYEZER egy hónapban. Talán kifutna Evelinnek egy gyógytornászt, vagy bármi mást ami az életét jobbá teheti. Én is anya vagyok, nem dohányztam soha, de tudok venni a gyerekeimnek 1-1 könyvet, vagy eltudom vinni őket a moziba.
  Úgy gondolom( én is kevés pénzből élek) a gyerekek - főleg ha beteg előrébb való mint a cigi.”
 • 13. Tokyo 2008. június 13. 16:01
  „Szép dolog, csak az a baj hogy nem egy-két ember szorulna segítségre ebben az országban. Ez viszont nagy baj!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordideig hastáncoltak Szentesen

Szentes - Magyarországi rekordot állítottak fel a szentesi hastáncosok a hét végén: 12 óra 19 percig… Tovább olvasom