Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Más hangnemet ígér Kálmán János Szentesen

Szentes - Szentesen Dongó László lemondott a polgári oldal frakcióvezetői tisztségéről, a képviselők helyette Kálmán Jánost választották. Az új vezető tavaly időközi választáson, egyéni választókörzetben győzve jutott be a testületbe. Karakteresebb hangnemet és testületi munkát ígér.
Dongó László lemondását lapunknak azzal indokolta, hogy rendkívül elfoglalt. A Zsoldos szakközépiskola vezetésével járó feladatok elveszik az idejét, ezért szerinte frakcióvezetőként felelősséggel nem tud felkészülni a testületi ülésekre. Dongó – aki 2006-ban a párt polgármesterjelöltje volt Szentesen – érdeklődésünkre válaszolva azt mondta, hogy ezenkívül más előzménye nem volt a lemondásának, hiszen a Fideszben ma már nincsenek belső viták. Hozzátette, leköszönése előtt sikeres volt a népszavazásra való mozgósítás, utána pedig megdöbbenve tapasztalta, hogy az eredményre a baloldal sértődötten reagált.

A kilencfős frakció Dongó helyett Kálmán Jánost választotta a csapat élére. Ő 2007. június 10-én, időközi választáson győzött a 2. számú választókörzetben. Úgy gondolja, a dolga nem elsősorban az irányítás, hanem az összefogás és az erősítés. A képviselő – aki egyébként vállalkozóként bádogos, víz- és fűtésszerelő – a polgári Szentes megteremtéséért akar dolgozni. Szerinte ahogyan az országban, a városban is gazdasági és politikai válság van. Ezért azt tervezi, hogy a Fidesz az eddigiekhez képest karakteresebb hangnemet üt meg a testületi üléseken. A grémium független tagjaival a Fidesz-frakció hajlandó együttműködni, bárkivel készek együtt dolgozni, és nem akarnak pártpolitikai kérdésekbe belebonyolódni.

A jobboldali frakció képviselői a személyi változást nem jelentették be a legutóbbi testületi ülésen – a nemrégiben kinevezett választókerületi elnök ezt sajnálja. Halmai László lapunknak azt mondta, egyébként elégedett a képviselőcsoport munkájával, örül annak, hogy a frakció képes a saját életét megfelelően szervezni. Érdeklődésünkre válaszolva azt mondta, nem igaz, hogy kinevezése után a párt felső vezetése elvárta volna tőle, hogy hívja vissza a régi Fidesz-tagokat, még az erre vonatkozó kérdést is visszautasítja. Megfogalmazása szerint a távozók kiléptek, vagy kizáratták magukat. Az ő feladata az, hogy figyeljen a jelenlegi tagokra, és a jövőbeni feladatokra koncentráljon.

Olvasóink írták

 • 12. a mérleg nyelve 2008. április 20. 19:20
  „Szerintem Dongó László volt frakciovezető Úr azt nyilatkozta,amit kellett,ezért dícséretet érdemel.Valószínűleg a háttérben Halmai féle koncepcióba nem fért bele,ezért lemondásra kényszerítették és egy olyan figurát állítottak a helyébe,akit bábuként tudnak mozgatni a Halmai féle grupp, plussz Farkas Sándorné Márton Katalin,mint fő ideológus és bajkeverő.”
 • 11. Egy lefasisztázott baloldali 2008. április 20. 16:47
  „A baloldaliak még nem tudják, hogy milyenek a polgárosodó baloldaliak. Hát majd Gyurcsánytól és társaitól megtudják! Csak nehogy késő legyen észretérni!”
 • 10. Gingerli 2008. április 18. 19:42
  „Tényleg fasisztáztak! Csak a fasisztázóst Szanyi Tibornak hívták és MSZP-s képviselő.”
 • 9. Konan, a tartár 2008. április 17. 01:18
  „Épp ez az, hogy most már lesz!”
 • 8. Gerle5 2008. április 12. 17:37
  „Milyen más hangnem lesz? Eddig sem volt semmilyen fasisztázás!”
 • 7. Fercsi 2008. április 11. 18:55
  „A parlamenti képviselők között sem mindenki diplomás. Az hogy valaki diplomás, a politikában nem sokat számít. A diplomával nem osztogatják a kultúrát és a józan gondolkodást. Ott van Gyurcsány például! Diplomás és hova vitte ezt az országot! Az ember számít, nem a diploma.”
 • 6. konan, a tartár 2008. április 10. 20:31
  „Úgy látom a képviselőúr elvesztette mind a két szimpatizánsát....
  No, akkó lehet visszamenni bádogozni!”
 • 5. vlaki 2008. április 10. 17:44
  „Tisztelt
  KÉpvielő Úr ! Én nem szeretnék más hangnemet a képviselő testületben, mert az Ön pártja azt képviselte amit Én szetettem volna hallani. Sajnálom. hogy olyan vezető került a Fidesz 5-ös számú kerület vezetésére akit sokan utálnak, és ezáltal sok szimpatizánst veszítenek. Sajnálom, de ki kell mondanom egy bádogos engem nem tud hitelesen képviselni, aikor a frakióban felkészült jogász, mérnök, orvos,tanár is van. Nem beszélve a gyomorforgató gyászjelentésról: talán ezt a vonalt képviseli Ön ? Én a jobboldal lekes híve ezt nem tudom elfogadni. Tisztelettel: egy fideszes pártoló”
 • 4. Maugli 2008. április 10. 06:04
  „Tipikus FIDESZES gondolkodás, ha nincs feszültség csinálni kell!!!”
 • 3. kurca parti vagyok 2008. április 09. 08:00
  „Mesélte egy ismerősöm,hogy a régmult időkben,megkereste
  Kálmán Jánost,bádogos munka javitása céljából.
  Miután szemrevételezte a "mester"az elvégzendő munkát ,
  közölte a megrendelővel,hogy Ő mint bádogos mester,csak új munkát vállal,igy ezt a munkát is csak akkor vállalja ha teljesen lebontja és újra csinálja.Úgytudom,hogy ma is azonos elképzeléseket vallanak a politikában.
  Nagyon hasonlit a megnyilvánulása a mostanival.
  A város érdekeit kellene képviselni,nem mást.”
 • 2. polip4 2008. április 08. 23:52
  „Mi az, hogy Szentesen is politikai válság van?????! Ez a legújabb cél? Nem hiányzik helyi szinten is ez a baromság!! Inkább szereljen, ha ahhoz ért, de ilyen hülyeségekre kár pazarolni a javainkat!”
 • 1. kurca párti 2008. április 08. 08:50
  „"nem akarnak pártpolitikai kérdésekbe belebonyolódni"

  Nem is tudom! Ha mindjárt egy ilyen fillentéssel kezdi meg a munkáját, mi lesz később?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi a megye legmagasabb tornya

Szentes - A szentesi tévétorony 240 méterrel továbbra is a legmagasabb építmény a megyében. A dobogó második fokán a szegedi Magyar Telekom-torony áll 157 méterrel, a harmadik a dóm, 81 méterrel. Tovább olvasom