Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Megálmodta a dalfesztivált

Szentes - A szentesi Imre Zsuzsa pár éve megálmodta, hogy részt vesz az eurovíziós dalfesztiválon. Az énekesnő most ott lesz a színpadon február 8-án a nemzeti döntőben, hogy elénekelje a szintén szentesi szerzőpáros, Mészáros Gábor és Varga Kis Sándor dalát. Most Ausztriában egy zenés show-műsor állandó szereplője.
A szentesi Imre Zsuzsa harminc előadó közül jutott a legjobb tizenöt közé az eurovíziós dalfesztivál hazai elődöntőjén. Erre az alkalomra született a lírai hangvételű dal, amelynek zenéjét a szintén szentesi Mészáros Gábor komponálta, a szövegét pedig Varga Kis Sándor írta. Zsuzsa köszöni a szerzőknek, hogy ezt a számot életre keltették, s ugyancsak hálás nekik a jó hangulatban eltöltött felkészülésért. De hogyan vezetett az út idáig?

Imre Zsuzsa reméli, daluk tetszeni fog a Csongrád megyeieknek is Fotó: DV

– Mióta megszülettem, énekesnő akartam lenni – vallja. Zeneiskolás éveiben zongorázni, orgonálni és énekelni tanult. Később sokat koncertezett a Blaskó Dixielanddel, majd a Lucky Boys Shuffle Banddel. Az év hangja című tehetségkutató show-ban 2. helyet ért el 2000-ben. A világhírű muzsikus, Benkó Sándor televíziós dzsessztörténeti műsorában pár év múlva már Marilyn Monroe-t alakította a szép és tehetséges teremtés. A hazai sikereit nemzetközi fellépések követték: jelenleg Ausztriában állandó fellépője a Viva las Vegas Dinner Show-nak két zenésztársával, Marianne Schöftnerrel és Perry Anakisszel, akikkel turnézni is jár.

Számít a közönségre

A szentesi szerzők Érintés című számáról úgy vélekedik az énekesnő: a szöveg és a melódia az ő saját belső világát és a magyar nép lelkületét egyaránt tükrözi. – Ha kijutunk Belgrádba, a tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani. Számomra e versenynek csak pozitív kicsengése lehet, mert engem mint ízig-vérig zenészt, sohasem a győzelem motivált, hanem a harmóniák szépsége – vallja. A szentesi énekesnő azt reméli, hogy a daluk tetszeni fog a Csongrád megyeieknek, s február 8-án este a színpadon állva érezni fogja, hogy ott vannak a háta mögött.  
Imre Zsuzsa azt mondja, sokat köszönhet nagypapájának, dr. Imre Ernő nyugalmazott református esperesnek, Szentes díszpolgárának, akinek „zene- és emberszeretetét a génjeiben hordozza" Zsuzsi. A sort a mindig mellette álló családjával folytatta, majd Dobosi Éva következett Blaskovics Lászlóval együtt, akik hittek a tehetségében. Varga Tibornak a koncerteket köszöni, Benkóéknak meg azt: mindig úgy fogadták, mintha a lányuk lenne. Persze hálás Perrynek, aki a bécsi show-ba meghívta, és a menedzserének, Verena Daubalnak. A mostani megmérettetésről bevallja: – Már évekkel ezelőtt megálmodtam, hogy részt veszek az eurovíziós dalfesztiválon. Az álmom már szinte valóra is vált azzal, hogy a február 8-i nemzeti döntőbe bejutott a dal.

Az országos elődöntőt követő botrány előtt értetlenül áll Zsuzsi: nem érti az egymásra mutogatást, a kiesettek felháborodását.

Az eurovíziós dalfesztivál nemzeti döntője előtt próbákkal telnek Zsuzsi napjai, és igyekszik elegendőt pihenni is, a maradék idejét pedig a gyermekeinek szenteli. Kíváncsiak voltunk arra is, milyen ruhát visel majd a színpadon. Elmondta: kifejezetten erre a dalra varratta, egyszerű, ám mégis elegáns. Az Érintés című szám ugyanis egy idős ember történetét meséli el, aki a hangszerén játszva visszaemlékezik élete nagy szerelmére. A lány egyfajta tündérként megjelenő emlékkép, őt alakítja Imre Zsuzsa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőcsere a a Legrand-MetalCom-Szentesnél

Szentes - Jelentős változások történtek a Legrand-MetalCom-Szentes NB I-es futsalcsapatánál –… Tovább olvasom