Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Muszlimok meghekkelték a szentesi vízgazdálkodási társulat honlapját

Muzulmán hacker – számítógépes merénylő – támadta meg a Szentes és Környéke Vízgazdálkodási Társulat honlapját üzemeltető szervert.
A www.vgtszentes.hu oldalra kattintva hétfő délelőtt a dónáti öntözőfürt átadásával kapcsolatos fotós tudósítás helyett arab rapzenét lehetett hallani, és fekete háttér előtt egy zöld betűs, angol nyelvű felirat hirdette, hogy „Az Iszlám békét jelent. Mi muzulmánok békét akarunk az egész világon..." A különös felirat fél egykor már nem volt látható – viszont a honlap eredeti tartalma sem.

Délutánra állt helyre a rend. A Gaping néven bemutatkozó hacker szövege egyértelműen utalt arra, hogy az akció egy  iszlámellenes amerikai filmmel szembeni tiltakozás része.

Az Innocence of Muslims című műről van szó, amelyet a Wall Street Journal szerint egy 54 esztendős izraeli–amerikai férfi, Sam Bacile rendezett, ő az író és a producer is. A film 5 millió dollárból készült, Bacile szerint azért, hogy megmutassa: az „iszlám rák" és a gyűlölet vallása. Műve tüntetések sorozatát indította el világszerte. Líbiában a tiltakozók megölték az Amerikai Egyesült Államok nagykövetét és három munkatársát, Szudánban Nagy-Britannia és Németország képviseleteit is támadás érte, a Sínai-félszigeten pedig a minap az ENSZ-megfigyelők táborát rohamozták meg a film miatt feldühödött beduinok. Libanonban felgyújtottak egy gyorséttermet, de tiltakoztak Afganisztánban, Iránban, Nigériában, Egyiptomban, Marokkóban, Malajziában is.

Az nem derült ki, a világ muzulmánjainak mi a baja a 78 ezer hektárnyi földterület öntözéséért, belvíz-elvezetéséért felelős szentesi szervezettel. – Épp frissíttetni akartuk a honlapot. Köszönöm az észrevételt, intézkedünk – mondta lapunknak Ugrai Bálint, a társulat igazgatója, aki tőlünk értesült a támadásról.

Korábban írtuk:

Friss: lekapcsolták a honlapot.

Alaposan meglepődnek a netezők, ha a Szentes és környéke Vízgazdálkodási Társulat honlapját szeretnék megnéznizni: a felirat szerint a muzulmán ellenes amerikai film miatt vált elérhetetlenné a szentesi honlap.A Gaping csoport "Islam means Peace. We, the Muslims want peace all over the world. But you don't want to be stay in peace. Don't think us weak. We are more more and more stronger than you that you cannot imagine. By creating this video you have just insulted our "Islam" and our beloved Prophet Muhammad(s.a.w.) and break the peace between you and us." angol nyelvű feliratot helyezte el az egyébként békés szentesi társulat honlapján. Arab nyelvű zenével is "feldobták" a site-ot.

Mint írják, Alan Roberts és muslim ellenes filmje miatt történt a feltörés.

Megkerestük a honlapot üzemeltető vízgazdálkodási társulatot, ahol meglepődve hallották a hírt.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. fezsi 2012. október 27. 19:31
  „Yaqy és nikolett meg még ki tudja ki:

  >Hogy ki indította el "a Wall Street Journal szerint egy 54 esztendős izraeli-amerikai férfi" több kérdésem nincs.
  ja, ennyi? én meg téged a zsigeri gyűlöleted és tudatlanságod alapján ítéllek meg. ez mindenképpen reálisabb, mint a te reflexed.

  >Ahogy látom a kommentelők sem az okkal, okozóval vannak elfoglalva és felháborodva a hülyeségén, hanem >azokkal akiket megbántottak.
  itt most a megölt és megsebesített amerikaiakra gondolsz? gyanítom nem, hanem inkább a film által "megbántottakra". és mi van akkor, ha megbántották őket? az már ok a gyilkosságra? inkább azzal foglalkoznál, hogy igaz-e a film tartalma vagy nem, de ez már valszeg túl sok lehet az intellektusodnak.
  ha pedig felháborodni akarok a hülyeségen, akkor azon háborodok fel, hogy a muzulmánok nyomában pár karikatúra után európai városrészek égnek, nálunk meg akkor sem mozdulnak ki a birka magyarok, ha valós sérelem éri őket - ellopják a fenekük alól az alkotmányt, a nyugdíjmegtakarítást és a vallásszabadságot...

  >Gratulálok a tisztánlátáshoz.
  dettó.

  >Most itt adva van egy csaló, aki rá van kattanva a témára és beteges világlátását egy - állítólag rendkívül >színvonaltalan - filmbe vette fel, amit aztán be is mutat, sőt internetre is feltölt.
  ja, lehet, hogy adócsaló, de attól a filmje igaz lehet. te hazudtál már életedben? miután igen, méghozzá többször is, akkormondhatnám ezek után, hogy amit te mondasz, az semmit sem számít, hisz hazudozó vagy.
  színvonaltalan a film? igen. 50 ezer dollárból ennyire telik.
  igaz-e, ami benne van, mégha karikírozva és (elismerem: rosszul) poénkodva is? az lenne elvileg a tényleges kérdés.

  >Egyszerűen mert phene nagy liberalizmus van.
  igen, ezt hívják szabadságnak. szeretném még sokáig élvezni.

  ja, és az iszlám nem "békét" jelent, hanem "megbékítést" "megbékéltetést".
  akár erőszakkal is. :-)”
 • 41. qrumpli 2012. szeptember 19. 06:00
  „Aztaaaaaaaaaaaaaaa!!
  Ekkora melléfogást!”
 • 40. benzol 2012. szeptember 18. 13:18
  „,,Az Iszlám békét jelent. Mi muzulmánok békét akarunk az egész világon..." Az egyik vezetőjük most szólította harcra illetve gyilkosságra a híveit. szép kis vallás...”
 • 39. Yaqy 2012. szeptember 18. 11:16
  „Hogy ki indította el "a Wall Street Journal szerint egy 54 esztendős izraeli-amerikai férfi" több kérdésem nincs. Ahogy látom a kommentelők sem az okkal, okozóval vannak elfoglalva és felháborodva a hülyeségén, hanem azokkal akiket megbántottak. Gratulálok a tisztánlátáshoz.”
 • 38. uborka 2012. szeptember 18. 09:15
  „Most már felsőbb utasításra ezt kell mondani, ugye uraim, persze ezt lehet tudni,hogy ha őket piszkálják összeáll az egész arab világ és meg lesz az eredménye.Ezek az emberek nem ismernek lehetetlent, nem ismerik eléggé őket. Miért nem hagyják,hogy saját magukkal legyenek el foglalva.”
 • 37. mazsolaszolo 2012. szeptember 18. 08:20
  „Netán ugyanezért tűnt el a Kalocsai Néplap is?”
 • 36. xenopus 2012. szeptember 17. 19:06
  „El tudom képzelni mekkora forgalom volt a Vízgazdálkodás weboldalán... :-)”
 • 35. sXe_for_life 2012. szeptember 17. 19:04
  „Muszlim? Nincs több kérdésem.”
 • 34. bambinaXX 2012. szeptember 17. 17:32
  „9, 12. Ettől tartok én is.”
 • 33. SP 2012. szeptember 17. 17:08
  „"""- Nem való személy ,,hekkelte" meg a szervert, hanem egy un. ,,robot",....." (17. gabor....)

  DM!
  Kérdés az,
  ki készítette a robotot? stb. Olvasnám a frissítésben a pontosítást, kiegészítést.”
 • 32. SP 2012. szeptember 17. 16:32
  „Emberek!
  Semmi pánik!

  Azt hiszem kimerítő választ kaptunk Gábortól!
  Olvassátok:

  ""17. gabor_1967 2012.09.17. 13:25

  Ti nem néztétek meg a Google keresőben ezt a ,,hacker team"-et?
  Néhány pontosítás:
  - Nem a vgtszentes.hu weboldal lett feltörve, hanem az a szerver, amelyen ez az oldal is fent van. A szerveren lévő több száz weboldalra került ki ez az üzenet. (Tehát nem a vgtszentes.hu lett kiválasztva! :)
  - Nem való személy ,,hekkelte" meg a szervert, hanem egy un. ,,robot", amely egy biztonsági résen bejutott a szerverekbe.
  - Ez a robot több mint 1000 szerver biztonsági résén jutott el, azaz több mint százezer oldal érintett! (Nem csak a vgtszentes.hu :)
  Ennyi.
  Ezúton is gratulálok a ,,hekkeléshez" a hacker team-nek, s persze az újságírónak is, aki fő hírként közölte ezt!"""”
 • 31. nickolett 2012. szeptember 17. 15:59
  „Amúgy én most komolyan elgondolkodtam a cenzúra szükségességén. Egyszerűen az internetre bárki bármit felrakhat, és az utána ellenőrizhetetlenül eljut bárhova.
  Most itt adva van egy csaló, aki rá van kattanva a témára és beteges világlátását egy - állítólag rendkívül színvonaltalan - filmbe vette fel, amit aztán be is mutat, sőt internetre is feltölt. Egyszerűen mert phene nagy liberalizmus van.
  Aztán ez eljut egy nagy, nem kevésbé betegesen gyűlölködő tömeghez, aki minden nyomorából eredő csalódott keserűségét az idegenek, elsősorban a nyugati, európai és amerikai emberek kollektív gyűlöletében vezeti le. És ezek nekilátnak ártatlan embereket legyilkolni.
  Igazán mondom: nincs az az elmebeteg barom, akinek a szabadságjogai többet érnek, mint más emberek élete és biztonsága.”
 • 30. nickolett 2012. szeptember 17. 15:46
  „A dzsihád lenne a béke eszköze?

  Amúgy meg jó nagy marhaság szegény szentesi vízgazdálkodási társulaton bosszút állni, ennél célszerűbb honlapok is akadnak, és nem hinném, azokra annyival nehezebb lenne oda bejutni egy valamirevaló heckernek.”
 • 29. Mandriva 2012. szeptember 17. 15:32
  „Nem tudom, mióta, de már él a honlap, lehet látogani. (Eddig nem tudtam, hogy létezik ilyen site...)”
 • 28. mediashreck 2012. szeptember 17. 15:21
  „Ma delelött 11:00-orakor Dr. Angela Merkel tartott egy sajtokonferenciat.
  Ott hallottam ezzel a temaval kapcsolatban, ö mondta:
  (a nemet követseg Szudan-ban megtamadasa, es a "Mohammed-video-val kapcsolatban)

  -"...A Nemetorszagi Szövetsegi Köztarsasag a demokracia, a szolasszabadsag hive.
  Alkotmanyunk biztositja (§ 5 ) a szolasszabadsagot, de ez nem ok az eröszakra!
  A szolasszabadsag nem egyenlö a mas vallast gyakorlok hitenek megsertesevel!
  Minden jogi eszközt bevetünk, ennek megfekezesere!"

  Mint nemet allampolgar, teljesen egyetertek vele.”
 • 27. mediashreck 2012. szeptember 17. 15:07
  „Na, most pofara esnek a szelsöjobbos rasszistak!
  Idaig azt hittem, hogy a zsidokat vadoljak mindig a
  kutak megmergezesevel...!

  :)))”
 • 26. újratöltve 2012. szeptember 17. 14:35
  „Egyébként naponta kb: 4szer szoktam nézni ezt a honlapot! Szerintem legyen az araboké, és felejtsenek el!( amíg békések vagyunk!)”
 • 25. 80sFan 2012. szeptember 17. 14:26
  „Az egy koszovói zászló.”
 • 24. szatyi 2012. szeptember 17. 14:08
  „"19. Maffay. 2012.09.17. 13:38 "

  Ne ordíts!”
 • 23. THK 2012. szeptember 17. 14:04
  „16. öregvegyész,
  fölösleges, hazugság már a legelső mondata is...
  (az iszlám nem békét jelent, hanem alázatosságot, behódolást)”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ricsi ismét a legerősebb rendőrök között

Hajdúszoboszlón már hatodik alkalommal rendezték meg az ország legerősebb rendőre versenyt, ahol a szentesi rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Vendlóczki Richárd ismét részt vett. Tovább olvasom