Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Nyárra kész az új medence Szentesen

Szentes - Egy nonprofit kft. többségi tulajdont szerzett az Üdülőközpont Kft-ben, ami megalapozza a gyors és rugalmas uszodafejlesztést. A Hungerit tulajdonában lévő nonprofit vállalkozás nem csak a fedett uszoda létrehozására jött létre, hanem a további üzemeltetést is biztosítja. A beruházás első üteme júliusban fejeződik be, a teljest létesítményt 2014 nyarán szeretnék felavatni.
A néhány hete létrehozott Hungerit Vízisportokat Támogató Nonprofit Kft. szerzett 51 százalékos tulajdonrészt a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft-ben és egyben felemelte a cég alaptőkéjét tízmillió forintra – jelentette be sajtótájékoztatón Magyar József és Szirbik Imre.

Az ügyletről zárt ülésen döntött a képviselő-testület. A tőkeerőssé váló új cég a jövőben nagyobb eséllyel indulhat fejlesztési pályázatokon. A ligeti uszodát működtető, eddig száz százalékban az önkormányzati tulajdonában álló üdülőközpont az elmúlt év végén pályázaton nyerte el a jogot fedett uszoda építésére nyereséges vállalkozások társasági adójának erre a célra fordítható részéből.

A beruházás meggyorsítása érdekében döntött a város, a vízilabda klub és a Hungerit Zrt. tulajdonosa, hogy a most létrehozott nonprofit kft. szerezzen többségi tulajdont az uszodában, így kikerülve a kötelező közbeszerzési eljárást. Mint Szirbik Imre elmondta, ez a döntés technikai esélyt ad az eredményes beruházásra és a határidők betartására. Magyar József klubelnök elmondta, hogy rendelkezésre áll a teljes tervdokumentáció már jövő héten összeülnek a szakemberek és döntenek a meghívásos pályázat részleteiről. A három legjobb ajánlatot adó cég közül választják ki a kivitelezőt, akinek a tervek szerint július végéig üzemkészen át kell adnia az 50-szer 33 méteres nyitott úszómedencét és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát. Az épületet rá egy évre, 2014 nyár végére kell teljes egészében elkészíteni. A beruházás teljes költsége a jelenlegi számítások szerint 1 milliárd 130 millió forint, melynek harminc százalékát a város egy elkülönített számlára tette. A fennmaradó 830 millió forintot TAO-s támogatásokból kívánják fedezni két év alatt.

A strand továbbra is a város tulajdonában marad, a fedett uszoda jövőbeni üzemeltetését a közös cég vállalja. Magyar József szerint komoly kihívást jelent majd az évi 120 millió forint körüli működési költség biztosítása.

A beruházás eredményeként a kétszeresére emelkedett vízfelület lehetőséget biztosít a szabadidejükben sportolni vágyók, az amatőr és versenyszerűen úszók és a vízilabdások, valamint az iskolások zökkenőmentes mozgására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Télbúcsúztatás Antal Timivel

Február 22-én tizenkettedik alkalommal rendeznek télbúcsúztató karnevált a Kurca-parti városban. Tovább olvasom