Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Orosházára távozik a szentesi orvos igazgató

Szentes – Megsokasodtak a feladatai az orosházi kórházban, ezért mondott le szentesi orvos igazgatói posztjáról Gyenes Ágota. Az utódjáról gondoskodni kell, hamarosan főigazgatót és gazdasági igazgatót is választ a fenntartó.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
Lapunk hírt adott arról, hogy március 1-jével felmondott a szentesi kórház orvos igazgatója, Gyenes Ágota. A döntést a szakmával kapcsolatos teendők növekedésével indokolta. A szakember az orosházi kórház szemészeti osztályát irányítja, a két feladatkört már nem tudta összeegyeztetni, fogalmazott. – Amellett, hogy a szentesi kórházban orvos igazgató voltam, az orosházi kórházban a szemészetet vezetem. Ott egynapos sebészeti ellátásban látjuk el a pácienseinket, nemrégiben pedig az egyik kolléganő külföldre távozott. Rám nehezedtek azok a feladatok, amelyeket eddig megosztva csináltunk. Mérlegelnem kellett, hogy a külön-külön is egész embert kívánó orvos igazgatói posztot vagy a szűkebb értelemben vett szakmámat választom – részletezte Gyenes Ágota.

Az utódjáról még nem lehet tudni, a kórház hamarosan pályázatot ír ki, mondta Várkonyi Katalin megbízott főigazgató. – Az átmeneti időszakra az intézményben keresek valakit, aki ellátná a feladatot, egyelőre pozitív választ nem kaptam. Úgy vélem, 3-4 hónap múlva nevezhetünk ki új orvos igazgatót – mondta. Hangsúlyozta: a leköszönő vezetővel legalább fél éve beszélnek a várható változásról, a feltételezésekkel szemben sem szakmai, sem emberi ellentét nincs köztük.

A szentesi kórház hosszú ideje kerül újra és újra a figyelem középpontjába. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) több alkalommal eredménytelennek nyilvánította az intézmény vezetésére kiírt főigazgatói pályázatot. Nemrég ismét kiírták, a döntés április 18-án várható. Úgy tudjuk: Várkonyi Katalin is aspirál. A gazdasági igazgatói posztra tavaly ősszel a gyesen lévő, de szüléséig a feladatot megbízással betöltő Szigetiné Koszár Anna, Kánvási Mihály és Tedásné Harnóczi Gabriella pályázott. A GYEMSZI a harmadik jelöltet választotta, ő azonban pár nappal később jelezte: mégsem kíván a vezetői székbe ülni. Ezt a pályázatot egyelőre nem írták ki újra.

Olvasóink írták

  • 2. nie 2013. március 22. 06:55
    „Barátfüle, köszönöm, amit leírtál. Egy fenékkel csak egy lovat lehet megülni, bár én sajnálom, hogy a főorvosnő itt hagyja a kórházat, igyekezett rendet és fegyelmet tartani, és tudott is. döntése a szentesi kórház betegeinek nem biztos, hogy jó, sőt......”
  • 1. barátfüle 2013. március 21. 08:12
    „Számos cikk jelent meg az utóbbi időben a szentesi kórházról. Feltűnő, hogy szinte senki nem mond véleményt, vagy csak olyan laikus a vélemény tartalma, amiből látszik, hogy a véleményező semmilyen ismerettel nem rendelkezik a kórházról és az ügyekről. Miért hallgatnak az emberek?
    Első válaszom az, hogy nem mernek véleményt mondani. 800 ember befogja a száját és hallgat. Pedig van véleménye, csak nem mer beszélni. Ezt a félelmet diktatórikus módszerekkel lehet elérni. A bekért telefon hívólisták, a dolgozóknál elvégzett házkutatás, a leellenőrzött internetes mozgások, minden munkahelyi PC távoli elérése és a tartalmak letöltése bizonyíték gyűjtés szándékával elegendő ahhoz, hogy senki ne merjen véleményt mondani. A vezetői szintem bekövetkezett csődállapot, az adósság növekedése viszont behozhatatlan hátrányt okoz.
    Másik válaszom az, hogy bizalmatlanság tapasztalható az újság regisztrációjának titkossága irányában is. Gondolkodjanak el ezen! Vajon mennyire biztonságos a nyilvántartásuk? Történt-e nickname kiszivárogtatás? Úgy gondolom, hogy nem normális ez a félelem.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldről is jönnek Szentesre a négylábú páciensek

Szentes hírnevét is öregbíti az az állatorvosi rendelő, ahol a gyógyítók a szemészetre szakosodtak. Tovább olvasom