Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Őszig csend lehet az éterben

Szentes - Közel két hónapja döntött úgy a Médiatanács, hogy a szentesi 106,1 MHz-n a helyi Kultúr-Média Kft. szolgáltathat műsort Rádió 451 néven, szerződést azonban még nem kötöttek a felek.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság(NMHH)szóvivői irodája kedden arról tájékoztatott, hogy a szerződéskötési eljárás határideje 2012. június 29-én jár le. Tekintettel arra, hogy a másik pályázó, a Life Essence Kft. részére 2012. június elsején kézbesítették a határozatot, a döntés elleni jogorvoslat benyújtási ideje 2012. június 16-án jár le. Amennyiben a Life Essence Kft. a Médiatanács határozata ellen keresetet nyújt be a Fővárosi Törvényszékhez, a jogerős döntéséig a hatósági szerződés nem köthető meg. Ha erre nem kerül sor, és a szentesi cég szerződést köt a Médiatanáccsal, attól fogva 120 napja van a Rádió 451-nek a műsorszolgáltatás elindítására.

Mint arról beszámoltunk, a Jókai utcai székhelyű Kultúr-Média Kft. évi nettó 2 millió forint médiaszolgáltatási díjajánlatot tett. A műsortervek szerint a Rádió 451 névvel jelentkező szentesi műsorszolgáltató azt vállalta, hogy 5 és 23 óra között a helyi közélettel foglalkozó és a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok aránya meghaladja majd a 49 százalékot. Megkérdeztük az NMHH-tól azt is, a majdani megállapodásban módosulhatnak-e a fenti elképzelések, kaphat-e engedményeket a nyertes pályázó. A szóvivői iroda részéről leszögezték: a médiaszolgáltatási hatósági szerződés mindenkor a nyertes pályázó ajánlatában megtett vállalásainak megfelelően jön létre.

A leendő hallgatóság részéről szerkesztőségünket is megkeresték azzal, hogy lesz a Rádió 451 stúdiója. Ami biztos, hogy egyelőre nem a Rádió Szentes korábbi bázisa lesz az új műsorszolgáltató központja, oda ugyanis átmeneti időre a Szentes TV költözik át a jövő héten. A tévéseknek a Fehér ház egyik emeleti helyiségéből azért kell átpakolniuk egy másikba, mert hamarosan megkezdődik az épület első szintjének felújítása. Csorba Gyula felelős szerkesztő azt mondta lapunknak, ők szeptemberben már a megújult helyiségeikben szeretnék kezdeni az őszi évadot, de ennek előfeltétele, hogy a kivitelezők augusztus végéig befejezzék a munkákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földvásárlásra pályázhatnak a gazdák

Idén a földvásárlásra is kiterjesztette az önkormányzat a kamatmentes hitelfelvétel lehetőségét Szentesen. Tovább olvasom