Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Ötezren írták alá a kegyelmi kérvényt

Jövő hét végén juttatják el a kezdeményezők a köztársasági elnök hivatalába az elítélt szentesi orvosok kegyelmi kérvényét támogató nyilatkozatokat. Eddig ötezer aláírás gyűlt össze az ország minden részéből.
Országszerte elterjedt a szentesi aláírásgyűjtés híre: a Dunántúlról, a Balaton partjáról, Szegedről, kórházakból és magánszemélyektől egyaránt érkeznek aláírásokat tartalmazó ívek a városba. Perjés Gáborné, az akció egyik kezdeményezője lapunknak elmondta, hogy eddig körülbelül ötezren írták alá a kegyelmi kérvényt. Az önként jelentkezők a szentesi Füsti cukrászdában szerzik be az íveket, amelyeket fénymásolnak és továbbadnak. A gimnázium drámatanára szerint az ötezer kézjegy megerősíti a kezdeményező csapatot abban, hogy a letöltendő börtönbüntetésről hozott ítélet többek igazságérzetét sérti más ügyek és más bűncselekmények viszonyításában. Perjés Gáborné elmondta, hogy a jövő hét végéig gyűjtik az aláírásokat.

Garai Ferencné óvodapedagógus arról számolt be, hogy hozzá postán érkeznek az ívek más városokból. – Nem gondoltam, hogy ennyien fogják támogatni a kezdeményezésünket – fogalmazott az óvónő. – A péntek reggeli postával tizenegy levél érkezett hozzám. Csütörtökön még 4600 aláírásunk volt, amelyek száma folyamatosan nő. Az óvónőt sokan megállítják Szentesen, és támogatásukról biztosítják az aláírás kezdeményezőit. Garai Ferencné elmondta, még nem tudják, hogy postán küldik-e el vagy személyesen viszik fel a köztársasági elnök hivatalába az íveket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Afrikában kelendő a szentesiek ivóvize

Harmincöt-negyven fokos hőségben dolgoztak a szentesi műszaki dandár katonái Afrika partjainál. Nagy… Tovább olvasom