Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Pálmás lett a mérleg nyelve Szentesen

Szentes - Hétvégén még úgy volt, három alpolgármestere lesz a következő négy évben Szentesnek, de ez a verzió megdőlni látszik. Ami biztos: a Pálmások Szövetsége lett a mérleg nyelve a Kurca-parti városban.
Több mint valószínű, hogy nem a csütörtök délutáni lesz az utolsó alpolgármesteri fogadóórája Szűcs Lajosnak. Erre abból a nyilatkozatból lehet következtetni, amit még hétvégén adott Szirbik Imre a Civil Tv-nek. A szentesi polgármester úgy fogalmazott, három, nem főállású helyettese lesz az önkormányzatban, ahol a bizottságok számát ötre csökkentik. Szirbik nyilatkozatának első fele tegnap már megdőlni látszott. Amikor a részletekről, a jelöltek nevéről kérdeztük, időt kért, mert – ahogy mondta – sok minden kérdésessé vált.

Más forrásból úgy értesültünk, hogy egyik kiszemeltje, aki szocialista színekben jutott mandátumhoz a képviselő-testületben, nem vállalta a felkérést. A másik két alpolgármesteri helyre információink szerint Szűcs Lajosnak és Szirbik Imre pálmás riválisának, Karikó-Tóth Tibornak van esélye. Előbbi csupán azt nyilatkozta lapunknak, hogy még folynak a személyi kérdéseket érintő tárgyalások, utóbbit pedig nem tudtuk elérni. Úgy tudjuk, a polgármesterjelöltek versenyében utolsó helyen végzett Karikó-Tóth Tibort az a Pálmások Szövetsége szeretné városvezetői pozícióban látni, amely a listán szerzett egy mandátumával a mérleg nyelve lett a szentesi testületben.

Szirbiknek támogatóival együtt épp annyi szavazata van, mint a Fidesz–KDNP-nek a Jobbikkal közösen. A 7–7-es döntetlent Horváth István oldhatja föl. A pálmások listás képviselőhelyet nyert elnöke nem kívánt nevet említeni, amikor megkérdeztük, kit jelölnek alpolgármesternek, de azt elárulta, hogy a bizottságokban és az önkormányzat vezetésében is feladatot szeretnének kapni. Ugyanakkor leszögezte, bármilyen egyezség születik személyi kérdésekben, a pálmások figyelmen kívül hagyják a pártpolitikai érdekeket, minden egyes városházi döntésüknél szakmai és szentesi szempontok alapján fognak határozni, vagyis nem állnak be senki mögé a városházán.

Olvasóink írták

 • 9. gbruno 2010. október 16. 00:14
  „power
  nem rom, mit szalonnázol itten
  de a FIVÉREK tovább jutottak!”
 • 8. Power 2010. október 15. 14:07
  „"Kutyából nem lesz szalonna!"- ahogy mondani szokás.”
 • 7. szentesivagyok 2010. október 15. 08:40
  „áldásbékesség

  Hogy hova húz azt nem tudhatjuk, szerintem saját maga irányába. Lehet teszi ezt azért mert azt gondolja, hogy Ő, Ők néhány dolgot jobban tudnak, mint az Mszp és a Fidesz. Lehet húzna a Fidesz felé is, de a Fidesz eddig városi szinten mindent megtámadott azaz, ha a Pálma el akar érni valamit, akkor kénytelen az alkotó Mszp-s többséggel együttműködni.”
 • 6. áldásbékesség 2010. október 14. 19:13
  „Nem kell megfogni, odahúznak egyébként is. Csak duma a pártoktól való függetlenségük, senki sem hiszi el, ők maguk sem.”
 • 5. szabadság 2010. október 14. 19:11
  „Teutatas 2010.10.13. 22:07
  Igen”
 • 4. Teutatas 2010. október 13. 22:07
  „szabadság :
  Tehát akkor vegyük át még egyszer. Testületünk 14 főből áll + a polgármester. Ez 15 szavazat. 15 a következőből áll: Baloldal: 5 MSZP-s, + Ollainé, +Polgármester, ez a legerősebb, hisz ők mindig együtt szavaznak. Jobboldal: 6 FIDESZ-es, Szélsőjobb, JOBBIK, és aki dönt az a pálmás lesz, kivéve ha alpolgármesterként megfogja szirbik.”
 • 3. szabadság 2010. október 13. 18:25
  „Teutatas 2010.10.13. 14:23
  Tévedsz
  6 MSZP (Ollainéval), 6 Fityisz, egy Jobbik , egy Pálma és egy polgármester. A Pálma vagy Jobbik nélkül nincs többség.”
 • 2. becsei.sandor 2010. október 13. 17:01
  „A szakértelem Kozák János személyében lemondott listás mandátumáról. Maradt a politikai,vélt,vagy
  valós érdek,na és természetesen a mérhetetlen bosszúvágy a Fidesz-KDNP frakcióban.Ez utóbbi ott
  ragyog a frakció minden tagjának arcán,ez teszi őket vonzóvá.A polgármestert eddig is a szakmaiság
  jellemezte,egy pálmaággal ez mégjobban fog menni.”
 • 1. Teutatas 2010. október 13. 14:23
  „"Szirbiknek támogatóival együtt épp annyi szavazata van, mint a Fidesz-KDNP-nek a Jobbikkal közösen. A 7-7-es döntetlent Horváth István oldhatja föl. A pálmások listás képviselőhelyet nyert elnöke nem kívánt nevet említeni, amikor megkérdeztük, kit jelölnek alpolgármesternek, de azt elárulta, hogy a bizottságokban és az önkormányzat vezetésében is feladatot szeretnének kapni. Ugyanakkor leszögezte, bármilyen egyezség születik személyi kérdésekben, a pálmások figyelmen kívül hagyják a pártpolitikai érdekeket, minden egyes városházi döntésüknél szakmai és szentesi szempontok alapján fognak határozni, vagyis nem állnak be senki mögé a városházán. " Ez marhaság, Szirbiknek egy szavazattal több van, hisz Ollainé MSZP-s támogatottsággal indult.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4 kistérségi kisebbségi önkormányzat

Csongrád, Szentes - A négy településből álló Csongrádi kistérségben egy, míg a nyolc települést… Tovább olvasom