Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Panaszkodnak a Tiszások: takarítsanak a bérlők!

Szentes - Gazosak a porták, rendezetlen a terület, nem lehet megközelíteni a partot, rosszak az utak, idegen autók is bejutnak a Tiszai üdülőterületre és több fa veszélyes a házakra, autókra, pihenőkre. Ezek a Tiszások legfőbb panaszai. A helyszínen látható, hogy valóban sok portán méteres gaz és földkupacok vannak.
A Városellátó Intézmény az üdülőterület fenntartója. A telekbérlők, üdülőtulajdonosok azonban a rendezetlen környezetre panaszkodnak. A város nem takarítja ki és tartja rendeben a kiadatlan telkeket – mondta Szépe Antal, akinek majd' 30 éve van háza a parton és évekig üzemeltetett büfét is. Megmutatta azt az utat, ahol idegen autósok járnak le a strandra, kikerülve a portát.

- Régebben a tűzoltók lemosták a közlekedő utat, csónaklerakót, amikor kijöttek – tette hozzá Ballos László és Szöllösi Sándor. A fák is veszélyesek, nagyobb szélben letörnek a nyárfák ágai. A telekbérleten kívül kommunális adót is fizetnek, mégis sok a hordalék, ág levél a parton, nincs aki összegyűjtse és elvigye.

Panaszkodnak a Tiszások.
Panaszkodnak a Tiszások.

- Jó lenne egy olyan kijelölt terület, vagy komposztáló ahová a zöldhulladékot rakhatnánk – javasolta Szépe Antal. A gazos, üres telekről is az én portámra hordja a szél a száraz leveleket. Vannak olyan telkek, amiket bérelnek, mégsincsenek rendben. A városnak fel kéne szólítani a bérlőket a takarításra. Sok helyen a földkupacoktól nem tud lefolyni a víz sem. Molnár Sándorék Sopronból járnak ide 20 éve. - Gyönyörű a Tisza – mondja a férj. Az első házat 1993-ban vettem , de 1971-ben voltam itt először. A háza előtt három éve készült el az út, ami mára szinte teljesen eltűnt. Nem érti a város hozzáállását. Szerinte nagyon hangulatos és népszerű üdülőt lehetne kialakítani, persze akkor konkurenciája lenne a ligeti strandnak – vetette fel.

Nagyistókék tavaly óta bérelnek területet. Rendberakták, de nem tudnak lejutni a portájukról a partra és stéget sem engednek lerakni a szomszéd üdülők tulajdonosai. Válaszul egy férfi, aki több üdülőt is karbantart, azt mondja, hogy stéget egymástól 10 méterre lehet vízre tenni, külön engedélyek alapján. Egy ilyen úszóművön egyszerre két személy tartózkodhat, a környékén tilos úszni, vízbe ugrálni. Ha más valaki használja és megsérül, azért a stég tulajdonosa a felelős. Ezért sem engedik, hogy valaki a közelébe menjen. Hozzátette, hogy Natura 2000 területen van az üdülőterület és ezen a szakaszon jó lenne a vízijárművek sebességét korlátozni, ugyanúgy mint Csongrádon.

A telken lévő fák rendben tartása az üdülőtulajdonosok feladata a jelenleg érvényes helyi rendelet szerint - válaszolt a felvetésekre Kiss Ferenc. A Városellátó Intézmény munkatársa még nem hallott a komposztáló igényről, de ha van ilyen kezdeményezés, akkor megvizsgálják a lehetőségét. A gazzal és földkupacokkal kapcsolatban elmondta, hogy a kapacitásuk függvényében, folyamatosan rendezik a területet. Közcélú munkásokat a vízügy foglalkoztatott az üdülőterületen, a Városellátónak nincsenek ilyen emberei. Stéget a vízügyi hatóság engedélyével és a szomszéd stégtulajdonosok hozzájárulásával lehet létesíteni.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2012. június 30. 11:07
    „Szépe úr! A legközelebbi esetleg szelektív hulladéklerakót ajánlom. INGYÉ VAN! Ja hogy nem lehet összekeverten bevinni - oda nem- viszont megint INGYÉ elviheti a Sándorfalvi lerakóba . TERMÉSZETESEN A SAJÁT KÖLTSÉGÉN! Úgy mint mindenki teszi ebben az országban. Ja én is fizetem azokat az adókat amit ön.”
  • 1. nie 2012. június 27. 10:38
    „sajnos rég óta nem a régi a Tisza part., az emberek sem hibátlanok, de a város vezetőinek, az idegenforgalom illetékeseinek sem szívügye, a camping az igen!!!!!Elvégre oda nem a helybeliek járnak, ők kevésbé fontosak. Sajnálom, szerettem a szentesi Tisza partot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve üresen áll a Damjanich-iskola

Egy éve zárta be kapuit a szentesi Damjanich-iskola – azóta sem tudta hasznosítani a város. Tovább olvasom