Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Pénztárcakímélő fitnesz a szabadban

Szentes - Két játszótér közelében fitneszgépek segítségével is hódolhatnak a szabadtéri sportolásnak a szentesiek.
Úgy tartják, sohasem késő elkezdeni sportolni – akár novemberben sem, mert ugyan közeledik az év vége, s magunk mögött hagytuk már a melengető napsütést, óvatosan folytathatjuk a testmozgást a szabadban. Szentesen egyébként is gyakran lehet látni olyan megszállott futókat, akik ki nem hagynának egy napot a ligeti, gumiborítású pályán, szélben, esőben, de még sötétben is lemerészkednek a fák között kanyargó futófelületre.

Két évvel ezelőtt a kocogók számára kialakított pályával egy időben fa tornaeszközöket is felszereltek a ligetben, amiket a futók is előszeretettel használnak. Míg azonban az ottani gyűrűs és rudas függeszkedőn és hasizompadon kissé amolyan spártai, szó szoros értelmében „fapados" formában sanyargathatjuk magunkat, idén nyáron korszerű eszközökkel bővült a sportolási lehetőségek skálája a város két pontján. A Brusznyai sétány és a Bocskai utca találkozásánál található az egyik fitneszgép-park, itt három erősítő szerkezetet szerelt fel az önkormányzat városellátó intézménye.

Pénztárcakímélő fitnesz a szabadban - GALÉRIA

Baloghné Berezvai Csilla főkertésztől megtudtuk, két külön cégtől vásárolták a sporteszközöket, önerőből. Az ezen a játszótéren felállított három eszközt 15 éven felülieknek ajánlják: a felülőpadon a hasizmot lehet megdolgoztatni, de van egy kar-és vállerősítő korong, illetve húzódzkodásra alkalmas eszköz.

A Milleniumi Parkban, a Bacsó Béla utcánál található öt gép is ismerős lehet a konditermekből: az olyan fantázianevekkel, mint hattyú, zerge, csiga ellátott eszközökön korosztálytól függetlenül gyakorolhat bárki.

Ugyan a fitneszgépek felszerelése nem kapott publicitást, mégis a maguk útját járják, a szentesiek hamar felfedezték, megkedvelték az eszközöket: kellemes nyári hajnalokon a nyugdíjasok keresték fel előszeretettel, aztán az óvodás korúaktól a felnőttekig is lejártak tornázni. Hogy ki tudja próbálni a gépeket, még neki is fel kellett kérezkedkednie, annyian meglepték egyszerre a tornaszereket, mesélte a főkertész. Azért döntöttek az egyébként 2,3 illetve 1,8 milliós felszerelés beszerzése mellett, hogy a Nemzet Sportvárosában legyen több, mindenki számára hozzáférhető, ingyenes sportolási lehetőség, a heti háromszori testmozgásra szólító országos kampány jegyében, mondta Baloghné Berezvai Csilla.

Pénztárcakímélő fitnesz a szabadban - GALÉRIA

Felkapaszkodtunk mi is körben az öt eszközre, melyek elsősorban az alsótestet veszik igénybe, illetve középtájékon formálnak. A sífutók mozgását utánzó gépen úgy vettük fel a ritmust, hogy közben térdünket is kímélte a szerkezet kialakítása. A twisteren a csípőnk, derekunk lett munkára fogva, szinte észrevétlenül. A következőn ugyanezt élhettük át újfent, csak sokkal élvezetesebben, az óra ingájához hasonlóan két oldalra kilengve. Erről földet érve önálló életre keltek a lábaink, s imbolyogva örültünk, hogy végre le lehet ülni, egy kicsit megmozgatni a hasat, majd a combizmokat.

Az önkormányzat illetékeseivel együtt bízunk abban, hogy a vandálok is csak rendeltetésszerűen „erősödnek" majd az eszközökön.

Olvasóink írták

 • 9. tothmariaaa 2012. november 21. 17:26
  „Én nagyon örülök ennek, hogy van ilyen, tényleg.
  De szépen kérnénk már egy játszóteret a Felsőpártra is...Köszönjük”
 • 8. nie 2012. november 20. 13:53
  „S kitől kaphat tanácsot, aki használni szeretné ezeket a gépeket, vagy csak úgy lehet "MEKK MESTER" módjára? Szánalmas, egy állítólagos sport városban., 5-6 gép ingyen és arra büszkének lenni!”
 • 7. Kicsinyuszi 2012. november 17. 08:11
  „Kedves placcs!
  Te meg szimplán paraszt vagy :)”
 • 6. Bellaciao 2012. november 16. 19:43
  „Kit kérdeztek meg, hogy ez kell a városiaknak? Ja a mindentudók eldöntötték, játszótér meg nuku.”
 • 5. placcs 2012. november 16. 17:46
  „4. Nemtom kik ők, de az egyik ronda, a másik kövér.”
 • 4. Ferrer 2012. november 16. 14:30
  „Ki ez a két csajszi a képen? :))”
 • 3. soligor 2012. november 16. 13:55
  „1
  ja”
 • 2. zsuzsmo 2012. november 16. 13:04
  „A Pláza mellett tudtommal már van egy ilyen..”
 • 1. nobody13 2012. november 16. 12:19
  „Szegedre is kérnénk ilyeneket! Mondjuk Tarjánban és Újszegeden is lehetne egy-egy... De nem lesz, mert ha ilyen csak felmerülne, az önkormányzat nyakába esne az összes edzőterem-üzemeltetésben érdekelt vállalkozó :-((( Ingyen semmit!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi fiatalok Manhattanben

Két szentesi huszonéves Manhattanben élik az amerikai középosztály mindennapjait. Tovább olvasom