Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Piackutatók szólítják le a vásárlókat Szentesen

Nem értik a szentesi Pennyben megforduló vevők, hogy miért kéri el tőlük egy férfi a pénztárnál kapott blokkot. Az illető azonban lapunknak megmutatta a megbízólevelét, hozzátéve: neki ez a munkája.
Az egyik vásárló hívta fel a figyelmünket arra, hogy az ünnepek előtt a szentesi Pennynél ott volt Sipos Antal, aki megállította az embereket, és elkérte tőlük a blokkot. A férfi egyébként az önkormányzat kereskedelmi bizottságának tagja. Lapunk megkereste Sipos Antalt, aki készségesen megmutatta megbízólevelét. Őt egyébként az AC Nielsen Piackutató Kft. kérte fel erre a munkára, amelyet már tavaly is végzett. Előtte különben egy másik férfi látta el ezt a feladatot, ám feltehető, hogy nem volt annyira közismert személyiség a városban, ezért nem tűnt fel a tevékenysége. A nemzetközi piackutató és marketing-tanácsadó társaság egyébiránt azt is meghatározza, hogy Sipos Antalnak melyik napon hány órában kell blokkot gyűjtenie.

– Nekem az a dolgom, hogy elkérjem – mondta. Egyébként vállalkozói igazolvánnyal dolgozik, részmunkaidőben. A megbízólevele mindig nála van, s bárkinek megmutatja, ha azt igényli.

A Hunor Coop Zrt. vezérigazgatója, Mészáros Zoltán a szakmában bevett gyakorlatnak nevezte érdeklődésünkre ezt a módszert. Azt is elmondta: a vevő dönti el, hogy ad-e információt. Erre senkit sem lehet kényszeríteni, teljesen önkéntes alapon működik a rendszer. A vezérigazgató tájékoztatása szerint a Coop üzlethálózat is éppen az AC Nielsen Piackutató Kft.-t bízta meg, hogy figyelje a különböző termékeik árát, és azt hasonlítsa össze a konkurens kereskedelmi cégek áraival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemond a megye tizenhat kiállítóhelyről

A szegvári falumúzeum és a szentesi Fridrich fényirda is szerepel azoknak a kiállítóhelyeknek a… Tovább olvasom