Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Rádió Szentes: még két hónapig szól

Szentes – A Rádió Szentes jövőjével kapcsolatos ügyben kívülálló okok és személyes felelőtlenség is közrejátszott – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Szirbik Imre, Szentes polgármestere.
– A vonatkozó törvény szerint állami és közigazgatási cég nem pályázhat rádiófrekvenciára. Azt, hogy az önkormányzat is ebbe a kategóriába esik, szeptember elején közölték a várossal – tette hozzá. Bár lapunkat korábban úgy tájékoztatta Csorba Gyula sajtófelelős, hogy a rendelkezésre álló információk alapján úgy döntöttek: el sem készítik a pályázati anyagot, ez nem felel meg a valóságnak, derült ki a tegnapi tájékoztatón. Az anyagot egy kft. elkészíttette, a kézbesítésével megbízott Besenyei Gábor, a Rádió Szentes stúdióvezetője azonban nem ért Budapestre a megadott határidőre.

– Szeptember elején érdeklődtünk a médiatanácsnál, hogy az önkormányzat elindulhat-e a pályázaton. Nemleges választ kaptunk, így megkerestük az Optanet Kft.-t, amely néhány nap alatt beszerezte a szükséges iratokat, és hajlandó volt pályázni a frekvenciáért. Az én feladatom volt beadni az iratokat, vállalom a felelősséget – hallottuk a stúdióvezetőtől. A Szirbik Imre hozzátette: a rádió két alkalmazottjának igyekeznek megfelelő munkakört találni, illetve a stúdióval közös gazdálkodású Szentesi Élet hetilap integrálásáról is hamarosan döntenek. – A hírek szerint fél éven belül kiírják a 95,7 MHz-es frekvenciára is a pályázatot. Az Optanet szeretné akkor azt a lehetőséget kihasználni – mondta Tari János, a kft. vezetője. A Rádió Szentes november 23-áig sugározhatja adását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmentett buszsofőr

Első fokon felmentette a szentesi bíróság azt a buszvezetőt, aki a vád szerint egy éve ittasan ült a volán mögé, amikor 27 gyereket fuvarozott az iskolába. Tovább olvasom